@SunseTTime işlemci stokta değil mi, undervolt falan yaptıysan hata verdirtir stabilliğinden emin olmadıkça işlemciye ellememen lazım. Sadece iGPU kapalı kalsın işlemci için.

Devirlerini arttır BIOS'tan Turbo moda falan al, hızlı dönsün, RAM ve iod ısınma var, ondan hata yiyor olabilirsin. İslemci icin sadece iGPU kapat stokta kalsın çip.

tRCD-tRP 37, tras 70 tRC 70, tRFC 527, twrrd 2, tRTP 12 ile tekrar bak SS'teki gibi olsun her şey. 1.29 SoC 1-2-1 Nitro.

iGPU kapalı, zaten onu da yaptırmıştın hocam.
Attığın SS de sol üst kısımdaki değerler ne neye denk geliyor anlayamadım.
"tRCD-tRP 37, tras 70 tRC 70, tRFC 527, twrrd 2, tRTP 12 ile tekrar bak SS'teki gibi olsun her şey. 1.29 SoC 1-2-1 Nitro" bu yazdıkların oradaki isimlerle de tutmuyor. SS harici bunları da mı yapmamı istedin?
Fanları Turbo moda getirmek için Gigabyte Control Center'dan "Full Speed" yapmam yeterli mi?
Bu soruları cevaplarsan netleşecek ona göre değerleri de güncellerim, fanı da ayarlarım. Teşekkürler.

fan.webp

iGPU kapalı, zaten onu da yaptırmıştın hocam.

Attığın SS de sol üst kısımdaki değerler ne neye denk geliyor anlayamadım.

"tRCD-tRP 37, tras 70 tRC 70, tRFC 527, twrrd 2, tRTP 12 ile tekrar bak SS'teki gibi olsun her şey. 1.29 SoC 1-2-1 Nitro" bu yazdıkların oradaki isimlerle de tutmuyor. SS harici bunları da mı yapmamı istedin?

Fanları Turbo moda a Gigabyte Control Center'dan "Full Speed" yapmam yeterli mi?

Bu soruları cevaplarsan netleşecek ona göre değerleri de güncellerim, fanı da ayarlarım. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 198262

Evet %100 ful modda kalsın SS'tekiler neden anlaşılmıyor anlamadım ki tekrar atayım.

tRCDWR çizik ama yanında girilecek değer yok hocam. Sadece o anlaşılmıyor bu görselden. gerisini anlıyorum.
o önemsiz. senin anakartta ayrı yerden giriliyor performansa etkisi yok onun. bu son attığım ss'teki gibi 1/2/1 nitro tekrardan bak hızlıca. fanlar fulde döndür hwinfo açık kalsın

o önemsiz. senin anakartta ayrı yerden giriliyor performansa etkisi yok onun. bu son attığım ss'teki gibi 1/2/1 nitro tekrardan bak hızlıca. fanlar fulde döndür hwinfo açık kalsın
Toparlıyorum;

tRCDWR çizilmiş ama aynı kalacak değer değişimi yok. Geri kalanlar ise SS'de olduğu gibi güncellenecek.

Gigabyte Control Center'dan fan hızı Full Speed seçilecek.

Klasik teste başlayacağız bu sefer HWinfo full açık kalacak.

Doğru ise başlıyorum hocam?
SON.webp

Toparlıyorum;

tRCDWR çizilmiş ama aynı kalacak değer değişimi yok. Geri kalanlar ise SS'de olduğu gibi güncellenecek.

Doğru ise başlıyorum hocam?Eki Görüntüle 198273
evet doğrudur nitro 1-2-1 dene stabilse 1-2-1 olması daha iyi.

1.29 soc 1.15 vddp 1.55 vdd 1.45 vddq 1.4 vddio

trcdwr ayrı girme yerini buluruz sende ama bazı bioslarda hex değer oluyor boot falan etmez sistem sonra ugrasırsın gerek yok o yüzden ugrastırmadım önce 1.5 saati geçmek lazım.

Toparlıyorum;

Doğru ise başlıyorum hocam?Eki Görüntüle 198273
1762098181298.webp

@SunseTTime Bak adamlar kaç saat test yapmıs günlerce PC açık tutup, 1.5 saati geç de sana bundan yapıcaz sonra :D

SS'den farklı sadece nitro giriyorum; 1-2-1 olarak

bir de bunları giriyorum: 1.29 soc 1.15 vddp 1.55 vdd 1.45 vddq 1.4 vddio. Bunlar SS'de yok zaten sanırım.
evet ss'te var sağda okla belirttim hızlıca onları girip tekrar teste al yanlış yok doğru anlamışsın