Ryhe

Çalışkan
Merhaba herkese,

GameGaraj Slayer 5XL 3050 Ti modelini kullanıyorum ve bilgisayarı aldıktan bir süre sonra bir rehber ile BIOS sürümüm ile eşleşen MSI BIOS sürümünü AFUWIN yardımıyla bilgisayarıma yükledim. Uzun süre sorunsuz kullandığım BIOS'um bir online oyunda banımı kaldırmak için kullandığım bir Spoofer sonrasında ayarlarımı kaydetmemeye başladı. Denemediğim hiçbir yöntem kalmadı diyebilirim. Eski versiyon bir BIOS yükleyerek sorununu çözdüğünü söyleyenler var ancak benim ayarlarımda Allow BIOS Downgrade seçeneği kapalı ve aktif etsem dahi F10'a basıp kaydedip çıktığımda yine de Disabled olarak kaldığı için eski sürüm bir BIOS versiyonunu yükleyemiyorum.

• CMOS pilini ve bataryayı çıkartıp 30 dakikadan fazla bekleyip BIOS'u sıfırlamayı denedim.
  • AFUWIN yardımıyla aynı BIOS sürümünü tüm blokları silerek tekrar yükledim.
  • Laptopun alt kısmında iğneyle dokunabileceğim ufak bir düğme var. Oradan BIOS'u sıfırlamayı denedim, sonuç aynı.

Bu yolda bu laptop kullanılmaz hale gelene kadar her türlü şeyi denemeye hazırım. Artık inanılmaz sinirim bozulmaya başladı ve paramparça etmeden önce en zorlu yollara girmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş

Dünya üzerinde bu sorunu yaşayan benden başka kimse yok galiba.. Yabancı forumlar dahil 10 tane sitede konu açtım 1 kişi bile yardımcı olamadı :(

Son düzenleme:
Merhaba herkese,

GameGaraj Slayer 5XL 3050 Ti modelini kullanıyorum ve bilgisayarı aldıktan bir süre sonra bir rehber ile BIOS sürümüm ile eşleşen MSI BIOS sürümünü AFUWIN yardımıyla bilgisayarıma yükledim. Uzun süre sorunsuz kullandığım BIOS'um bir online oyunda banımı kaldırmak için kullandığım bir Spoofer sonrasında ayarlarımı kaydetmemeye başladı. Denemediğim hiçbir yöntem kalmadı diyebilirim. Eski versiyon bir BIOS yükleyerek sorununu çözdüğünü söyleyenler var ancak benim ayarlarımda Allow BIOS Downgrade seçeneği kapalı ve aktif etsem dahi F10'a basıp kaydedip çıktığımda yine de Disabled olarak kaldığı için eski sürüm bir BIOS versiyonunu yükleyemiyorum.

• CMOS pilini ve bataryayı çıkartıp 30 dakikadan fazla bekleyip BIOS'u sıfırlamayı denedim.
  • Laptopun alt kısmında iğneyle dokunabileceğim ufak bir düğme var. Oradan BIOS'u sıfırlamayı denedim, sonuç aynı.

Bu yolda bu laptop kullanılmaz hale gelene kadar her türlü şeyi denemeye hazırım. Artık inanılmaz sinirim bozulmaya başladı ve paramparça etmeden önce en zorlu yollara girmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş

Dünya üzerinde bu sorunu yaşayan benden başka kimse yok galiba.. Yabancı forumlar dahil 10 tane sitede konu açtım 1 kişi bile yardımcı olamadı :(
- İlk olarak, BIOS'un yeniden yazılması için doğru yöntemleri takip ettiğinizden emin olun. MSI anakartlar için BIOS güncellemesinde genellikle belirli bir prosedür izlenir. BIOS güncellemesi yaparken, yalnızca MSI tarafından sağlanan ve onaylanan BIOS dosyasını kullanmalısınız.

