Ne üçü, dört yıl garantili Monster cihazlar.Kesinlikle servis önemli. Adamlar 3 yıl garanti üstüne ömür boyu bakım hizmeti veriyor reklam yapmalarına bile gerek yok. Sırf ucuz laptop alınacak diye iyi servisten (GameGaraj’a göre daha iyi servis) feragat edilmemeli.
Detaylar
Kim cevapladı?İnsanlar bana neden GameGaraj r9t yerine Monster T6 3.7.2 aldığımı sorduğunda verdiğim en net cevaplardan birisi Monster'ın teknik serviste rakipsiz olması. Madem risk alıp Çin menşeli markadan ürün alıyoruz, bari satış sonrası desteğimiz olsun.
Benim ve kuzenimin yaşadığı sorunları anlatayım bakalım 95 bin TL'ye 16 GB RAM ve 500GB SSD aldığına değmiş mi?
Ben aktif olarak Abra A5 17.4.4 (Clevo NH58HPQ) modelini kullanıyorum ve cihaz cayır cayır yanıyordu. Yanma sorununu Pullsar Ice Dragon Kyrosheet ile kontrol altına aldım. Lakin bu cihazın durduk yere anakartı yandı. Tamir ettiler mi? Evet, yapmak zorundalar zaten. Asıl olay ise ömür boyu bakım garantisi (6 ayda bir). Sürdükleri macun kaliteli olsa da sürmeyi beceremedikleri için 1 hafta içinde pump-out oluyor. Bunlar yetmezmiş gibi gittim Pusat Clutch gamepad aldım; L2 ve R2 sürekli basılı kalıyordu. 4 kere değişim yapıldı, sonra da sözleşmeden dönme hakkımı kullandım. O gün bugündür yaklaşmıyorum.
Kuzenimde Abra A5 15.6 var, Tongfang kasa. Durduk yere ekranı yandı ve ücretini istediler. O zaman yeni laptop alacak parası olmadığı için yaptırdı; lakin kargodan geldiğinde “mükemmel” bir işçilikle karşılaştı. Ekranı değiştirdin, tamam; ama çıtasını neden yapıştırmıyorsun? Böyle yay gibi sallanıyor. Çıta yapıştırılmadığı için yanlardan ışık sızması (IPS glow) oluşmaya başladı. Yani hızlıca işlemini yapıyorlar ama kaliteli bir şekilde değil.
CliqueDOS
Uzman
- Makaleler
- 1
Sorunu yaşayan üçüncü kişiyi de an itibariyle bulmuş bulunuyorum. Şikayetler birebir benzer şekilde, bu seferki şikayet oyunlarda da takılma olduğu yönünde.
Konu:
Konu:
Omerta Silenzio
Başarılı
Br firma donanım hatası yapabilir, kul yapısıdır bozulur. Ama üslup her şeydir. Müşteri sana işini kolaylaştıracak veriyi altın tepside sunmuş, sen kalkıp "Ya sorun ne zaman oluyor onu söyle" diye dayılanıyorsun. Oldu paşam, istersen gelip lehimleri de biz yapalım?
Şahsen ben olsam o telefonda cinnet geçirirdim.
Monster servisini ben de sevmem, çok başımı ağrıttılar zamanında ama en azından kurumsallar. Beyefendi/Hanımefendi çizgisini bozmuyorlar kolay kolay. Bu GameGaraj'daki arkadaş belli ki dükkan sahibi modunda takılıyor. Profesyonellikten bu kadar uzak olunmaz.
Monsterın müşteri hizmetlerine ulaşmak ölüm. Telefona bakmıyolar, maile 2 haftada anca dönüyolar. Sosyal medyadan yazıyosun, bot cevap veriyo.
Anca çok iyi süper yazanlara cevap verirler, eleştiri yaptın mı hayalet muamelesi görüyosun. Muhatap bulamamak insanı delirtiyo cidden. İadeye gönderiyosun cihaz 2 ay gelmiyor. Az sıkıntı çekmedim.
Şahsen ben olsam o telefonda cinnet geçirirdim.
Monster servisini ben de sevmem, çok başımı ağrıttılar zamanında ama en azından kurumsallar. Beyefendi/Hanımefendi çizgisini bozmuyorlar kolay kolay. Bu GameGaraj'daki arkadaş belli ki dükkan sahibi modunda takılıyor. Profesyonellikten bu kadar uzak olunmaz.
