Kayra22

Başarılı
Yaklaşık 1,5 yıl önce Gaming.Gen.TR'den ASUS TUF Gaming VG249QM1A monitör satın almıştım ve sorunsuz kullanıyordum. Geçen gün (26 Mart akşam saatlerinde) ekranın üst tarafında yatay çizgiler gözükmeye başladı. O gece daha kullanmadım ve kapattım, ertesi günün öğleninden bugünün sabahına kadar düzelmiş gibi görünüyordu fakat tekrar başladı, başka bir DP kablosuyla tekrar denedim ve aynı gözüküyor yine. Sebebi ne olabilir bilemiyorum fakat garantisi hala devam ettiği için garantiye göndermeye düşünüyorum. Garantisi süreci nasıl işliyor Gaming.Gen'in? Böyle bir durumda değişim yapılması mümkün mü yoksa teknik servise mi yönlendirirler? Çizgilerin nasıl gözüktüğünü de ekledim.

1.webp

2.webp

Ürünü Gaming.gen.tr değişmez. Teknik servis değişim ya da iade olarak rapor çıkaracak o raporu da aldığın yere yani Gaming.gen.tr'ye vereceksin. Direkt Asus ile irtibata geçsen daha iyi olabilir. Evinden UPS kargo ile monitörü alırlar ama gönderirken iyice bir video çek yoksa kargoda hasar oluşursa senden kaynaklı hata yazarlar.

Ürünü Gaming.gen.tr değişmez. Teknik servis değişim ya da iade olarak rapor çıkaracak o raporu da aldığın yere yani Gaming.gen.tr'ye vereceksin. Direkt Asus ile irtibata geçsen daha iyi olabilir. Evinden UPS kargo ile monitörü alırlar ama gönderirken iyice bir video çek yoksa kargoda hasar oluşursa senden kaynaklı hata yazarlar.
Teknik servisten kastınız ASUS'unki mi yoksa Gaming.Gen.TR'nin mi? Bir de direkt ASUS ile iletişime geçmem daha mı iyi?

Teknik servisten kastınız ASUS'unki mi yoksa Gaming.Gen.TR'nin mi? Bir de direkt ASUS ile iletişime geçmem daha mı iyi?

Gaming.Gen.TR ile de geçebilirsin onlar ürünü senin yerine yollayabilir. Ama 2 kere yolculuk yapacağına 1 kere gitse daha mantıklı Gaming.Gen.TR'e durumu anlatıp ASUS servisi iletişim no su alıp onlarla iletişime geçersin. Arkadaşın dediği gibi ürünü sen paketler yollarsın ama yollamadan önce de iyice video çek öyle paketle çalışırken görüntü verirken çekip paketleyene kadar çek. Sonra da yollarsın. Garantin elinde olsun. Geldiği zaman da elinde yine video kaydı ile aç önce adam bırakıp gitmeden kargo yu bütün kutuyu incele darbe delik vs olmasın varsa tutanak tuttur sonra video kaydı ile aç.

Evet biraz saçma gibi görünse de günümüzde kendini garantiye alman gerekiyor yoksa başın ağrıyor. Adamlar sana yıkıyor ya da kargoya.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Gaming.Gen.TR'den ASUS TUF gaming VG249QM1a monitör satın almıştım ve sorunsuz kullanıyordum. Geçen gün (26 Mart akşam saatlerinde) ekranın üst tarafında yatay çizgiler gözükmeye başladı. O gece daha kullanmadım ve kapattım, ertesi günün öğleninden bugünün sabahına kadar düzelmiş gibi görünüyordu fakat tekrar başladı, başka bir DP kablosuyla tekrar denedim ve aynı gözüküyor yine. Sebebi ne olabilir bilemiyorum fakat garantisi hala devam ettiği için garantiye göndermeye düşünüyorum. Garantisi süreci nasıl işliyor Gaming.Gen'in? Böyle bir durumda değişim yapılması mümkün mü yoksa teknik servise mi yönlendirirler? Çizgilerin nasıl gözüktüğünü de ekledim.

Eki Görüntüle 236482

Eki Görüntüle 236483

Gaming.Gen.TR genelde ürünü kendisi tamir etmez. Seni ASUS yetkili servisine yönlendirir.
Yatay çizgiler büyük ihtimal panel arızasıdır kablo değil.
Arıza kaydı aç yetkili servise gönder servis inceler tamir ya da direkt değişim yapar.
Bu tip arızada değişim çıkma ihtimali yüksek göndermeden önce fotoğraf veya video çek.

Gaming.Gen.TR ile de geçebilirsin onlar ürünü senin yerine yollayabilir. Ama 2 kere yolculuk yapacağına 1 kere gitse daha mantıklı Gaming.Gen.TR'e durumu anlatıp ASUS servisi iletişim no su alıp onlarla iletişime geçersin. Arkadaşın dediği gibi ürünü sen paketler yollarsın ama yollamadan önce de iyice video çek öyle paketle çalışırken görüntü verirken çekip paketleyene kadar çek. Sonra da yollarsın. Garantin elinde olsun. Geldiği zaman da elinde yine video kaydı ile aç önce adam bırakıp gitmeden kargo yu bütün kutuyu incele darbe delik vs olmasın varsa tutanak tuttur sonra video kaydı ile aç.

Evet biraz saçma gibi görünse de günümüzde kendini garantiye alman gerekiyor yoksa başın ağrıyor. Adamlar sana yıkıyor ya da kargoya.
Önerileriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım.

Gaming.Gen.TR genelde ürünü kendisi tamir etmez. Seni ASUS yetkili servisine yönlendirir.
Yatay çizgiler büyük ihtimal panel arızasıdır kablo değil.
Arıza kaydı aç yetkili servise gönder servis inceler tamir ya da direkt değişim yapar.
Bu tip arızada değişim çıkma ihtimali yüksek göndermeden önce fotoğraf veya video çek.
Asus yazman gerek. Her markanın teknik servisi farklı olur.

Şimdilik Gaming.Gen.TR'ye e-posta attım onların dönüşünü bekleyeceğim sanırım. Durumun gidişatına göre buraya güncellemeleri yazarım. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Gaming.Gen.TR'nin kendisi KVK Teknik Servis'e yönlendirdi. Sanırım onlar da yetkili ASUS teknik servisiymiş. Ben de en azından direkt ASUS'u muhatap alabilmek için RMA'dan onarım talebi oluşturdum.

Son düzenleme: