Ddr_vdd -> 1.5 olarak güncelledim.
Vddq -> 1.45 olarak güncelledim.
CL30 diye bir şey yapmamisim bunu nereden yapıyoruz da 28'e çevireceğim?
Eki Görüntüle 198097

Advanced Memory settings içine girip SS at, oradaki CL değerini 30 yapmıştın 28 olacak, timingleri değişmedin mi?

@SunseTTime Advanced Memory settings içine girip orayı SS at, zamanlamalar vermiştim sana onları girmen lazım, orada CL-CAS latency değeri 30 girdin o 28 olacak. tRCD-tRP 36 36 girdin mesela TRAS-48 TRC-58 girdin.

Dosya Ekleri

• 17620331124561138120589242474419.webp
    17620331124561138120589242474419.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 25
fotoda tepede bi 30 var ama adı cl değil o mu acaba ?
evet onu cl 28 olarak değiştir 30'u. sonra save exit yap da artık rahatlasın makina :D

training ne kadar sürüyor senin kartta normalde. nitro kısmını nitro enable robust enable 1-2-1 8x 8x dogru girdiysen makina açması lazım. igpu kapalı kalacak o önemli bak

evet onu cl 28 olarak değiştir 30'u. sonra save exit yap da artık rahatlasın makina :D

training ne kadar sürüyor senin kartta normalde. nitro kısmını nitro enable robust enable 1-2-1 8x 8x dogru girdiysen makina açması lazım. igpu kapalı kalacak o önemli bak
Yıldız tornavida elimde bekliyorum. 😀

Hocam makas kesmiyor modundayim. Böyle iyidik. Kaydedemiyorum valla. Fethiye'ye gel anca öyle..

Şimdi oldu cas yazıyor cl diyorsun hocam kafalar zatan 1m oldu gece gece 😂
cas latency 30 yerine 28 olsun tek degisiklik bu burda. sonra save exit yap dediğim ayarlar dogruysa hepsi açması lazım.

Hocam makas kesmiyor modundayim. Böyle iyidik. Kaydedemiyorum valla. Fethiye'ye gel anca öyle..
bir save&exit yapamadık saatler oldu valla :D şu 30 yazanı 28 yap da rahatlayalım artık nitro kısmı tamamsa ve igpu kapalıysa açması lazım makina :D

cas latency 30 yerine 28 olsun tek degisiklik bu burda. sonra save exit yap dediğim ayarlar dogruysa hepsi açması lazım.
Söyleneni eksiksiz yaparım boşuna başak burcu değiliz. 3,4 kere kontrol ederek girdim değerleri. Ama açılmazsa nasıl bir yol izlenecek on bilgi lazım. Mesela bir ara clear cmos yapmam gerekti ufacık bir alan yukarıdan tornavida degdirecegim diye 4 saat ugrasmistim. Malum sök tak bilmem ben. Ne diyorsunuz?

@LH44 @Ayhan Dönmez

Hani sorun olduğu an biosa geri gelip load defaults diyebilir miyiz yoksa hiç mi ekran gelmez ?

Şimdi oldu cas yazıyor cl diyorsun hocam kafalar zatan 1m oldu gece gece 😂
1762033444475.webp

Söyleneni eksiksiz yaparım boşuna başak burcu değiliz. 3,4 kere kontrol ederek girdim değerleri. Ama açılmazsa nasıl bir yol izlenecek on bilgi lazım. Mesela bir ara clear cmos yapmam gerekti ufacık bir alan yukarıdan tornavida degdirecegim diye 4 saat ugrasmistim. Malum sök tak bilmem ben. Ne diyorsunuz?

@LH44 @Ayhan Dönmez

Hani sorun olduğu an biosa geri gelip load defaults diyebilir miyiz yoksa hiç mi ekran gelmez ?
Sorun olmaz sen eksiksiz yaptıysan save&exit yap gitsin. igpu disabled ve nitro ayarları dogru ise kaydet çık bence :D cas latency 28 degisikligi yaptık en son bir de ddr_vdd 1.5 vddq 1.45 vddio 1.4