Katılmıyorum.İnsanlar bana neden GameGaraj R9T yerine Monster T6 3.7.2 aldığımı sorduğunda verdiğim en net cevaplardan birisi Monster'ın teknik serviste rakipsiz olması. Madem risk alıp Çin menşeili markadan ürün alıyoruz, bari satış sonrası desteğimiz olsun.
Monsterın müşteri hizmetlerine ulaşmak ölüm. Telefona bakmıyolar, maile 2 haftada anca dönüyolar. Sosyal medyadan yazıyosun, bot cevap veriyo.
Anca çok iyi süper yazanlara cevap verirler, eleştiri yaptın mı hayalet muamelesi görüyosun. Muhatap bulamamak insanı delirtiyo cidden. İadeye gönderiyosun cihaz 2 ay gelmiyor. Az sıkıntı çekmedim.
90.000TL'ye 32GB RAM ve 1TB SSD konfigürasyonu ile aldım.Benim ve kuzenimin yaşadığı sorunları anlatayım bakalım 95 bin TL'ye 16 GB RAM ve 500GB SSD aldığına değmiş mi?
Ben aktif olarak Abra A5 17.4.4 (Clevo NH58HPQ) modelini kullanıyorum ve cihaz cayır cayır yanıyordu. Yanma sorununu Pullsar Ice Dragon Kyrosheet ile kontrol altına aldım. Lakin bu cihazın durduk yere anakartı yandı. Tamir ettiler mi? Evet, yapmak zorundalar zaten. Asıl olay ise ömür boyu bakım garantisi (6 ayda bir). Sürdükleri macun kaliteli olsa da sürmeyi beceremedikleri için 1 hafta içinde pump-out oluyor. Bunlar yetmezmiş gibi gittim Pusat Clutch gamepad aldım; L2 ve R2 sürekli basılı kalıyordu. 4 kere değişim yapıldı, sonra da sözleşmeden dönme hakkımı kullandım. O gün bugündür yaklaşmıyorum.
Kuzenimde Abra A5 15.6 var, Tongfang kasa. Durduk yere ekranı yandı ve ücretini istediler. O zaman yeni laptop alacak parası olmadığı için yaptırdı; lakin kargodan geldiğinde “mükemmel” bir işçilikle karşılaştı. Ekranı değiştirdin, tamam; ama çıtasını neden yapıştırmıyorsun? Böyle yay gibi sallanıyor. Çıta yapıştırılmadığı için yanlardan ışık sızması (IPS glow) oluşmaya başladı. Yani hızlıca işlemini yapıyorlar ama kaliteli bir şekilde değil.
Çıta yapışmaz, klipsi olur. Klipsi oturtursun. Ha bezelin alt tarafına doğru panelin board bölgesinde yapışkan kullanıldıysa onu bilemem ama zaten IPS Glow'un da çıtayla pek bir alakası yok. Fazla basınç yaparsa ya da dandik malzemeden üretildiyse ısındıkça esneme/baskı yapabilir. Bu da her cihazı almadan önce ne sorunu var, ne kadar iyi üretilmiş sorusunu 40 kere sormadan parasını vermememiz gerektiğini bize gösterir. T6 kasalar şu anlık sorunsuz gidiyor, herhangi bir kronik sakatlıkları yok ve malzemesi de oldukça iyi. YouTube'da cihazın incelemesini yaptım, orada da söylüyorum bunu.
GamePad'in 4 kere değişmiş olması sattıkları ürünün arkasında durduklarını gösterir, benim dediğim kapıya çıkıyor.
Sorunsuz veya kusursuz bir marka yok. Herkes olumsuz tecrübeler yaşayabilir ancak genele bakınca insanların markanın desteğinden memnun olduğu bir gerçek, hem de öyle az buz bir süre de değil. Yıllardır böyle bu durum.
Sizin anakart durumunuz nedir bilmiyorum ancak Clevo Monster'lar genelde çipsetten patlar. HM570-470-370 gibi gibi, bunlarla Clevo yan yana gelmesin mümkünse.
Bakım işine gelecek olursak, günümüzde o işlere bakan teknisyenler maalesef vasıfsız. Kullandıkları macunun da kaliteli olduğunu ben düşünmüyorum. Elinizden geliyorsa kendiniz yapın.
Son düzenleme:
CliqueDOS
Uzman
- Makaleler
- 1
90.000TL'ye 32 GB RAM ve 1TB SSD konfigürasyonu ile aldım.
