Gentoo kurulumu yaptım. Fstab yüzünden hata verip root şifresi istiyordu öyle erişebiliyordum. Sonra Fstab düzenledikten sonra systemd ekranı benzer bir ekranda kalıyor (Tty ekranına girebiliyorum) SDDM kurulu ama gelmiyor.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Ben işaretlemedim modlar yaptı sanırım sadasasfasdasd.O zaman son sözü söyleyelim. Birçok şey denediğimizden hangisinin çözüm olduğu konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Bence SDDM'yi veya kendini daha önceden video grubuna eklemeyi unuttun, biz de onu ekleyince açabildin. SDDM, X ile çalıştığından açılmadı, KDE ise Wayland olduğu için açıldı. Kafana göre içinden gelen bir mesajı çözüm olarak seçersin veya kendi son mesajını
Hocam açıncada biraz kurcaladıkdan sonra kwim çöktü diye hata veriyor. Baştan kurcam KDE'yı sanırımBence SDDM'yi veya kendini daha önceden video grubuna eklemeyi unuttun, biz de onu ekleyince açabildin. SDDM, X ile çalıştığından açılmadı, KDE ise Wayland olduğu için açıldı. Kafana göre içinden gelen bir mesajı çözüm olarak seçersin veya kendi son mesajını.
Sorun şundanmış:
emerge --ask x11-misc/sddm paketini kurduktan sonra ayarları yaptım. Sonra sisteme entegre olsun diye emerge --ask kde-plasma/sddm-kcm kurunca systemctl disable, enable yapmam gerekiyormuş. Şu an sıkıntısız çalışıyor.- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 24
Bu SystemD logu degil, kernel mesajlari dmesg'in loglari. GRUB uzerinde
loglevel=3 yapin eger bunlari görmek istemiyorsaniz.- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
KDE profilini seçtin mi ki?Tty'den başlattım. Ama oraya niye gelmiyordu.Eki Görüntüle 75353
Direk başlatamayızmı. Rehber v.s.Bu SystemD logu degil, kernel mesajlari dmesg'in loglari. GRUB uzerindeloglevel=3yapin eger bunlari görmek istemiyorsaniz.
Seçtim desktop/plasma/systemd böyle bişidi.
- Makaleler
- 4
Kod:
# systemctl enable sddm
# systemctl start sddm
SDDM'yi etkinleştirdin mi?
- Makaleler
- 24
Evet.Kod:# systemctl enable sddm # systemctl start sddm
SDDM'yi etkinleştirdin mi?
- Makaleler
- 4
İkinci komutla SDDM'nin gelmesi lazım. Dener misin bir daha?
Buradaki talimatlari sizde de kontrol eder misiniz?
Oradan kurdum zaten, yine de baştan göz gezdiriyim.
Son düzenleyen: Moderatör: