Darkness0s
Uzman
DLSS 4 geldi ama açamıyorum "3D uygulamasını kullan" yazıyor nasıl çözebilirim bunu?
Tamamdir hocam oynayacagim her oyuna yaparim bunu. Tesekkur ettim size cok. Iyi geceler dilerim.Tüm DLSS teknolojileri için aynı ayarları kullanın> en yeni özellikler yapın. Çünkü oynadığınız oyunlarda kare oluşturma ve ışın yeniden yapılandırması da destekleniyor. Böyle kalırsa sadece DLSS sürümü güncellenir. Eğer oyunda sadece DLSS olsaydı Super Resolution için en yeni özellikler seçeneğini seçerdiniz. Diğer özellikler kapalı kalırdı.
DLSS 4'ü aktif edebilmemiz için bunu tiklememiz mi gerekiyor?Tüm DLSS teknolojileri için aynı ayarları kullanın> en yeni özellikler yapın. Çünkü oynadığınız oyunlarda kare oluşturma ve ışın yeniden yapılandırması da destekleniyor. Böyle kalırsa sadece DLSS sürümü güncellenir. Eğer oyunda sadece DLSS olsaydı Super Resolution için en yeni özellikler seçeneğini seçerdiniz. Diğer özellikler kapalı kalırdı.
DLSS 4'ü aktif edebilmemiz için bunu tiklememiz mi gerekiyor? Eki Görüntüle 121842
DLSS 4'ü aktif edebilmemiz için bunu tiklememiz mi gerekiyor? Eki Görüntüle 121842
O kısma nereden erişeceğim?Evet.
Oyunda DLSS'in yanında frame gen gibi teknolojilerde varsa şu şekilde:
Eki Görüntüle 121844
Sadece DLSS varsa şu şekilde:
Eki Görüntüle 121845
Kayıt defteri düzenleyicisi>HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>NVIDIA Corperatıon>Global>NGXCore kısmına girin. Ardından sağ tıklayın>yeni>DWORD(32 bit) Değeri şeklinde ilerleyin. Açılan dosyanın ismini ShowDlssIndicator yapın. Dosyanın üstüne çift tıklayıp taban değerini ondalık yapın, değer verisini de 1024 olarak uygulayın. Oyuna girdikten sonra sol altta dlss sürümü yazacaktır. DLSS 310.2.1 sürümü en güncel sürümdür. Preset k ise en yeni profildir.
İşe yarayıp yaramadığını görmek için üstte yazdığım adımları uygulayabilirsiniz. Oyuna girdiğinizde hangi DLSS sürümünü ve ön ayarı kullandığını gösterir.
Bu yöntem direkt DLSS 4'e mi güncelleyecek? Bilgi göstermesine gerek yok.Windows arama yerine kayıt defteri düzenleyicisi yazıp yazdığım adımları tek tek uygulayın. Ardından oyuna girin sol altta DLSS sürümü gözükecektir.
Oyuna girdiğinizde böyle bir yazı çıkacak.
Eki Görüntüle 121847
Bu yöntem direkt DLSS 4'e mi güncelleyecek? Bilgi göstermesine gerek yok.
Hocam ben tam olarak anlayamadım kafam karıştı biraz. Burada atmış olduğunuz resimde bu kısma ulaşmak istiyorum ama nasıl ulaşacağımı anlayamadım. Yani DLSS 4'ü buradan aktif etmiyor muyuz? Ya da bunu tek tek mi yapmamız gerekiyor genel olarak uygulayamıyor muyuz?Evet. İşe yaradığının kanıtı olarak ben göstereyim. RDR2 de DLSS açınca oyun çok kötü gözüküyordu. Özellikle karakterin saçları piksel pikseldi. Bu durumlar düzeldi. Sol altta da son sürüm olduğu gözüküyor. Normalde RDR2 DLSS 2.2 sürümünü kullanıyor. Görüntü kalitesi resimdeki gibi.
Eki Görüntüle 121849
Eki Görüntüle 121850
Eki Görüntüle 121851
Hocam ben tam olarak anlayamadım kafam karıştı biraz. Burada atmış olduğunuz resimde bu kısma ulaşmak istiyorum ama nasıl ulaşacağımı anlayamadım. Yani DLSS 4'ü buradan aktif etmiyor muyuz? Ya da bunu tek tek mi yapmamız gerekiyor genel olarak uygulayamıyor muyuz?