Umarım dediğiniz gibi olur. Artık gına geldi çünkü. Artmazsa 1-2 ay içinde iptal edeceğim gibi duruyor.
Ben şu şekilde bir yöntem izliyorum. Yaklaşık 2-3 ay gibi bir süre kartın limitini dolduracak şekilde harcıyorum ve borcu tam ödüyorum. Sonrasında kartı 1-2 ay hiç kullanmıyorum, aralıklarla limit artışı istiyorum ve onaylanıyor.
Garanti'de benim bu şekilde bir deneyimim oldu. Diğer bankalar çok hızlı limit artışı sağlıyorlar.

Birde işlem detayında açıklamada ne yazdığıda önemli. Olumlu sonuçlanmamıştır ve limitiniz gelire göre yeterlidir diyorlar çoğunlukla. Sizde ne yazıyor?

"Limit artış talebiniz şu an için olumlu olarak değerlendirilememiştir" yazıyor.
Hocam o zaman ödemelerinizi muhakkak aksatmayın. Başka bankada kartınız varsa gecikme olmasın mutlaka.
Borç oranınız kabül edilebilir seviyelerde olsun. Genellikle %50-60 üzerinde olmasını önermezler.
Banka biraz temkinli yaklaşıyor zamanla limit tanımlar. Başka bir bankadan kartınız varsa bir süre sadece onu kullanıp Garanti'yi boş bırakmak yardımcı olabilir bir ihtimal.

Aktif gelirim yok. Limitim aşırı az, arkadaşlarla çıktığım bir günde bitiyor bile diyebilirim. Hayatında sigortalı işe girmemiş insanlara 300-400 bin liralık kartlar veriyor garanti. Bankanın bonkör olduğu müşterilerden değilim sanırım ya da daha zaman var.

Kredi kartı ile harcama yapıp borcu faizlendirerek öde, ben gelire sahip değilim ama 19 yaşındayken kart istememe rağmen vermiyorlardı üniversiteye geçtikten sonra bonus genç kart aldım ama verdikleri limitin saçmalığı yüzünden Halkbank paraf kredi kartı aldım 300k limit tanımladılar.
Uzun vadede limiti düşük diye garanti kullanıyordum borcu da sürekli geciktire geciktire ödüyordum, taksitlendiriyordum vs. adamlar daha yeni bonus genç kartın limitini tek seferde 15K'den 102K'ye yükseltmişler benim olaydan haberim bile yok. Ben de senin gibi geliri olan biri değilim ama sen bankaya biraz para kazandırırsan onlar da senin kredi limitini kendi kendine yükseltiyor. Eğer böyle şeylerle uğraşmak istemezsen Halkbank paraf kullanmanı öneririm yüksek limit tanımlıyor.
Söyleyebileceğim tek şey sırf limit tanımlanıyor diye limiti yükseltip kafanıza göre taksitlendirme, limit artırımı yapmayın batarsınız çevremde 200k ile başlayıp borcu 1M olanlar var adamların harcadığı para sadece 200k geri kalanı tamamen faiz.

@ALCYONEUS, Kendini kontrol edemeyen için kredi kartı düşman cidden. Büyük konuşmaya gerek yok ama o tarz bir duruma düşmem sanıyorum. Şu anlık bonus ile devam edeyim arttırmamaya inatla devam ederlerse paraf kartı düşünürüm. Sağolasın.

Garanti gel de kartı iptal et diyor. 🙂

Screenshot_20260511_132606_Messages.webp

@Falconpolat
Garanti limiti 20 bin liraya çıkardı bir anda. Şansa bak tam bugün Yapı Kredi'ye başvuruyordum. Rakip firmadan çıkartacağım diye 1 yıldır artmayan limiti arttırdılar. 😂

Son düzenleme: