Detaylar
Kim cevapladı?Talha Yiğit
Yetkin
GDDR6X bellek üretimlerinde sorun yaşandığı için GDDR6 belleklere geçiş yapıldı. Performans biraz kısıldı yani. Bildiğim kadarıyla kutularda ve satış yerlerinde GDDR6 ismi geçmeyecek. Emin değilim. Fiyatlarda düşüş yok ne düşünüyorsunuz?
Eki Görüntüle 83233
5 FPS etkilemez bence hocam edit render gibi işlerde fark eder mi?
5 FPS etkilemez bence hocam edit render gibi işlerde fark eder mi?
Renderda ne kadar fark olur bilmiyorum ama aynı paraya düşük performans olayı hiç hoş değil. RTX 4070 genelde 1440p de kullanılıyor zaten ayarları ultraya çekince 60-65 FPS veriyor oradaki 5 FPS bence önemli. Zaten kazık fiyatlardan satın alıyoruz. 7900GRE fiyatı RTX 4070 ile aynı zaten 7900GRE öneriliyordu sadece AMD'ye karşı cepe tutmuş arkadaşlar 4070 öneriyordu onlarda önermez artık.
Baktılar ki 7900GRE gibi bir canavara rağmen 4070 alan oyuncular bolca var, biz bunu daha da kıssak yine alırlar yapıştırdılar rahatça.
Baktılar ki 7900GRE gibi bir canavara rağmen 4070 alan oyuncular bolca var, biz bunu daha da kıssak yine alırlar yapıştırdılar rahatça.
Aynen öyle hala dünya genelinde NVIDIA kartlar %76 oranda kullanılıyor. Kalan %24'lik kısımdan %7.5 civarı Intel tarafında. Kalan kısımda da AMD'nin dizüstü bilgisayarlarındaki işlemcilerde AMD GPU var. Oradaki oranları da çıkarsak geriye ne kalıyor ki?
Talha Yiğit
Yetkin
Renderda ne kadar fark olur bilmiyorum ama aynı paraya düşük performans olayı hiç hoş değil. RTX 4070 genelde 1440p de kullanılıyor zaten ayarları ultraya çekince 60-65 FPS veriyor oradaki 5 FPS bence önemli. Zaten kazık fiyatlardan satın alıyoruz. 7900GRE fiyatı RTX 4070 ile aynı zaten 7900GRE öneriliyordu sadece AMD'ye karşı cepe tutmuş arkadaşlar 4070 öneriyordu onlarda önermez artık.
Tabii bunu fark edebileceksek bir de o var. 1440p de 5 FPS önemli olabilir o konuda haklısınız.
alihanvardertyok
Uzman
Burada da suç yine AMD'ye kalıyor. Hala sürücüler, vasat altı RT performansı, reklam başarısızlığı gibi birden fazla etmeni kotarabilmiş değiller. Intel bile piyasaya sonradan girip FSR'yi yakalayabilmişse bazı açılardan eksiklik göze çarpıyor.Baktılar ki 7900GRE gibi bir canavara rağmen 4070 alan oyuncular bolca var, biz bunu daha da kıssak yine alırlar yapıştırdılar rahatça.
Bunu Full AMD kullanan birisi olarak yazıyorum.
60-65 FPS veriyor oradaki 5 FPS bence önemli. Zaten kazık fiyatlardan satın alıyoruz. 7900GRE fiyatı RTX 4070 ile aynı zaten 7900GRE öneriliyordu sadece AMD'ye karşı cepe tutmuş arkadaşlar 4070 öneriyordu
Kesinlikle, diyelim ki performans kaybı yok yine bile fiyat düşüşü olması gerekirdi. Laptop tamir dükkanı açsam vidaların yarısını takmadan cihazı geri kapatsam ürüne bir şey olmaz ama birkaç kişi fark ederse beni kimseye tavsiye etmemeye başlar hatta gelip laf söylerler nasıl tamircisin sen falan diye, söz konusu NVIDIA olunca "amaan fark bile etmeyiz helal olsun dlss açar o 5 FPS geri alırım
İyice saçmaladılar, 2080 Super ve 4070 laptop kullanan biri olarak yazıyorum.
Burada da suç yine AMD'ye kalıyor. Hala sürücüler, vasat altı RT performansı, reklam başarısızlığı gibi birden fazla etmeni kotarabilmiş değiller. Intel bile piyasaya sonradan girip FSR'yi yakalayabilmişse bazı açılardan eksiklik göze çarpıyor.
XeSS 1.3 sürümü FSR 3.1'den daha iyi bence. Yanlış bilmiyorsam Intel kartların içine NVIDIA gibi özel donanım koydu.
Talha Yiğit
Yetkin
Burada da suç yine AMD'ye kalıyor. Hala sürücüler, vasat altı RT performansı, reklam başarısızlığı gibi birden fazla etmeni kotarabilmiş değiller. Intel bile piyasaya sonradan girip FSR'yi yakalayabilmişse bazı açılardan eksiklik göze çarpıyor.
Sürücü konusunda Linux da daha iyi çalışıyor diyorlar böyle bir olay varsa sonuç Windows'ta patlamazmı.
Yeni konular
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-