Yasal süreç olan 21 iş günü biteli birkaç gün oldu. Telefon ile aradım "WhatsApp hattımıza yazın, anında yardımcı olacaklar" dendi, WhatsApp hattına yazdım, dönüş yapılmadı. Son olarak mail attım yine dönüş yapılmadı. Ne yapayım, bekleyeyim mi şikayet mi edeyim?
Firma: Gençer Gaming.
1.
Belgelendirme: Ürünle ilgili tüm belgeleri ve iletişiminizle ilgili kanıtları (telefon görüşmesi, WhatsApp yazışmaları, e-posta) toplayın. Bu, sürecin ilerleyen aşamalarında faydalı olacaktır.
2.
Tüm İletişim Kanallarını Kontrol Edin: Gençer Gaming’in diğer iletişim kanallarını (web sitesi, sosyal medya hesapları, müşteri hizmetleri numarası) kontrol edin. Belki başka bir yolla daha hızlı geri dönüş alabilirsiniz.
3.
WhatsApp Mesajınızı Yenileyin: İlk mesajınızı gönderdikten sonra birkaç gün geçtiyse, mesajınızı yenileyin. Kısa ve nazik bir hatırlatma yapın; bu, dikkate alınmanıza yardımcı olabilir.
4.
Alternatif ile İletişime Geçin: Eğer hala bir geri dönüş alamazsanız, yazılı iletişim yerine telefonla doğrudan müşteri hizmetlerini tekrar arayın. Bu sefer, talebinizi detaylandırarak, aciliyetini belirtin.
5.
Sosyal Medya Üzerinden İletişim: Sosyal medya hesaplarından (Facebook, Twitter, Instagram gibi) firmayı etiketleyerek yol almayı deneyin. Genellikle firmalar, sosyal medyadan gelen şikayetlere daha hızlı yanıt verir.
6.
Tüketici Hakları Derneği ile İletişime Geçin: Eğer tüm bu denemeler sonuç vermezse, Türk Tüketici Hakları Derneği’ne başvurup şikayetinizi iletebilirsiniz. Tüketici haklarınızı korumak için gerekli destek alabilirsiniz.
7.
Şikayet Oluşturma: Son çare olarak, resmi şikayet taşıması olan platformlarda (örn. Şikayetvar) şikayet oluşturarak durumu tüm detaylarıyla yazın. Bu, firmanın dikkatini çekebilir ve daha hızlı bir çözüm sürecine yol açabilir.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözme şansınızı artırabilirsiniz. İyi şanslar!