Corizeo

Yetkin
Makaleler
1
Oyunun 170'e yakın ülkede satılmadığını düşünürsek bence bayağı büyük bir başarı. Ayrıca Nixxes'in yaptığı portun da çok iyi olmasının katkısı olduğunu düşünüyorum.

Kendiniz bakmak isterseniz: https://steamdb.info/publisher/PlayStation+PC+LLC/?sort=peak_desc

1716130744391.webp

Güzel bir oyundu gerçekten, çok beklenen bir port olarak şaşırmadım hiç, bakalım Ubisoft nasıl esinlenecek. :rofl:

Ghost of Tsushima'nın Sony fanboyları tarafından abartılmasının sebebi aynı yıl çıkan TLOU Part 2, yoksa oyun şaheser falan değil.

Animasyonlar PS2 döneminden kalma, grafikler ışıklandırma sonucunda iyi yoksa doku kalitesi o kadarda iyi değil. Oynanış tarafı kurtarıyor biraz oyunu.

Bu arada port güzelde, bazı Nvidia kartlarında Frame generation açılınca oyun crash yiyor, bende bu problemi yaşadım.

...grafikler ışıklandırma sonucunda iyi yoksa doku kalitesi o kadar da iyi değil.
Buna pek katilmiyorum. Sadece isiklandirma degil, karakterlerin model kalitesi de iyi aslinda. Isiklandirma olarak da oyle ahim sahim bir teknolojiye sahip degil oyun, gercek zamanli RTGI falan kullan(a)miyor sonucta. Doku kalitesi olarak odagi karakterlere vermisler cogu Uzak Dogu oyununda yapildigi gibi. Buna ek olarak 8. nesil bir konsolda o kadar kaliteli cayir cimen yapabilmek cidden emek istiyor ki evet Tsushima'daki cayir cimen cidden kaliteli. TLoU 2 ile doku kalitesi kiyaslandiginda evet, Tsushima daha geride ancak Tsushima'nin hizli bir gameplay'e sahip bir oyun oldugunu da unutmayin.

Rezalet otesi bir islemciye ve antik GPU'ya sahip, HDD'li bir konsolda bu grafikleri iyi bir performans ile yapabilmek oldukca kaliteli bir is.

Doku kalitesi ve iceri mekan golgeleri disinda oyunda pek kotu yan goremedim, PS4 surumunde bile boyleydi bu.

Buna pek katilmiyorum. Sadece isiklandirma degil, karakterlerin model kalitesi de iyi aslinda. Isiklandirma olarak da oyle ahim sahim bir teknolojiye sahip degil oyun, gercek zamanli RTGI falan kullan(a)miyor sonucta. Doku kalitesi olarak odagi karakterlere vermisler cogu Uzak Dogu oyununda yapildigi gibi. Buna ek olarak 8. nesil bir konsolda o kadar kaliteli cayir cimen yapabilmek cidden emek istiyor ki evet Tsushima'daki cayir cimen cidden kaliteli. TLoU 2 ile doku kalitesi kiyaslandiginda evet, Tsushima daha geride ancak Tsushima'nin hizli bir gameplay'e sahip bir oyun oldugunu da unutmayin.

Rezalet otesi bir islemciye ve antik GPU'ya sahip, HDD'li bir konsolda bu grafikleri iyi bir performans ile yapabilmek oldukca kaliteli bir is.

Doku kalitesi ve iceri mekan golgeleri disinda oyunda pek kotu yan goremedim, PS4 surumunde bile boyleydi bu.
Karakter modellemelerinin o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Ana karakter idare etsede, yan karakterlerin modellemeleri kötü. Firmanın önceki oyunu olan İnfamous Second Son'da karakter modellemeleri 2020 çıkışlı Ghost of Tsushima'dan bana iyi gibi geldi.

Birde bu oyun 6 yılda geliştirildi, TLOU Part 2 ise 4 yılda. Siz hesaplayın ne kadar vakitleri olduğuna. Oyunda birçok animasyon eksikliği var. Mesela kapı açma animasyonu(bazı yerlerde var, bazı yerlerde yok), loot yaparken karakterin hiçbir tepki vermemesi. Ara sahnelerde karakterleri uzaktan gösterip, rezilliği örtmek istemişler ama çok belli duruyor özensizlik. Yan görevlerde anlarım böyle yapmanızı ama ana görevlerde bunları yapmışlar. PS2 döneminde kalma gibi çoğu ara sahne. Oyundaki oyunculuklarda bana çok yapay geldi, karakterler çok donuk.

Sizin düşünceniz böyleyse saygı duyarım.

Merhaba, GTX 1650 ile orta ayarlarda oynanır mı? Sistem gereksinimlerine göre açılır gibi gözüküyor fakat ben grafiklerin de tadını çıkarmak istiyorum.