Az yardım et de ayarları uygulasın, BIOS içinde kayboldu muhtemelen.
Ondan önce sanki komple ayar değiştirmek lazım gibi.
Screenshot_20251101_235905_Chrome~2.webp

tRFC 496 değil de 403 denenir gibi. Eğer HVM şart değilse. O kısım bende pek yok. 🙃

Ondan önce sanki komple ayar değiştirmek lazım gibi.

tRFC 496 değil de 403 denenir gibi. Eğer HVM şart değilse. O kısım bende pek yok. '🙃
Caster A olduğu kesin mi, ben bulamamıştım. A ise problem yok, M ayarları verdiğimizden A'ya da uyacaktır. M ayarı A'ya uyarken, A ayarı M-die'ye uymuyor :D @SunseTTime 'dan halen daha yanıt yok, tornavida kısmını da anlatmadın şimdi bios pili ile uğraşıyor belki de.

high voltaj mod cas latency düşürmek için şart ama gigabyte her zaman kitli bios kullanıyor, bu giriş seviye diye o ayar yoktur bile attığı ss'lerde hiç göremedim, o sebepten 1.43v ile limitliyiz, 1.435v üzerine ancak hvm açarak çıkıyorsun, 2.07v limiti var. 1.65v daily limit %100 safe olduğu kanıtlanan hynix'te. @LH44

@Ayhan Dönmez Hepsini yaptım. Hala BIOS'tayim. Birini bulamadım, birkaçını da yazınca iki üç tane aynı şey çıkıyor. Hepsini mi disabled/enabled yapmak lazım danismam lazım. Çok yok zaten. Görsel atayım gelen dönüşe göre bunları da ayarladım mi bitiyor hepsi.

@Ayhan Dönmez Hepsini yaptım. Hala BIOS'tayim. Birini bulamadım, birkaçını da yazınca iki üç tane aynı şey çıkıyor. Hepsini mi disabled/enabled yapmak lazım danismam lazım. Çok yok zaten. Görsel atayım gelen dönüşe göre bunları da ayarladım mi bitiyor hepsi.
bir an önce ayarla da yıldız tornavida da hazırda bulunsun @LH44 marangozluk ögretecek az sonra :D

Smee time-> disabled CIKMIYOR
IOMMU -> disabled 2 tane çıkıyor ?
Global c-state -> enabled 2 tane çıkıyor?
Memory context restore -> disabled 2 tane çıkıyor?
Power down mode -> disabled 3 tane çıkıyor

Her çıkana aynı ayarı mi gireyim yoksa foto mu atayım?

Smee time-> disabled cıkmıyor.
IOMMU -> disabled 2 tane çıkıyor?
Global C-state -> enabled 2 tane çıkıyor?
Memory context restore -> disabled 2 tane çıkıyor?
Power down mode -> disabled 3 tane çıkıyor.

Her çıkana aynı ayarı mi gireyim yoksa fotoğraf mu atayım?

Birebir aynı isimdelerse hepsini disable ya da enable yap ne dediysem, birebir aynı isimdelerse @SunseTTime smee çıkmıyorsa onu boş ver. Dfe read training enable yap onu yazmamıssın SVM mode-IOMMU-TS'me disable data scramble-enable SoC uncore OC mod-enable dfe read-enable @SunseTTime

High voltaj mod olmaması çok kötü oldu. Olsaydı bulurdun sanırım, bu high bandwith Memory Support ayarı falan değil değil mi sendeki @SunseTTime saçma sapan ekstra ayarlar var Giga'da, o yüzden BIOS arayüzünü hiç sevmem BIOS'unu da sevmem.

@SunseTTime DDR vdd voltaj kaça kadar verebiliyorsun.

1762031953837.webp

@SunseTTime DDR vdd voltaj kısmı böyle mi sende.

@Melkor Giga'da high voltaj nerede, B850-Force'tan SS atsana :D

Son düzenleme:
Hepsi bitti.

Global c state yerine global c state control vardı-> enabled (2 tane)

Power down mode yerine power down enable vardı-> disabled (3 tane)

SVM mode yerine SVM enable vardı-> disabled

Geri kalanlar dediğin isimde direkt vardı bunlarda az isim farki var. Doğru ise her şey bitti.

Kaydettigimde üzgün surat alacak gibi hissediyorum. Benim kadersiz nurten bu kadar şeyi kaldıramaz.. :S