Benim çok hedefim var,
Asıl hedefim Yazılım Mühendisliği,
İkinci hedef olarak Genetik Mühendisliği (biyolojiyle uğraşmayı çok seviyorum),
Dilci yanım ağır basar ve dile gidersem Tercümanlık veya Akademisyenlik (İngilizce üzerine).
Peki neden bilgisayar yerine yazılım mühendisliği

OBP şu an bile aşırı etkilemiyor, asıl etkileyen eleyici sorular. Bu yıl MEB ile bir sınav yapılacak, diğer senelerde de devam edecektir bu. 26-27 sınavları eleyici olabilir gibi bence. 28 senesinde zaten müfredat değişeceği için sistemin de değişmesi mümkün.
3 bin sayısal yapan arkadaşımı 5 bine attı, hayalindeki Bilkent Fiziğe gidemediği için 20 bin ile alan ODTÜ Fiziğe gitti. OBP çok çok fark ediyor ve parası olanın kitap, çalışma ortamı, refah gibi yerlerde öne geçmesine rağmen sıralamalarda da öne geçmesine sebebiyet veriyor.

OBP çok önemli mâlesef ki ama 90 üstü olduğu sürece çok uçuk sıralamalar atmıyor. Hedefiniz ilk 20-30K ise ve 90 üstü OBP'niz var ise çok kafaya takmaya gerek yok bence.

93,5'ti benim OBP'm 8.1'i, 8.7'ye attı evet.

Çok büyük bir fark gibi gözükmeyebilir. Ama hayalimdeki bölüm 8.5K ile kapatsaydı çok büyük bir fark olurdu OBP. Şükür ki istediğim bölüme ilklerden girdim zaten. Şu an benim kaderimi değiştirmedi, en azından stres olmam dışında.

Bilgisayar Mühendisliğini de düşünüyordum da Yazılım veya Yapay Zeka tarafı daha çok ilgimi çekiyor.
Birbirini gösteren spiderman misali bir şey olmuş bu da 😁

8.1'den 8.7'ye düşmek aşırı da büyük bir kayıp değil yani, tabi eğer bölüm en üst sıralarda insan istemiyorsa. Kendim için konuşuyorum tabi mesleklere göre çok değişiyor. Arkadaşımın kuzeni pilotajı 1 kişiyle kaçırmıştı.
İşte dediğim mesele de o, hakkınız yeniyor, babası zengin olan öne geçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 bin sayısal yapan arkadaşımı 5 bine attı, hayalindeki Bilkent Fiziğe gidemediği için 20 bin ile alan ODTÜ Fiziğe gitti. OBP çok çok fark ediyor ve parası olanın kitap, çalışma ortamı, refah gibi yerlerde öne geçmesine rağmen sıralamalarda da öne geçmesine sebebiyet veriyor.

OBP çok önemli mâlesef ki ama 90 üstü olduğu sürece çok uçuk sıralamalar atmıyor. Hedefiniz ilk 20-30K ise ve 90 üstü OBP'niz var ise çok kafaya takmaya gerek yok bence.

93,5'ti benim OBP'm 8.1'i, 8.7'ye attı evet.

Çok büyük bir fark gibi gözükmeyebilir. Ama hayalimdeki bölüm 8.5K ile kapatsaydı çok büyük bir fark olurdu OBP. Şükür ki istediğim bölüme ilklerden girdim zaten. Şu an benim kaderimi değiştirmedi, en azından stres olmam dışında.

Birbirini gösteren spiderman misali bir şey olmuş bu da 😁

İşte dediğim mesele de o, hakkınız yeniyor, babası zengin olan öne geçiyor.
Peki siz hangi bölümü tercih ettiniz.

Hiç çalışmamış bir insan hem TYT hem AYT'yi 1 yılda çok zor yetiştirir, 50.000 gibi rakamlara çıkması için en başta temelinin düzgün olması lazım. 1 yıl tamamen yatarak geçirirsen sonraki yıl da iyi sonuç alamazsın. Sözüm bu gibi insanlar için.