Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, bugün neden lise ve ortaokul çağındaki çocukların çevresinde farklı düşünenlerle dalga geçtiklerini anlatacağım.

Mesela bir çocuk "Elon Musk gibi teknolojiye devrim yapmak istiyorum" veya "Einstein gibi fizikçi olmak istiyorum" ya da en basitinden "Dünyayı değiştirmek istiyorum" diyen kişilerle neden dalga geçtiklerini anlatacağım. Sürü psikolojisi diye bir şey var; çoğunluktan farklı olmak dışlanmakla sonuçlanır ve çocuklar bunu istemez. Sonraki neden ise vizyonu yüksek olan birini gördükçe vizyonu olmayanlar eksiklerini görür. Sonrasında ise mesela "Ben astronot olmak istiyorum" ya da "Dünyayı kurtarmak istiyorum" sözü insanlarda film ya da bilim kurgu gibi algılanır.

Sizce başka nedenler neler? Sizin düşüncelerinizi önemsiyorum. İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
"Elon Musk gibi teknolojiye devrim yapmak istiyorum" veya "Einstein gibi fizikçi olmak istiyorum"
İkisi çok ayrı insanlar ve çok ayrı dalda başarılı oldular Einstein doğuştan beri yüksek IQ'ye sahip olduğu için bunu değerlendirdi ama Elon Musk'un ailesi de gayet varlıklı bir aileydi yani belli bir servete ailesi sayesinde sahip olduğu için günümüzde buralara kadar geldi. Yaşadığımız topraklardaki imkanlar, şartlardan dolayı belki bazı insanlar kendinden küçük insanların hayallerini küçümsüyor olabilir. Herkes farklı düşünüyor ne de olsa.

Bu durumdan muzdariptin sen de, anlayabilmene sevindim. Dediklerinde hata payı yok lakin bu konu aslında çok daha detaylı bir toplum psikolojisi içeriyor.

İkisi çok ayrı insanlar ve çok ayrı dalda başarılı oldular Einstein doğuştan beri yüksek IQ'ye sahip olduğu için bunu değerlendirdi ama Elon Musk'un ailesi de gayet varlıklı bir aileydi yani belli bir servete ailesi sayesinde sahip olduğu için günümüzde buralara kadar geldi. Yaşadığımız topraklardaki imkanlar, şartlardan dolayı belki bazı insanlar kendinden küçük insanların hayallerini küçümsüyor olabilir. Herkes farklı düşünüyor ne de olsa.
Muskın ailesi zengindi fakat öyle çok büyük bir şirket kuracak paraya sahip değillerdi. Ama haklısınız insanlar küçük insanlar yükseği düşünemiyorlar. Ama maddi durum kötü bile olsa başarılı olabiliriz.

Bu durumdan muzdariptin sen de, anlayabilmene sevindim. Dediklerinde hata payı yok lakin bu konu aslında çok daha detaylı bir toplum psikolojisi içeriyor.
Dediklerinde hata payı yok ne demek? Evet çok detaylı bir toplum psikolojisi içeriyor ama amacım burda insanların fikirlerini öğrenmek.

Ama maddi durum kötü bile olsa başarılı olabiliriz.
Maddi durumu açlık sınırını geçemeyecek kadar olan biri için konuya spesifik bakarsak bu kişi dünyanın en zenginleri kişisi arasına giremez bunu herkes biliyordur bence. Ama kendi çapında ve kendi çevresinde zengin olabilir orası ayrı konu.

Maddi durumu açlık sınırını geçemeyecek kadar olan biri için konuya spesifik bakarsak bu kişi dünyanın en zenginleri kişisi arasına giremez bunu herkes biliyordur bence. Ama kendi çapında ve kendi çevresinde zengin olabilir orası ayrı konu.
Bilmiyorum, ama bence dünyada artık öyle büyük bir fakirlik yok.

Dediklerinde hata payı yok ne demek?

Bahsettiğin durumların doğru olduğunu ve yanlışlığının tartışmaya açık olmadığını söylüyorum. Her insan, senin saydığın nedenler ile yapmaz bunları ama bu nedenler de net bir toplum psikolojisi. Ha benim söylediğim şey sadece bunun ile kısıtlı. Yoksa ben maddiyatı kötü olan bir insan ile, Musk'ın potansiyelini gerçekleştirme ihtimalini bir tutmam, tutamam.

Bahsettiğin durumların doğru olduğunu ve yanlışlığının tartışmaya açık olmadığını söylüyorum. Her insan, senin saydığın nedenler ile yapmaz bunları ama bu nedenler de net bir toplum psikolojisi. Ha benim söylediğim şey sadece bunun ile kısıtlı. Yoksa ben maddiyatı kötü olan bir insan ile, Musk'ın potansiyelini gerçekleştirme ihtimalini bir tutmam, tutamam.
Bence, benden çok zengin olan insanların dünyayı değiştirmesi için adımlar atmasını beklerdim. Bence büyük hedefleri olan kişilerle dalga geçenler onlardan düşük olduğu için geçiyor.

@14742, @Heitaus yani demek istediğim, ülkede yeni nesil dünyayı değiştirmek isteyenlerle dalga geçme konusunda usta.

Son düzenleme:
Selam, bugün neden lise ve ortaokul çağındaki çocukların çevresinde farklı düşünenlerle dalga geçtiklerini anlatacağım.

Mesela bir çocuk "Elon Musk gibi teknolojiye devrim yapmak istiyorum" veya "Einstein gibi fizikçi olmak istiyorum" ya da en basitinden "dünyayı değiştirmek istiyorum" diyen kişilerle neden dalga geçtiklerini anlatacağım. Sürü psikolojisi diye bir şey var; çoğunluktan farklı olmak dışlanmakla sonuçlanır ve çocuklar bunu istemez. Sonraki neden ise vizyonu yüksek olan birini gördükçe vizyonu olmayanlar eksiklerini görür. Sonrasında ise mesela "ben astronot olmak istiyorum" ya da "dünyayı kurtarmak istiyorum" sözü insanlarda film ya da bilim kurgu gibi algılanır.

Sizce başka nedenler neler? Sizin düşüncelerinizi önemsiyorum. İyi sosyaller!

Çünkü kendi yapamadıi seni de yapamaz sanıyor. Toplum zaten dalga geçmeye yönelikli. Ne yaparsan yap dalga geçecekler çok takma.