Safir cam cizilmeye karsi daha dayanikli olsa da darbelere karsi Gorilla Glass daha dayanikli. Yani bu vurma olayini safir cama sahip bir akilli saatte yasasaydin tuz buz olabilirdi.
Apple Watch’ta gorilla glass falan mı var? (Bilmediğimden) Darbe büyük bir darbe değildi bu arada, sadece biraz çarptı ve sürttüm o kadar. Yani tuzla buz olacağını sanmıyorum ve Apple Watch Ultra’da safir cam var, cam deli gibi dayanıklı. İllaki çizik olur ama Ion-X kadar olamaz.

Apple Watch’ta gorilla glass falan mı var?
Corning-made glass diye gecer Apple'in camlari. Gorilla Glass da Corning tarafindan uretiliyor. Yani ikisi de ayni ureticiden cikan urunler ama tamamen ayni kalitedeler mi bilmiyorum lakin Mohs dayanikliliklari ayni, her ikisi de Mohs 6'da cizilmeye basliyor. Watch Ultra ve Watch Ultra 2'de safir cam var lakin Watch Ultra'da Mohs 6'da belirgin cizilmeler goruluyor, bu da Apple'in hala zamaninda kamera lenslerinde de kullanmis oldugu safir cam karisimini devam ettirdigi anlamina geliyor.

Corning-made glass diye gecer Apple'in camlari. Gorilla Glass da Corning tarafindan uretiliyor. Yani ikisi de ayni ureticiden cikan urunler ama tamamen ayni kalitedeler mi bilmiyorum lakin Mohs dayanikliliklari ayni, her ikisi de Mohs 6'da cizilmeye basliyor. Watch Ultra ve Watch Ultra 2'de safir cam var lakin Watch Ultra'da Mohs 6'da belirgin cizilmeler goruluyor, bu da Apple'in hala zamaninda kamera lenslerinde de kullanmis oldugu safir cam karisimini devam ettirdigi anlamina geliyor.
Teşekkür ederim hocam.

Ben sağlık verilerini doğru ölmesi için yatacağım zaman kordonu gevşetip saat takılı uyuyorum peki siz gece saat takıyor musunuz? Bazen PC başına oturunca 15-20 dakika şarj ediyorum bir hafta yetiyor.

Evet. Sadece şarj için haftada 1 saatliğine çıkarıyorum onun dışında 2 yıldır hep kolumda.

Ben, Gözlüğü çıkarmayı unutuyorum yatınca fark ediyorum, rahatsız etmese umursamam uyurum. :D Saat kullansam hiç uğraşmam. Geçmişte kullanırdım genelde kordonları bozulur ve çizik içinde kalıyordu saatler. Artık ekstra yük olarak gördüğüm için kullanmıyorum.

Saatim ne duşta ne uyurken kolumdan çıkar. Lisedeyken güzel bi Half-Circle Levi's ile başladım saat takmaya daha da bırakamadım. Bir ara Apple Watch aldım ama sarmadı, kardeşime saldım. Ben Casioak G-Shock'tan devam. Mekanik saat iyidir.