Yaş 20 hocam da, Dephli öleli birkaç yüzyıl olmuyor mu :D
Haklısınız ama sizin yaşınızdayken 2 yıllık programcılık bölümünde bunları göstermişlerdi.

Üstüne 2010-2012 yıllarında Delphi 7, Turbo Pascal, C, C++, C#, Java, Javascript, Dijital Elektronik derslerini çorba olup görmüştük. Lisedeyken de Visual Basic görmüştük ama yarım yamalak anlatmışlardı.

Kısacası @Yonga hocamızın dediği gibi müfredat garipliklerle doluydu. Ama Delphi 7 programlama konusunda o zamanlar temeli öğrenmek için güzeldi. Evet, çağ dışı kalmıştı ama yine de iş görüyordu, tabii ki çağ değişti.

Haklısınız ama sizin yaşınızdayken 2 yıllık programcılık bölümünde bunları göstermişlerdi.

Üstüne 2010-2012 yıllarında Delphi 7, Turbo Pascal, C, C++, C#, Java, Javascript, Dijital Elektronik derslerini çorba olup görmüştük. Lisedeyken de Visual Basic görmüştük ama yarım yamalak anlatmışlardı.

Kısacası @Yonga hocamızın dediği gibi müfredat garipliklerle doluydu. Ama Delphi 7 programlama konusunda o zamanlar temeli öğrenmek için güzeldi. Evet, çağ dışı kalmıştı ama yine de iş görüyordu, tabii ki çağ değişti.
Diller konusunda sadece Java (ya da C#, aynı şey zaten) + JS yürüseniz çiçek gibi çıkardınız da çorbaya dönmüş sizdeki :D

Diller konusunda sadece Java (ya da C#, aynı şey zaten) + JS yürüseniz çiçek gibi çıkardınız da çorbaya dönmüş sizdeki :D
Hocam aynen öyle oldu. 2 yıllık programlama bölümünde okursanız, mühendisliğin derslerini 2 yıla sıkıştırıp sonra çorba edip öğretiyorlar.

10 yıl önce bilgisayar okuyan hocam da bana hak veriyorsa ve ben şu anki bilgisayar mezunlarından örnek verebiliyorsam demek ki doğru söylüyorum :D
Öğreneceği programlama dilinin artı ve eksilerini öğrenmeden bu işe başlamaması lazım. Herhangi bir programlama dili öğrenilebilir ama bunu nostalji için yapacaksa olur. Gidip bununla meslek icra edecekse bu noktada sıkıntı çekecektir. Bu yüzden dikkatli hareket etmesi gerekli.

Size bir çok noktada hak veriyorum.

C dediğiniz 1970'lerin dili. C++ da yine 1980'lerin dili. Eskimiş, modası geçmiş, ölmüş, hastalanmış dediğiniz diller de aynı zamanlardan kalma. Python da 1990'ların başından gelme. İlla çağa uygun modern bir şeyler öğrenmeli veya önermeli diyorsanız, Swift ve Dart dışında pek bir şey kalmıyor.

Bir de hiçbir programın üzerinde ne ile yapıldığı yazmaz. Derleyici günümüz işletim sistemlerini destekliyorsa çalışır. Tabii günümüz teknolojileri de artık farklı. Eskiden bilgisayarlar sade ekranda yazı gösterirdi. Bu nedenle çoğu programlama dili başlangıçta konsol işlemleri ile öğrenilir. Bu geleneksel programlamadır.

Bu arada Dart ve Swift'te 2010'ların dilidir. 10 senelik diller ikisi de. Biz şimdi 2024 yılında yaşıyoruz. O halde ne öğrenmeli?

Bana sorarsanız fazla kafanızı karıştırmayın. Elinize geçen kaynağı değerlendirin. Bir de kaynağınızı destekleyen bedava bir derleyici bulabilirseniz öpün de başınızın üstüne koyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
C işe yaramaz, ölmüş diyen olmadı. İlk dil olarak öğrenmesin diyorum sadece. Günümüzde Electron tabanlı HTML5 uygulaması yazarsın, C ile masaüstü uygulaması çoğu zaman yazmazsın yani. Özellikle tek başına bir şeyler başarmak istiyorsan, C, Java, .NET gibi endüstriyel ortamlarda değil tek başına bir şeyler yapabileceğin JavaScript'e yönelirsin. Java öğrenip 1000 kişilik ekipte bir tane karınca da olabilirsin ama bu seni nereye kadar götürür... Belki bankada vs. çalışırsın yani.

İşçi olmak bir programcının isteyeceği son şey olmalı. Mezun olup işe girip fabrika çalışanı gibi çalışmak...

Bunu daha uzun anlatmak isterdim ama çok yoruldum.

C ilk dil değil. En tanınmış dil. Böyle olmasının sebebi de ilk işletim sistemi için geliştirilmiş olması ve bir de ilk standart dil olması. C kodları her işletim sisteminde ve her donanımda neredeyse aynı şekilde yeniden derlenebilir. Java da yine aynı sebepten en yaygın diller arasında.