Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

noisebombs

Uzman
Merhabalar,

Gigabyte RTX 4070 Ti Super ekran kartına ve Gigabyte X670 Gaming X AX V2 anakarta sahibim ve işlemcim AMD Ryzen 9 7900X3D. BIOS üzerinden dahili grafik işlemcisini devre dışı bırakamıyorum. Sadece harici ekran kartını seçip "Save & Exit" yapıyorum, ancak bilgisayar açıldığında hâlâ iGPU devrede oluyor. Tekrar BIOS'a girdiğimde, iGPU modu tekrar aktif hâle gelmiş oluyor. Ne gibi bir sorun olduğunu anlayamadım. Desteklerinizi bekliyorum.

Dipnot: BIOS'um güncel, en son sürüm. CSM kapalı, Fast Boot kapalı, XMP açık, güvenli ön yükleme açık.

Çözüm
Evet öyle yaparak alternatif bir şekilde çözebiliyorum. Ancak sorunun kaynağını çözmek istiyorum.

İntegral Graphics'i disable yapınca düzeldi.
Şöyle söyleyeyim eğer ki reset atıp yeniden başlıyorsa durum evet aynen öyle. Ama sen şöyle yapmalısın; ayarı değiştirdikten sonra F10'a basıp evet diyerek çıkınca o zaman reset atmadan olacağından dolayı ayar değişmeyecektir.
Maalesef dediğiniz gibi yaptım sorun hala devam ediyor.

Evet öyle yaparak alternatif bir şekilde çözebiliyorum. Ancak sorunun kaynağını çözmek istiyorum.

İntegral Graphics'i disable yapınca düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm