Hocam, bu ameliyat olup iyileşmedi ya da kütürüm kaldi dedikleri ameliyat sonrası gerekli dikkat etmeyenler mi?
Açıkçası benim bel kaslarım zaten güçlü olduğunu düşünüyorum eskiden bir spor geçmişim var fazla olmasa da. Fit biriydim. Sadece son 1.5 senede 78 kilodan 95 kilolara ulaştım oda YKS sebebi ile. Zamanla kaslarım zayıflamış olabilir ama. Gene de bu ağrılar azalmıyor bende. Ağrı kesici vs de sürekli böbrekleri yormasın diye almıyorum. Ameliyat derse hoca, ailem benimle ilgilenmez diye de korkuyorum açıkçası. YKS'ye 4 ay kala stratejik olarak çok geriye düşebilirim zaten OBP kırık.
Kilonun etkisi büyük tabii ki. Omurgaya yük bindirmemek gerekiyor. O kötürüm kalanlar genelde ameliyat sonrası daha ilk haftalardan işe falan gidip kendini sakatlayanlar. Post-op süreci düzgün geçirmediğin sürece her ameliyatta sorun yaşarsınız. Size benim tavsiyem, bu 120 günde geçici olarak ilaç tedavisi görmeniz olur. Çözüm olmayacak ama en azından YKS sürecini güzel geçirirsiniz.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci o kadar sürmez bence. Platin vs takılmayacaksa eğer. Doktora sınava hazırlandığınızı detaylıca belirtin. Ameliyatı bir süre erteleyecek bir tedavi önerir belki.
Sürer, sinir cerrahisi hafife alınacak bir ameliyat türü değil kesinlikle.

Kilonun etkisi büyük tabii ki. Omurgaya yük bindirmemek gerekiyor. O kötürüm kalanlar genelde ameliyat sonrası daha ilk haftalardan işe falan gidip kendini sakatlayanlar. Post-op süreci düzgün geçirmediğin sürece her ameliyatta sorun yaşarsınız. Size benim tavsiyem, bu 120 günde geçici olarak ilaç tedavisi görmeniz olur. Çözüm olmayacak ama en azından YKS sürecini güzel geçirirsiniz.

Sürer, sinir cerrahisi hafife alınacak bir ameliyat türü değil kesinlikle.

Dizlerimden altı ve dizlerimde bir halsizlik olmasa sorun etmeyeceğim fazla aslında ama şu anda ki durumda beni çok üzmeye başladı bu durum. Psikolojik olarak sarsildim.

Dizlerimden altı ve dizlerimde bir halsizlik olmasa sorun etmeyeceğim fazla aslında ama şu anda ki durumda beni çok üzmeye başladı bu durum. Psikolojik olarak sarsildim.
Ameliyatta felç kalma oranı %0,1, kronik uyuşukluk %1. Bu oranı tutturursanız tek sorun fıtık olmaz bence. :D

Bende de fıtık var. Spor yaptığım için bel ağrısı yaşamıyorum. Belini güçlendirecek hareketler yaparsan ağrıların azalabilir.

Geçen hafta yataktan kalktım işte hazırlanıp işe gideceğim. Sırtımda ve boynumda bir ağrı vardı fakat klasik yamuk yatmaktan falandır diye üstüne düşmedim. İkinci gün bildiğin gram uyuyamadım yani yatağa sırtım değdiği an ağrı oluyor, kendimi yastığa doğru geri bile çekemiyordum. Enteresan bir şekilde sadece sağ tarafta var, mesela boynumu sola çok rahat çevirebilirken sağ tarafa döndüremiyordum. Kas gevşetici, az masaj ile üçüncü günde ciddi kasılma ağrı gitti fakat hala hafif az sırt ağrısı var boynumu sağ tarafa rahatça çeviremiyorum. Doktora gitmedim belki bir hafta böyle idare etsem kendiliğinden geçer bilemiyorum. Ben de beş dereceden az skoyloz vardı, yıllar oldu muayene olalı. Acaba onunla bir bağlantısı var mı diye düşünüyorum. Olmadı haftaya doktora giderim. Düzenli kültür fizik hareketlerini de yapan biriyim, hem işte hem evde sürekli oturmaktan oldu muhtemelen.

@22723, bel fıtığı&skoyloz tarzı rahatsızlıklarda genel olarak iyileşmeden çok ilerlemenin önüne geçilebiliyor. Düzenli olarak kültür fizik hareketlerini yapmak lazım. Ameliyata son raddede başvurulmalı zira iyi bir hekim yapmazsa daha kötüye bile gidebiliyor durum.

Doktora gitmenizde fayda var. Sinir sıkışıklığından da anlaşılıyor kola yayılıyor çekiliyor gibi hissi olur.