GeForce NOW alınır mı?

Urass.0

Becerikli
Selam çok fazla ısınan bir tost makinesi yani laptop kullanmaktayım laptopum ne yaparsam yapayım eski performansında değil ne yapsam diye düşünürken GeForce NOW aklıma geldi ama sanırım sağlayıcı gameplus ve çoğu kişi bazı oyunlarda RTX serisi yerine GTX 1660 aldığını ve HDD yavaşlığı ile oyuna girdiğini duydum acaba almalı mıyım almamalı mıyım arada kaldım fikirlerinizi alabilir miyim?

Selam çok fazla ısınan bir tost makinesi yani laptop kullanmaktayım laptopum ne yaparsam yapayım eski performansında değil ne yapsam diye düşünürken GeForce NOW aklıma geldi ama sanırım sağlayıcı gameplus ve çoğu kişi bazı oyunlarda RTX serisi yerine GTX 1660 aldığını ve HDD yavaşlığı ile oyuna girdiğini duydum acaba almalı mıyım almamalı mıyım arada kaldım fikirlerinizi alabilir miyim?
Game+ versiyonu kesinlikle alınmaz. Alacaksanız yurtdışı alın veya Xbox gamepass ultimate alıp Xcloud servisinden yararlanın. Game+ versiyonunu 3 ay kullandım gerçek anlamda eziyetti, kütüphanenin yarısı balon, oyunlar aslında yok. Disk olarak HDD değil disket kullanıyor olmalılar, ben de HDD kullandım o hız HDD olamaz. Sık sık çökmeler, save almamalar, oyun ortasında oturumdan atmalar derken tonla sorunu var. Ayrıca sunucuların uploadı kısıtlı, erişimi aşıp hız testi çalıştırdığınızda ortalama 20mbps uploada sahip olduklarını görebilirsiniz, görüntü bozulmalarına sebep oluyor isterse 1000mbps internetiniz olsun fark etmez 20-30mbps ile arada bozulan bir yayın alacaksınız.

Artık RTX 2080 veriyor. Ama paylaşımlı bir sistem ile verdiğini söyleyeyim. Disk olayı da yine benzer şekilde(sunucu bazlı bir sistem, yani SSD vb. daha hızlı) ama işte bunun oyun ile iletişimi farklı. Nvidia'nın buradaki sorunu eklediği oyunlarla, bu GeForce Now iletişimini iyi yapamıyor. Bir ara bayağı sorun vardı. Onu çözdüler, bazı oyunlar sistemi hatalı algılayıp da uyarı verebiliyor. Burada oyun ve Nvidia çözmesi gerekiyor. Ama son zamanlarda şikayet edilen çoğu şeyi çözdüler.

Ben indirim dönemi 12 aylık alıyorum. Genelde indirmeye üşendiğim çoğu oyunu buradan oynuyorum. Eğer 40K üstü(30'da olabilir) ekran kartınız varsa ayrıca daha net gösteren ayarlar da sunuyor. Ama onun dışında da iyi çalışıyor. Yakın zamanda düz paketine 2K desteği de geldi. Ayrıca daha pahalı ama 30-40K serisi veren paketi de getirdiler.

Gerçekten bir ara çok sorunluydu. Ama kullanıcıların tepkilerini dikkate alıp çözdüler. Sosyal medyada kişilerin kendi arasındaki husumetlerden dolayı bir karalama kampanyası da var. Bunları çok dikkate almadan 1 ay alıp deneyin. Hoşunuza giderse 3-6 aylık alabilirsiniz.

Ben kendim 72 Mbps internet ile iyi bir deneyim alıyorum. Ama belirteyim hız daha azsa, çok dalgalı oluyor. İnternetin iyiyse sorun yaşamazsın. FPS oyunu vb. halen yetersiz, fare gecikmesi vb. çözmeleri çok zor duruyor. Tek oyunculu oynayacaksan ideal. Ama Türkçe yama veya mod kurmayı yapamıyorsun.

Son birkaç ayda önemli geliştirmeler oldu diyebilirim. Oyun bekleme süreleri eskiden çok uzundu, kısaldı. RTX 2080 ekran kartı alıyorum artık sadece, eskiden 1060 verdiği olurdu bazen. 2K çözünürlük eklendi vs.

Mac sahibi olduğum için 2 yıldır sadece GeForce Now ile oyun oynamaktayım. Android TV uygulaması sayesinde televizyondan da oynayabiliyorum ve konsol deneyimi yaşatıyor. Zaten sadece hikayeli oyun oynuyorum.

Açıkçası sistemin kötüyse öneriyorum. Gelişmeler Türkiye tarafında biraz yavaş gerçekleşse de hiç olmuyor değil. Dediğim gibi birkaç ay önceye göre ciddi fark var. Eğer indirim varsa değerlendirebilirsin.

Geri
Yukarı Alt