Gigabyte X870 Aorus Elite sistemde hangi kablo nereye takılmalı?

Anakartı garantiye gönderirsin veya kasayı değiştirirsen mecbur çıkartacaksın. Neyse çıkartmamak dileğiyle güle güle kullan.

Bunları elindeki fanlarla birleştirmen lazım. Sol baştaki ARGB için eğer onu fan kontrolcüsününkine bağlarsan power düğmesinin yanındaki LED tuşuyla kontrol edebilirsin. ARGB'yi PC'den kontrol etmek istiyorsan en fazla 2 ya da 3 tane fanı birleştirip anakarttaki RAM yuvasının sağ üst çaprazındaki tarafa takman lazım. En nefret edilen aşama bunları karıştırmadan bağlamak.

3'den fazla da bağlanabiliyordur ama güvenlik amaçlı fazla bağlamanı önermem yük binebilir. Şu an benim kasada düzen nasıl gerçekten unuttum en çok sövdüğüm kısım buydu çünkü.

Ne ile bağlamam gerektiğini anlamadım. Fanlar üçü de birine bağlı. Şu anda sadece ucunda bu kablolar var. Onları da kasa arkasında duran kablolardan biri ile mi bağlamam gerek? ARGp kontrolü için RAM sağ üstüne de bağlayamıyorum çünkü orada sıvı soğutmanın ki bağlı

Jakı bağladığın yerde sağda bir yerde bir tane daha ARGB çıkışı var. Kasanın arkasındaki kılıfı olan kabloların ucunu sök erkek ucu dişi uçla birleştir en sonunda bu birleştirdiğin kabloyu anakarta takabilirsin ama takılacak yer kontrolcüde de olması lazım çok iyi bilmiyorum hangisine takacağını sallapati yapmıştım.

Valla ek fan girişi için dediğin erkek dişi uç falan bulamadım arkada hiç bir yerde yok mühürlü olanlar dahil o yüzden dümdüz diğer 2 kabloyu birini sys_fan3 diğerini de argb_v2_1'e taktım ve bıraktım başka takabilecke bir şey bulamadığımdan. Kasa arkasında takmaya bir şeyler ararken şu iki girişi gördüm bunları da aynı şekilde sys_fan ve argb_v2 slotlarına takmam gerekiyor di mi ?

Fan sys_fan'a ARGB ise v2'ye bağlanacak. Dediğim gibi birleştirip sadece bir tanesini anakarta bağlaman lazım. Kontrolcüde de var anakarta bağlaman şart değil. Fanları kontrolcüden tamamen söküp anakarta bağladım çünkü kontrolcü çöp. Kasanın kendi DC fanlarını birbirlerine bağlayamıyorsun o yüzden tek tek aşağıdaki fan portlarına bağladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…