Çıta yapışmaz, klipsi olur. Klipsi oturtursun. Ha bezelin alt tarafına doğru panelin board bölgesinde yapışkan kullanıldıysa onu bilemem ama zaten IPS Glow'un da çıtayla pek bir alakası yok. Fazla basınç yaparsa ya da dandik malzemeden üretildiyse ısındıkça esneme/baskı yapabilir. Bu da her cihazı almadan önce ne sorunu var, ne kadar iyi üretilmiş sorusunu 40 kere sormadan parasını vermememiz gerektiğini bize gösterir. T6 kasalar şu anlık sorunsuz gidiyor, herhangi bir kronik sakatlıkları yok ve malzemesi de oldukça iyi. YouTube'da cihazın incelemesini yaptım, orada da söylüyorum bunu.
Gamepad'in 4 kere değişmiş olması sattıkları ürünün arkasında durduklarını gösterir, benim dediğim kapıya çıkıyor.
Sorunsuz veya kusursuz bir marka yok. Herkes olumsuz tecrübeler yaşayabilir ancak genele bakınca insanların markanın desteğinden memnun olduğu bir gerçek, hem de öyle az buz bir süre de değil. Yıllardır böyle bu durum.
Sizin anakart durumunuz nedir bilmiyorum ancak Clevo Monster'lar genelde çipsetten patlar. HM570-470-370 gibi gibi, bunlarla Clevo yan yana gelmesin mümkünse.
Bakım işine gelecek olursak, günümüzde o işlere bakan teknisyenler maalesef vasıfsız. Kullandıkları macunun da kaliteli olduğunu ben düşünmüyorum. Elinizden geliyorsa kendiniz yapın.
Bakın ben cihaz bakımından anlayan biriyim hatta hobi niyetine söküp kurcaladığım ve hayata döndürmeye çalıştığım laptop var elimde. Ben yeri geliyor bir kişinin problemini çözmek için sabırla üç saatimi ayırıyor ve teker teker tüm problemleri analiz edip çözmeye çalışıyorum. Elimde kocaman bir kutu içinde tamir malzemeleri, avometre, kumpas, termal pedler, bez bantlar antistatik bileklik vb... Birçok ekipmanla dolu. Ben tek başıma yaptığım ve para kazanamadığım bir işe bile profesyonel yaklaşımla hareket etmeye çalışıp sesimi yükseltmeden sorunu çözmeye çalışıyorum. Ama kurumsal olması gereken bir markadan aldığım tepki bu. Cidden neye uğradığımı şaşırdım. Açık öğretim sınavlarına hazırlandığım sırada cihazımı göndermişim zaten, stresli haldeyim ama sanki cihazı keyfi gönderiyorum gibi tepki alıyorum.
Ben bu yazıyı yazarken sorunu yaşayan ve hatta hardlock sorunu yaşayan kişi şikayetleri bile gördüm. Bu cihazı almayı düşünen varsa şimdilik iki kere düşünsün diyorum.
Tongfang'ın o modelinde yapışkanlı hocam.
CliqueDOS
Uzman
- Makaleler
- 1
Tongfang'in hangi modeline denk geldiğini biliyor musunuz?
Malesef hayır.Tongfang'in hangi modeline denk geldiğini biliyor musunuz?
CliqueDOS
Uzman
- Makaleler
- 1
Sorunu yaşayan kişi sayısı artmaya devam ediyor. Şimdi de bir X7t kullanıcısı biri benzer bir sorundan muzdarip olduğunu bana iletti.
22.12.2025 itibarıyla son durum (13:37):
Kendilerine birçok kanaldan yazmama rağmen konu hakkında bir özür veya bilgilendirme yapılmadı henüz. Gelişme olması durumunda size bilgi vereceğim.
Benim dışımda kişiler de teknik servis ile alakalı sıkıntı yaşamaya başlamış.
Özetle: İyice batırmış durumdalar.
22.12.2025 itibarıyla son durum (13:37):
Kendilerine birçok kanaldan yazmama rağmen konu hakkında bir özür veya bilgilendirme yapılmadı henüz. Gelişme olması durumunda size bilgi vereceğim.
Benim dışımda kişiler de teknik servis ile alakalı sıkıntı yaşamaya başlamış.
Özetle: İyice batırmış durumdalar.
Son düzenleme: