Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Selamlar.

Bir süredir boynum beni rahatsız ediyordu. Yıllardır masa başı işte çalıştığım için bu tür ağrılara alışkındım ama bu seferki geçmedi. MR neticesinde boyun fıtığı ve düzleşmesi teşhisleri kondu. Maşallah ikisinden de var mış.
Benzer durumu yaşayanlar var mı aranızda? Birkaç sorum olacak sizlere.

• Hayatınıza nasıl devam ediyorsunuz?
  • Ne gibi önlemler alıyorsunuz?
  • Ne gibi tedaviler uyguladınız(ilaç. fizik tedavi vs.)? Hangilerinden olumlu sonuç aldınız?

Teşekkürler.

Bende boyun fıtığı ve düzleşme yok fakat olan tanıdıklarım bu kremi kullanıyor, tamamen geçirmese de biraz etkisi oluyor. Ben sadece boyun ağrım olduğunda kullanıyorum iyi geliyor.

1761734305270.webp

Hocam, öncelikle geçmiş olsun. Kendini çok zorlamamalısın. Çok şiddetlenirse ameliyat kaçınılmaz oluyor. Kitlenme yaşanırsa boyun bölgesinde. Annemi o bölgeden ameliyat edip, özel bir parça koydular oraya. Johns Hopkins Hastanesinde ameliyat ettirdik, doktoru baya iyiydi şansımıza. Ameliyatı da ciddi bir ameliyat bölgeden dolayı. Çok şiddetlenirse başka çare kalmıyor. İlaç %100 çözüm olmuyor bazen. Ameliyat bile kesin değil, tekrarlama riski var.

Bende de aynı sorun var. Tabiri caizse hiç bir özel ekstrem önlem almıyorum. Bunu sebebi sadece masa başı çalışmak değil. Özellikle stres tetikliyor boyun fıtığını. Stres seviyeni azaltmalısın hocam.

Biraz kendini kollayacaksın artık. Düzleşme hakkında hiçbir şey bilmiyorum maalesef.

Uzak durman gerekenlerin altını çiziyorum;

• Stres.
  • Kötü yastık tercihi, boyun fıtığına uygun alman lazım.
  • Yanlış boyun fıtığı egzersizleri doktor kontrolünde olmalı bunlar.
  • Ani boyun hareketlerinden uzak kalmak.
  • Bilinçsiz şekilde ağır kaldırmak.
  • Klima altında fazla kalmanı önermem.

Hocam, öncelikle geçmiş olsun. Kendini çok zorlamamalısın. Çok şiddetlenirse ameliyat kaçınılmaz oluyor. Kitlenme yaşanırsa boyun bölgesinde. Annemi o bölgeden ameliyat edip, özel bir parça koydular oraya. Johns Hopkins Hastanesinde ameliyat ettirdik, doktoru baya iyiydi şansımıza. Ameliyatı da ciddi bir ameliyat bölgeden dolayı. Çok şiddetlenirse başka çare kalmıyor. İlaç %100 çözüm olmuyor bazen. Ameliyat bile kesin değil, tekrarlama riski var.

Bende de aynı sorun var. Tabiri caizse hiç bir özel ekstrem önlem almıyorum. Bunu sebebi sadece masa başı çalışmak değil. Özellikle stres tetikliyor boyun fıtığını. Stres seviyeni azaltmalısın hocam.

Biraz kendini kollayacaksın artık. Düzleşme hakkında hiçbir şey bilmiyorum maalesef.

Uzak durman gerekenlerin altını çiziyorum;

• Stres.
  • Kötü yastık tercihi, boyun fıtığına uygun alman lazım.
  • Yanlış boyun fıtığı egzersizleri doktor kontrolünde olmalı bunlar.
  • Ani boyun hareketlerinden uzak kalmak.
  • Bilinçsiz şekilde ağır kaldırmak.
  • Klima altında fazla kalmanı önermem.
Vakit ayırıp verdiğiniz cevap için öncelikle teşekkür ederim.

