Yapacağın şey basit: Engelle geç.
X kullanmıyorum ama insta da ne hoşuma gitmezse engelliyorum. Sen engelledikçe algoritma da sana göre şekilleniyor.

Screenshot_20260208_152149_Instagram.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısı bende de oluyor. En iyisi kullanmamanızı öneririm çünkü X ortamı ve kullanıcılarının çoğunun zekası sorgulanacak düzeyde. Ben artık kullanmayı bıraktım.

Ben X'te yüzlerce kullanıcıyı engelledim sizin bahsettiğiniz sorunlar yüzünden. Bir süre sonra algoritma düzeldi. Onlara olabildiğince etkileşim vermeden engelleyin sadece.
Forumda siyaset konuları görünce bana da oluyor; zamanında çok fazla uyarı yediğim için artık görmezden geliyorsun. X ayrı bir dünya ama, yazanların gerçek insanlar olduğuna inanmak istemiyorum ama öyleler. Sanırım dünyada böyle bir kitleye sahip nadir ülkelerden biriyiz.

Günde 4-5 saat ekran süresi yapıyordum, bazen 6-7 saate çıktığı oluyordu. Bir gün aniden telefonum çalındı ve yeni telefon alana kadar Twitter’sız geçirdiğim bir hafta aşırı mutlu geçti. O hırsız telefonumu çaldığı için bütün sülalesine çok büyük küfürler etmeme rağmen, Twitter’dan kafamı kaldırmamı sağladığı için de çok teşekkür ediyorum. Yeni telefona geçtiğimde yüklemedim ve o zamandan beri kullanmıyorum.

X'e ne amaçla giriyorsunuz? Şahsen ben kullanmak için bir sebep görmüyorum ve kullanmıyorum.
Valla benim X'i geçtim Face hesabım bile yok vardı kapattım yani Face'yi, herkes saçmasapan şeyler paylaşıyor insanın canını sıkıyor artık. Youtube-YTMüzik ve forumlar yetiyor bana gayet...

Ben X'te yüzlerce kullanıcıyı engelledim sizin bahsettiğiniz sorunlar yüzünden. Bir süre sonra algoritma düzeldi. Onlara olabildiğince etkileşim vermeden engelleyin sadece.
Ama ben engellemek yerine onlara sövmek ve sinir etmek ayrıca tehdit etmek istiyorum.

Yapacağın şey basit: Engelle geç.
X kullanmıyorum ama insta da ne hoşuma gitmezse engelliyorum. Sen engelledikçe algoritma da sana göre şekilleniyor.

Eki Görüntüle 225497
Ben engellemeyip kafalarını ağrıtmak istiyorum ama.

Ben engellemeyip kafalarını ağrıtmak istiyorum ama.
O halde kendini boşa yormaya devam edebilirsin. Olmayan ülke üzerinden edebiyat yapan insanlarla karşı karşıyasın. Onları yıprattığını sanacak kadar saf olma, yıpranan tek kişi sen olacaksın. Kendine değer veriyorsan direkt X'i sil.

Senin ülkesiz dediğin adam da tribalizm yapıyor, sen ise ona sinirlenerek başka bir tribalizm örneği yapıyorsun, senin bu duruma verdiğin yüksek emosyonel reaktivite aslında aynı. İkiniz de aynı ilkel dürtüde güreşiyorsunuz.

İçinde bulunduğun durumu anlamak istiyorsan: echo chambers, sektaryan narsizmi, hate-watching dinamiklerine bakman gerek.