nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
çok fazla eleştiri içerir, katılmıyorsanız da lütfen belirtin. Daha önce GoW serisi oyunu oynadım, fakat bitirmedim. GoW 2018'de dahil.
Selam herkese
Yere göğe sığdırılamayan God of War 2018'e bir şans vereyim dedim ama verdiğim 300 küsur liraya mı yanayım, harcadığım 3-4 saate mi bilmiyorum. Arkadaşımdan sadece ilk sahneleri görüp hoşuma gittiği için 300 küsur para verdim, satın aldım. Eğer benim gibi eski GoW serisiyle büyüdüyseniz, vur, kır, parçala, ez geç mantığını seviyorsanız, tam bir hayal kırıklığı bence.
Açıkçası bu paraya gider başka bir oyun alırdım, hatta gider bir kitap alır okurdum daha çok keyif alırdım. Ya da hiç maceraya girmeyip Stronghold serisini baştan sona dizerdim en azından strateji yaparken zeka seviyem artardı.
Modern oyun sektörü bize hikaye anlatacağız ayağına yürüme simülasyonlarına mahkum etmiş. Yazık. Bilseydim stronghold serisini tamamen alırdım. İki sur dizip, okçuları yerleştirirken kullandığım beyin hücrelerimi, şu taşı çek şurası açılsın, şuna balta fırlat kapı donsun gibi saçma bulmacalarla harcamazdım.
Selam herkese

Yere göğe sığdırılamayan God of War 2018'e bir şans vereyim dedim ama verdiğim 300 küsur liraya mı yanayım, harcadığım 3-4 saate mi bilmiyorum. Arkadaşımdan sadece ilk sahneleri görüp hoşuma gittiği için 300 küsur para verdim, satın aldım. Eğer benim gibi eski GoW serisiyle büyüdüyseniz, vur, kır, parçala, ez geç mantığını seviyorsanız, tam bir hayal kırıklığı bence.
- Öncelikle, ara sahne geçilmeyen oyun mu olur? Geçilemeyen ara sahneler aynı YouTube videolarında araya giren, geçmesi epey zahmetli hatta geçilmeyen reklamlar gibi. Zorla hikaye izletmeye çalışıyorlar. Ben oyun oynamak istiyorum saçma sapan konuşmalar izletmeye zorluyor ve işin kötüsü atlayamıyoruz da. Kurgu yapacağız diye oyunun içine etmişler.
Kratos o ilk oyunlarındaki eski vahşi halinden çıkmış, hantal, sürekli bir yerlere yürüyen, bulmaca çözmekten yorulan bir ihtiyara dönüşmüş. Ormanda sürekli çocuk peşinde koşup saçma sapan ayak işleri yapıyoruz.
Oyunun temposu o kadar düşük ki, tam aksiyona gireceğim diyorum, hop karşıma bir bulmaca çıkıyor ya da geçemediğim 3-4 dakikalık bir diyalog başlıyor. Eski oyunlardaki o epik boss savaşları, o bitmek bilmeyen tempo gitmiş yerine "oğlum, boy, aşağı gel, oğlum yukarı" draması gelmiş.
Açıkçası bu paraya gider başka bir oyun alırdım, hatta gider bir kitap alır okurdum daha çok keyif alırdım. Ya da hiç maceraya girmeyip Stronghold serisini baştan sona dizerdim en azından strateji yaparken zeka seviyem artardı.
- Kısaca aksiyon arayan, savaş bekleyen birisi için hayal kırıklığı. Boss var, canavarlar var yalan yok ama o kadar gelip geçici geldi ki o ara sahnelerden sonra esneyip, üfleyip, püfleyip kalkıp çay demleyesim geldi. Aklımda hemen oyunu açayım, adam keseyip bölüm atlayayım kaydedip çıkayım vardı.
God of War Vibe'ı verecek oyun gitmiş yerine bize hikayeli film izletmeye çalışan bir şey gelmiş. Hikaye de hikaye olsa keşke... Karısı ölmüş de, külleri en yüksek dağa taşınacakmış adamın düştüğü yollara bak. Kratos değil farklı yerlerde gezen tüccar sanki, ayak işleri yapıyor.
- Bir de omuz üstü kamera yapacağız diye görüş açısını daraltmışlar, Kratos'un sırtını izlemekten düşmanı göremiyoruz, adamlar sırf o kaslı sırttan ekranı göremiyoruz diye düşmanların nerede olduğunu gösteren işaretler koymuşlar ekrana, ciddi saldırı varsa kırmızı, ne taraftaysa sarı renkte gösteriyor. Aksiyonun o epikliği gitmiş ki ilk oyunlarda nasıldı öyle?
İlk oyunlarda zincirleri sallayıp ekranın bir ucundan diğer ucuna kan gövdeyi götürürken, şimdi elimizde bir balta sürekli odun keser gibi sağa sola fırlatıyoruz. Vuruş hissi güzel yalan yok ama tek işi baltayı sağa sola fırlatmak, hantal hantal vuruşlar atmak olmamalı.
Modern oyun sektörü bize hikaye anlatacağız ayağına yürüme simülasyonlarına mahkum etmiş. Yazık. Bilseydim stronghold serisini tamamen alırdım. İki sur dizip, okçuları yerleştirirken kullandığım beyin hücrelerimi, şu taşı çek şurası açılsın, şuna balta fırlat kapı donsun gibi saçma bulmacalarla harcamazdım.
Son düzenleme: