Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaanxmiaa

Becerikli
Yer
Eskişehir
Kasam: Corsair Spec Delta.
Anakart: Gigabyte B850M Force.
Soğutucu: Phantom Spirit 120 SE.

Arkadaşlar soğutucunun ARGB kablosunu anakartın sağ üst köşesindeki ARGB yerine taktığımda soğutucu fan ışığı yanıyor fakat bu sefer kasanın RGB kablosunu anakartın alt soldaki RGB yerine taktığımda kasanın ışığı yanmıyor.

Çözüm
Abi pinleri düzeltti kendim taktım vallahi korkak adam USB hallettik de bu fan kaldı bir.

Fanın çözümü dediğim yöntem, son mesajda detaylı anlattım. Okların yönü karşılıklı olacak ardı sıra bağlarken, bir de görselde işaretlediğim sol alttaki porta tak 3'lü fanın RGB bağlantıyı. GCC yazılımdan hepsini kontrol edersin sonra.

RGB kablolarda ok yönü aynı tarafa bakacak, karşılıklı olacak yani papatya dizilimi yaparken. Onu kastediyorum.
Kasam: Corsair Spec Delta.
Anakart: Gigabyte B850M Force.
Soğutucu: Phantom Spirit 120 SE.

Arkadaşlar soğutucunun ARGB kablosunu anakartın sağ üst köşesindeki ARGB yerine taktığımda soğutucu fan ışığı yanıyor fakat bu sefer kasanın RGB kablosunu anakartın alt soldaki RGB yerine taktığımda kasanın ışığı yanmıyor.

Kasanın LED tuşu basılı tutarak denediniz mi? 5V 3 pin ARGB portuna takacaksınız.

1772892350870.webp

Soğutucun ARGB kablosunu sağ üstteki ARGB kısmına taktım abi çalışıyor ışığı ama kasanın RGB kablosunu kontrolcüden çıkarıp RGB portuna takınca çalışmıyor ama tek başınayken çalışıyor soğutucununkini takmadan.

Soğutucun ARGB kablosunu sağ üstteki ARGB kısmına taktım abi çalışıyor ışığı ama kasanın RGB kablosunu kontrolcüden çıkarıp RGB portuna takınca çalışmıyor ama tek başınayken çalışıyor soğutucununkini takmadan.

@Ayhan Dönmez etiket için kusura bakma abi bilgisayarcıdayım da ondan aciliyet var.

Dosya Ekleri

• IMG_61683F9F-F075-4672-A9C2-83B4BF7F4F47.webp
    IMG_61683F9F-F075-4672-A9C2-83B4BF7F4F47.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 38

RGB bağlantılar Daisy Chain şeklinde değil mi ön paneldeki fanlar? O üçünü tek port üzerinden 4 pin sokete taktığında kontrol edilemiyor mu? Dediğin kısmı tam anlamadım.

RGB bağlantılar daisy chain şeklinde değil mi ön paneldeki fanlar? O üçünü tek port üzerinden 4 pin sokete taktığında kontrol edilemiyor mu? Dediğin kısmı tam anlamadım.

Abi tekrar açıklayayım şimdi soğutucu ARGB kasa ise RGB kasanın fan ışıkları önceden kontrolcüsü vardı kasanın ona bağlıydı yeni anakarta geçtim kasanın fan ışıklarını anakarttan kontrol etmek istediğim için anakartın RGB portuna taktım takınca çalıştı ışıklar buraya kadar sorun yok sonra soğutucunun ARGB kablosunu anakartın sağ en üstünde fotoğrafta mevcut siyah kabloyu ARGB portuna taktım sağ en üstte bir ARGB yeri daha var oraya takıp bilgisayarı açınca soğutucunun ışığı çalıştı fakat bu sefer kasanın ışığı olmadı anakarttan çıkarıp kontrolcüye geri takınca çalışıyor ama.

@Ayhan Dönmez etiket için kusura bakma abi bilgisayarcıdayım da ondan aciliyet var.

1772893095117.webp

Daisy Chain bu porta takamıyor musun öndeki 3 adet fanın RGB bağlantısını?

Abi tekrar açıklayayım şimdi soğutucu ARGB kasa ise RGB kasanın fan ışıkları önceden kontrolcüsü vardı kasanın ona bağlıydı yeni anakarta geçtim kasanın fan ışıklarını anakarttan kontrol etmek istediğim için anakartın RGB portuna taktım takınca çalıştı ışıklar buraya kadar sorun yok sonra soğutucunun ARGB kablosunu anakartın sağ en üstünde fotoğrafta mevcut siyah kabloyu ARGB portuna taktım sağ en üstte bir ARGB yeri daha var oraya takıp bilgisayarı açınca soğutucunun ışığı çalıştı fakat bu sefer kasanın ışığı olmadı anakarttan çıkarıp kontrolcüye geri takınca çalışıyor ama.

GCC yazılımını indirip kontrol etmeyi denedin mi bağlantılar doğruysa? Anakart yazılımında görmesi lazım.

Takmakta sorun yok takıyorum fakat ışığı yanmıyor soğutucunun ARGB kablosunu taktıktan sonra.

GCC indirdiysen onunla bir bak kontrolcüyü devre dışı bırakmak istiyorsan. Kontrolcü ayreten anakarta bağlanabiliyor mu? ARGB kontrolcülerde genelde bağlanıyor 5V üzerinden çünkü, gücü de SATA'dan alıyor. RGB artık tedavülden kalktı sayılır zaten.