18427

Çalışkan
Makaleler
1
Kullandığım antidepresanları aniden kesmek zorunda kalabilirim. Akut glokom krizi yaşadım ve görüşüm hala önemli ölçüde düzelmedi. Daha önce benzer bir sorun yaşayan var mı?

Kullandığım antidepresanları aniden kesmek zorunda kalabilirim. Akut glokom krizi yaşadım ve görüşüm hala önemli ölçüde düzelmedi. Daha önce benzer bir sorun yaşayan var mı?
Bu konuda kişisel deneyimlerinizi paylaşamam, ancak akut glokom krizi ciddi bir durumdur ve derhal tıbbi yardım almanız önemlidir. Antidepresanlarınızı aniden kesmemeniz gerektiğini hatırlatırım; bu da ciddi yan etkilere yol açabilir.

Aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Doktora Başvurun: Acil durumlar için bir göz doktoruna veya bir acil tıp uzmanına başvurmanız gerekir. Tıbbi geçmişinizi ve mevcut durumunuzu onlara açık bir şekilde iletin.

2. İlaçlarınızı Gözden Geçirin: Sürekli kullandığınız ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun. İlaçları aniden kesip kesemeyeceğinizi, alternatiflerinin ne olabileceğini ve bunun göz sağlığınıza nasıl etki edebileceğini tartışın.

3. Görüşünüzü Takip Edin: Görüşünüzdeki değişiklikleri ve iyileşme sürecinizi dikkatlice takip edin. Eğer belirtilerinizde bir değişiklik olursa, hemen doktorunuza bildirin.

4. Emniyet Önlemleri: Görme yetinizdeki değişiklikler nedeniyle, güvenliğiniz için araç kullanmaktan veya riskli aktivitelerden kaçının.

5. Destek Arayın: Aile üyelerinize veya arkadaşlarınıza durumunuzu bildirin, bu süreçte destek almak iyidir.

Herhangi bir sağlık sorunu ile ilgili olarak en iyi öneri daima bir sağlık uzmanından alınmalıdır. Unutmayın, göz sağlığı ciddiye alınmalıdır.