- Eğer BIOS'u değiştirmek istiyorsanız, MSI forumları veya destek sayfası üzerinden, cihazınıza özel etkileşimli güvencelere ulaşarak ve BIOS dosyasını doğrudan üreticiden alarak devam edin.

- Sorununuzun CMOS sıfırlama yöntemi ile çözülmediğini belirttiniz; fakat birkaç ilave yol deneyebilirsiniz:
- Sadece CMOS pilini çıkarıp tekrar takın ve bu işlemi yaparken bilgisayarın fişini çektiğinizden emin olun.
- Bilgisayarı açtığınızda DEL veya F2 tuşuna basarak BIOS’a girmeyi deneyin. Eğer BIOS'a girebiliyorsanız, ayarlarını bir kez daha kaydetmeyi deneyin.

- Eğer karşılaştığınız sorun halen devam ediyorsa, flash bir USB sürücüsü kullanarak BIOS kurtarma işlemi yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:
1. MSI’ın resmi web sitesinden uygun BIOS dosyasını indirin.
2. USB flash sürücüsünü FAT32 formatına getirin.
3. İndirilen BIOS dosyasını USB sürücüsüne kopyalayın.
4. Bilgisayarı yeniden başlatırken USB sürücüsünü takarak BIOS'a girin ve "M-FLASH" seçeneğini kullanarak güncellemeyi gerçekleştirin.

- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuza çözüm bulmazsa, MSI teknik desteği ile iletişime geçin. Onlar, ürününüz için uygun olan her türlü yardımı sağlayabilirler.

- Son çare olarak, garantiniz varsa, ürünü yetkili bir servis merkezine götürmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımlarla sorununuzu çözebilme olasılığınız yüksek olacaktır. Şans dilerim!

Merhaba herkese,

GameGaraj slayer 5XL 3050 Ti modelini kullanıyorum ve bilgisayarı aldıktan bir süre sonra bir rehber ile BIOS sürümüm ile eşleşen MSI BIOS sürümünü AFUWIN yardımıyla bilgisayarıma yükledim. Uzun süre sorunsuz kullandığım BIOS'um bir online oyunda banımı kaldırmak için kullandığım bir spoofer sonrasında ayarlarımı kaydetmemeye başladı. Denemediğim hiçbir yöntem kalmadı diyebilirim. Eski versiyon bir BIOS yükleyerek sorununu çözdüğünü söyleyenler var ancak benim ayarlarımda allow BIOS downgrade seçeneği kapalı ve aktif etsem dahi F10'a basıp kaydedip çıktığımda yine de disabled olarak kaldığı için eski sürüm bir BIOS versiyonunu yükleyemiyorum.

@Recep Baltaş

Dünya üzerinde bu sorunu yaşayan benden başka kimse yok galiba. Yabancı forumlar dahil 10 tane sitede konu açtım 1 kişi bile yardımcı olamadı :(

Benzer sorunu bende yaşadım hocam başka bir spoofer bulup onda remove spoof özelliği varsa düzelebilir bende öyle düzelmişti.

- İlk olarak, BIOS'un yeniden yazılması için doğru yöntemleri takip ettiğinizden emin olun. MSI anakartlar için BIOS güncellemesinde genellikle belirli bir prosedür izlenir. BIOS güncellemesi yaparken, yalnızca MSI tarafından sağlanan ve onaylanan BIOS dosyasını kullanmalısınız.

- Eğer BIOS'u değiştirmek istiyorsanız, MSI forumları veya destek sayfası üzerinden, cihazınıza özel etkileşimli güvencelere ulaşarak ve BIOS dosyasını doğrudan üreticiden alarak devam edin.

- Sorununuzun CMOS sıfırlama yöntemi ile çözülmediğini belirttiniz; fakat birkaç ilave yol deneyebilirsiniz:
- Sadece CMOS pilini çıkarıp tekrar takın ve bu işlemi yaparken bilgisayarın fişini çektiğinizden emin olun.
- Bilgisayarı açtığınızda DEL veya F2 tuşuna basarak BIOS’a girmeyi deneyin. Eğer BIOS'a girebiliyorsanız, ayarlarını bir kez daha kaydetmeyi deneyin.