Ben şahsen işim ve spordan dolayı ilerlediğini düşünüyorum. Son 3-4 aydır ağırlık antrenmanlarım şiddetlendi. Kilolarım arttı ve bu da boyun bölgesine baskı uyguladı sanırım. Bunun da üstüne iş yerinde zaman geçsin diye telefona gömülünce hal böyle oldu. Önerilerinizi dikkate alacağım. Özellikle şu yastık meselesini hemen çözüyorum. Bir de sorum olacak size; hayat kalitesini arttırmak için kullandığınız ve iyi gelen bir ilaç olmadı mı? Aslında şunu sormak istiyorum, kullanılabilecek bir ilaç var mı bu rahatsızlığı gün içinde minimum hissetmek için?

@Lotr Manyağı Yukarıda attığım krem dışında yüzmeyi deneyebilirsiniz fakat bunlar kesin bir tedavi değil, biraz hafifletebilir. Ek olarak yastığı internetten alacaksanız yüksekliğine dikkat edin, ben aldığımda çok yüksek ve sertti kullanamadım.

@Lotr Manyağı Yukarıda attığım krem dışında yüzmeyi deneyebilirsiniz fakat bunlar kesin bir tedavi değil, biraz hafifletebilir. Ek olarak yastığı internetten alacaksanız yüksekliğine dikkat edin, ben aldığımda çok yüksek ve sertti kullanamadım.
11 cm yazıyor uygunluk açısından, bu tarz yastıklara bakıyorum.

Vakit ayırıp verdiğiniz cevap için öncelikle teşekkür ederim.

Ben şahsen işim ve spordan dolayı ilerlediğini düşünüyorum. Son 3-4 aydır ağırlık antrenmanlarım şiddetlendi. Kilolarım arttı ve bu da boyun bölgesine baskı uyguladı sanırım. Bunun da üstüne iş yerinde zaman geçsin diye telefona gömülünce hal böyle oldu. Önerilerinizi dikkate alacağım. Özellikle şu yastık meselesini hemen çözüyorum. Bir de sorum olacak size; hayat kalitesini arttırmak için kullandığınız ve iyi gelen bir ilaç olmadı mı? Aslında şunu sormak istiyorum, kullanılabilecek bir ilaç var mı bu rahatsızlığı gün içinde minimum hissetmek için?

Rica ederim. Benim biraz acı eşiğim yüksektir, o yüzden mümkün olan mertebe ilaç kullanmamaya özen gösteririm. Lakin çok sıkıştığımda Etna Combo hap ve PAINOUT ICE sprey kullandığım dönemler oldu. Faydası oldu bana zamanında. Kesinlikle kilo etkiliyor, kilo vermek şart. Ama tabi ilaç önerisi gibi olmasın, sizde düzleşme de var. Daha farklı bir ilaç verebilirler. Çok sıkışınca hala Etna Combo içiyorum, baya iyi bir ilaçtır.

Ama hepsinden ziyade stres. Ben bundan kaynaklı boyun fıtığı oldum. Stres seviyesini düşürünce, ağrılarım azaldı kesinlikle.

Yastık konusunda mağazalardan elden almanız daha mantıklı olur, hatta kendiniz için kontrol edersiniz. Böyle şeyleri internetten almak pek mantıklı olmuyor bazen.

Selamlar.

Bir süredir boynum beni rahatsız ediyordu. Yıllardır masa başı işte çalıştığım için bu tür ağrılara alışkındım ama bu seferki geçmedi. MR neticesinde boyun fıtığı ve düzleşmesi teşhisleri kondu. Maşallah ikisinden de var mış.
Benzer durumu yaşayanlar var mı aranızda? Birkaç sorum olacak sizlere.

• Hayatınıza nasıl devam ediyorsunuz?
  • Ne gibi önlemler alıyorsunuz?
  • Ne gibi tedaviler uyguladınız(ilaç. fizik tedavi vs.)? Hangilerinden olumlu sonuç aldınız?

Teşekkürler.
Bende de oldu ne yazık ki. Aynı nedenler dolayısıyla. Bende ekstra olarak da sol kolda uyuşma ve boşluk hissi oluyordu. Fizik tedaviye gittim onun verdiği hareketleri yapıyorum. Baya rahatlatıyor.

Bende de oldu ne yazık ki. Aynı nedenler dolayısıyla. Bende ekstra olarak da sol kolda uyuşma ve boşluk hissi oluyordu. Fizik tedaviye gittim onun verdiği hareketleri yapıyorum. Baya rahatlatıyor.
Benim de sağ elin parmaklarında uyuşma var hocam. O halde ben de fizik tedaviyi ihmal etmemeliyim.