lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar, tam 2 yıl 1 ay önce İtopya'dan Gigabyte G24F-2 modelini satın almıştım. Şuana kadar tek bir sorun yaşamadım ancak az önce oyun oynarken ara sahneden sonra bir anda görüntü gitti, garip garip kareler vs. oluşmaya başladı. İlk başta laptopun ekran kartı falan yandı sandım ama farklı bir ekran bağladığımda sorunsuz çalıştığını gördüm. Üstelik kapattıktan sonra çıkan "No Signal" gibi yazılar da bozuk. Garantisi de bitmiş olması gerekiyor. Ne yapabilirim bu durumda? Şimdiden teşekkürler. Görüntü ekliyorum.

IMG_0206.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitör çıktığı zaman yok önerildi. Övgü artı övgülüydü diye hatırlıyorum forumlarda.

Zaten önerildiği için bu tarz konular görüyoruz. Övüldü ama neden övüldü? Ucuzdu, sunduğu özellikler kullanıcılara güzel geldiği için alındı. Sonuç ise bu sorunlar. Yeni çıkan ucuz herhangi bir şeye atlamamak lazımmış.

Aynen beni tek korkutan kısmı hep sadece belli bir site ve satıcıdan alınabilmesiydi.
İtopya gigabyte ürünü satar nerden bilsin kronik olduğunu. 3.750 TL'ye böyle monitör yoktu zamanında. İşin kötü yani tam 2 yıldan sonra ortaya çıkması. Neyse, OLED'e geçişe bahane olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paneli kronik sorunlu bir monitör umarım alırlar çünkü garanti de bitmiş. Zamanında bilmeden çok önerdiler bunu sonuç ortada.
Garanti bitmemiş hocam 5 günüm daha var bakalım.

Zaten önerildiği için bu tarz konular görüyoruz. Övüldü ama neden övüldü? Ucuzdu, sunduğu özellikler kullanıcılara güzel geldiği için alındı. Sonuç ise bu sorunlar. Yeni çıkan ucuz herhangi bir şeye atlamamak lazımmış.
Evet bana da o zaman ucuz geldiği için almıştım açıkçası, üstüne bir de indirime girmişti. Memnundum da aslında bu olmasaydı :D.

İtopya gigabyte ürünü satar nerden bilsin kronik olduğunu. 3.750 TL'ye böyle monitör yoktu zamanında. İşin kötü yani tam 2 yıldan sonra ortaya çıkması. Neyse, OLED'e geçişe bahane olur.
Bir ton satıcısı olan ürünleri almaya alıştım ben böyle bir kişi için garip açıkçası. Farklı şeyleri kast ediyoruz, Gigabyte'ye falan suç attığım yok ama Gigabyte'nin sorunlu laptop serisi de vardı aklıma o geldi size yazarken. Bir de mavi forumda bunu 2 sene önce söyleyen oldu kronik sorunlu bu monitör diye onu da hatırlıyorum.

Bir ton satıcısı olan ürünleri almaya alıştım ben böyle bir kişi için garip açıkçası. Farklı şeyleri kast ediyoruz, Gigabyte'ye falan suç attığım yok ama Gigabyte'nin sorunlu laptop serisi de vardı aklıma o geldi size yazarken. Bir de mavi forumda bunu 2 sene önce söyleyen oldu kronik sorunlu bu monitör diye onu da hatırlıyorum.
Hocam kronik sorunlu birçok ürün var piyasada. Arabasından tut mouse'una kadar. Bilerek yapıldığı anlamına gelmez tabii, firmalar da uzun süreler test ederek sürmüyordur piyasaya. Çözümü sunulduğu sürece firmaya söylenecek pek de bir şey yok.

Hocam kronik sorunlu birçok ürün var piyasada. Arabasından tut mouse'una kadar. Bilerek yapıldığı anlamına gelmez tabii, firmalar da uzun süreler test ederek sürmüyordur piyasaya. Çözümü sunulduğu sürece firmaya söylenecek pek de bir şey yok.
Üretimden kaynaklanan, fabrika hatası yüzünden ömrü çabuk biten ürün ile sahip olduğu teknolojinin yavaş olması veyahut kalitesizliğinden kaynaklı kronik sorunlu olması arasında monitörler kısmında ince bir fark var hocam. Şimdi VA paneller ghosting yapıyor diyip kronik sorunlu diyende var, Gigabyte'ye diyende var. Gigabyte G24F-2 gayet kaliteli duruyordu internette alıp kullanmasam da stand vs. çok iyi görünüyordu panelde kaliteli diyorlardı.

Gigabyte G24F-2 gayet kaliteli duruyordu internette alıp kullanmasam da stant vs. çok iyi görünüyordu panelde kaliteli diyorlardı.

Bunları diyenlerin hiçbirini şu an göremiyoruz. Kaliteli olması ve durması/görünmesi arasında dağlar kadar fark var. Asıl sorun şu, insanlar aldıkları ürünü neredeyse hiç kullanmayıp kabasıyla överek anlatması... sadece kağıt üstünde ki verileri sunmaları, uzun kullanıma dayalı incelemeler yapmamaları. Herkes böyle yapıyor demiyorum illaki uğraşıp, internetin en ücra köşelerinden bilgiler bulup, kendi imkanlarıyla testler yapıp bizlere sunanlarda vardır. 2-3 aylık incelemeler gördüğüm için böyle bir yazı yazdım. Ek olarak CW (Coil Whine) olmadığı için alınır falan diyenlerde vardı. :LOL:

Dayanıklılık olarak düşük kalite olabilir evet, ancak genelde bu sorun 1 yıldan fazladır kullananlarda oluşmuş. O yüzden bilemezler diye düşündüm. Ben genel görüntü kalitesinden performansından çok memnundum açıkçası. Her neyse, gece Gigabyte'a mail gönderdim yetkili servise mi yoksa İtopya'ya mı gönderirsem daha hızlı sonuç alırım diye. Cevap aldığımda bilgilendiririm tekrar.