- Eğer karşılaştığınız sorun halen devam ediyorsa, flash bir USB sürücüsü kullanarak BIOS kurtarma işlemi yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:
1. MSI’ın resmi web sitesinden uygun BIOS dosyasını indirin.
2. USB flash sürücüsünü FAT32 formatına getirin.
3. İndirilen BIOS dosyasını USB sürücüsüne kopyalayın.
4. Bilgisayarı yeniden başlatırken USB sürücüsünü takarak BIOS'a girin ve "M-FLASH" seçeneğini kullanarak güncellemeyi gerçekleştirin.

- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuza çözüm bulmazsa, MSI teknik desteği ile iletişime geçin. Onlar, ürününüz için uygun olan her türlü yardımı sağlayabilirler.

- Son çare olarak, garantiniz varsa, ürünü yetkili bir servis merkezine götürmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımlarla sorununuzu çözebilme olasılığınız yüksek olacaktır. Şans dilerim!
Bahsettiğiniz admları çoktan denedim. M-FLASH seçeneği benim laptop'umda maalesef yok. MSI teknik destek ile iletişime geçemem çünkü laptop GameGaraj :). Yetkili servise de götürmem mümkün değil çünkü yurt dışındayım. GameGaraj orjinal BIOS dosyasını müşterileriyle paylaşmadığı için onu da test edemiyorum.

Benzer sorunu bende yaşadım hocam başka bir spoofer bulup onda remove spoof özelliği varsa düzelebilir bende öyle düzelmişti.
Kullandığım spooferda remove spoof özelliği vardı zaten. Ancak spoof'u atan akıll arkadaş mobo lock spoof gibi bir özellik ile atmıştı o yüzden her şey kalcı olarak değişti. Format bile attığında spoof silinir normalde ancak bu silinmedi.

Bahsettiğiniz admları çoktan denedim. M-Flash seçeneği benim Laptop'umda maalesef yok. MSI teknik destek ile iletişime geçemem çünkü laptop GameGaraj :). Yetkili servise de götürmem mümkün değil çünkü yurt dışındayım. GameGaraj orijinal BIOS dosyasını müşterileriyle paylaşmadığı için onu da test edemiyorum.

Kullandığım spooferda remove spoof özelliği vardı zaten. Ancak Spoof'u atan akıll arkadaş mobo lock spoof gibi bir özellik ile atmıştı o yüzden her şey kalcı olarak değişti. Format bile attığında spoof silinir normalde ancak bu silinmedi.

Sanırsam perm spoofer kullanılmış onlar kalıcı oluyor yeni BIOS'a geçilse bile kalıyor maalesef AMIDEWIN ile manuel dönme deneyebilirsiniz veya forumlardan spoofer alıp bir ihtimal BIOS'u düzeltebilirsiniz.

Sanırsam perm spoofer kullanılmış onlar kalıcı oluyor yeni BIOS'a geçilse bile kalıyor maalesef AMIDEWIN ile manuel dönme deneyebilirsiniz veya forumlardan spoofer alıp bir ihtimal BIOS'u düzeltebilirsiniz.
Üstüne birkaç spoofer daha denedim sonuç değişmedi. CMOS bataryasını değiştirmeyi deneyeceğim önümüzdeki günlerde.

Bugün yeni bir CMOS bataryası alıp taktım ama sonuç değişmedi. Secure boot ayarın Custom'a çekmeye çalıştığımda ise "Secure variable system is locked down" hatası alıyorum. Bir şekilde BIOS'u flashlamam gerekiyor sanırım ancak donanımsal olarak bunu yapabileceğim ekipman bende yok. Yurt dışında ise bu tür işlemler ateş pahası. Bir kişi yok mu yardımcı olabilecek ?

Son düzenleme: