GIBIRNet VDSL'den TurkNet fibere nasıl geçilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emilbreivik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 478
Aşırı router, modem takıntım yok benim. İşimi gören bir şey olsun yeter.

Sadece bu modemde WiFi modeli önemli benim için. Minimum WiFi 6 olsa işimi görür benim.
O da önemli bir konu tabi, 1000 Mbps'de Wifi ile yüksek hız almak zor oluyor. Genelde 1800'lük router veriyorlar. Kablo tam hızı veriyor. Kablosuz en iyi performans için genelde kendi router cihazınıza sahip olmanız gerekiyor. Yoksa 1000 hız almanın anlamı kalmıyor.

Yani şimdi kullandığım internette 100 MBPS altyapıda kablo ile 92 MBPS alıyorum minimum. Kablosuz internet de TV kullanırken çok lazım oluyor. Şu anda bile bu hızlarda kablosuz internet televizyonda gayet yeterliyken, 1000 MBPS internetin kablosuzu mükemmel olur.

Kablosuz internetle tam hız veya maksimum hız alma gibi bir beklentim de yok açıkçası. Kabloluda tam hıza yakın verse yeter.

O mantıkla 1000'e para ödemeye gerek yok ki, 500'lük paketler de var.

O mantıkla 1000'e para ödemeye gerek yok ki, 500'lük paketler de var.

Ben zaten GıbırNet'in 500 MBPS'lik paketine geçiş yapmıştım fiyatından dolayı. Çünkü 1000 MBPS paketi modem dahil, diğer firmalara göre daha pahalıya geliyordu. Mesela Millenicom'da modem dahil 980 TL ama GıbırNette aynısı yaklaşık 1.200 TL.

TürkNet'in 1000 MBPS paketi de modem dahil 900 TL'ye geldiği için geçiş yaptım. Aynı paraya veya daha az paraya 1000 MBPS almak varken neden 500 MBPS alayım ki.

Ben yaklaşık 1 ay önce bu forumda veya başka bir forumda konu hakkında yorum yazmıştım. TürkNet o zaman TT altyapısında 1000 MBPS vermiyordu. Ben de o zaman ''TürkNet, TT altyapısında 1000 MBPS vermeye başlarsa, fiyatı diğer firmalara göre 200-300 TL daha fazla olsa bile geçiş yapardım'' yazmıştım. O zaman bile daha fazla fiyatla TürkNet'e okeydim ama şimdi daha ucuza kullanabileceğim.

1000 alınabilse sorun değil de. 1800'lük routerlar veriyorlar, genelde kablosuzda 400-500 alınıyor. Öyle olunca da aynı paraya ya da az paraya 1000 almak varken, deyince adı 1000 oluyor hizmet 1000 olmuyor. Router oldukça önemli o yüzden, çok takıntılı değil gerçi alacağı hizmetten beklenti olarak olsun yeter diyorlar.

En kısa sürede bu dublike durum hallolur umarım firmalarınızla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…