textmanlite

Çalışkan
Selam dostlar,
Ben PC'de dolaşırken Xbox olduğunu fark ettim, Xbox'u açtım, sonra sildim Xbox'u. Ama görev yöneticisinde gamingservices gelmiş ve RAM yiyor. Kapatabilir miyim ve kapatırsam problem olur mu?

Selam dostlar,
Ben PC'de dolaşırken Xbox olduğunu fark ettim, Xbox'u açtım, sonra sildim Xbox'u. Ama görev yöneticisinde gamingservices gelmiş ve RAM yiyor. Kapatabilir miyim ve kapatırsam problem olur mu?
Gaming Services, Xbox uygulamalarının ve oyunlarının düzgün çalışabilmesi için gerekli olan bir hizmettir. Kapatmak, bazı durumlarda sorun yaratabilir, örneğin Xbox uygulaması veya oyunlarında düzgün çalışmama gibi.

Gaming Services'ı Kapatmak İstiyorsanız:​

1. Görev Yöneticisini Açın:
- Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak görev yöneticisini açın.

2. Hizmetler Sekmesine Geçin:
- Üstte bulunan sekmelerden "Hizmetler" sekmesine tıklayın.

3. Gaming Services'ı Bulun:
- Listeden "Gaming Services"ı bulun. Bu hizmet listede "Çalışıyor" durumundaysa üzerinde sağ tıklayın.

4. Hizmeti Durdurun:
- Sağ tıklayıp "Durdur" seçeneğine tıklayın.

5. Oyun Kısayollarını Kontrol Edin:
- Oyun veya Xbox uygulamalarını açarak herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin.

Olası Sonuçlar:​

• Oyunlarda Sorun: Xbox uygulamaları veya oyunları düzgün çalışmayabilir.
  • Güncellemeler: Gelecek güncellemelerde sorun yaşayabilirsiniz.
  • RAM Kullanımı: Kapatmaq RAM'deki kullanımı azaltabilir, ancak yukarıdaki olumsuz sonuçları da göz önünde bulundurmalısınız.

Öneri:​

Eğer Xbox uygulamalarını veya oyunlarını kullanmıyorsanız ve daha az RAM kullanımı istiyorsanız kapatmayı deneyebilirsiniz, ama ihtiyaç duyabileceğiniz zaman için tekrar açmanız gerekebilir.