Arkadaşlar bugün içinde GD Script IDE bile barındıran Godot Engine test ettim, güzel bir program.
50 MB olması bile çok büyük avantaj iken kendi içinde Python syntax yapısına benzeyen ve kullanımı kolay olan GD Script'in her türlü debug'ı, oto tamamlayıcısı veya bir dilde ürün geliştirken gerekli olan birçok aracı barındırıyor.

Anladığım kadarıyla bir sürü hazır componenti (bileşeni) var ve siz bu componentleri de, kendi script'inden (örnek Sprite2D scripti) miras alıp bir script yazabiliyorsunuz. Bu yönden farklı ve güzel bayağı.

Genel olarak oyun programlarken bazı temel bilgileri buldum ve uygulamadım; Input sistemi, değişkenler, bileşenler, sahnenin genişliği ve yüksekliği bilgisi gibi.

Sahneler ve obje yönetimi tam anlamıyla bir Node (düğüm mantığında). Bu düğümlere de GD Scripten erişmek bayağı bir kolay.

Şimdilik kendi manuel'inden takip ediyorum. Kodlama tarafını çok beğendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişiye bağlı. Ayarlar kısmından Blender sürükle bırak vardı. Oradan ayarı yapınca oluyordu. Ama yeni versiyonlar olmuyor diye biliyorum.
.Net SDK 6.0 sorunu olabilir belki. Zamanında biri .Net SDK uygulamalarının yönetici olarak çalıştırdığında sürükle-bırak çalışmıyor diyordu. Ben .SDK olmayan sürümünü kullanıyorum. Sürükle bırak çalışıyor.

.Net SDK 6.0 sorunu olabilir belki. Zamanında biri .Net SDK uygulamalarının yönetici olarak çalıştırdığında sürükle-bırak çalışmıyor diyordu. Ben. SDK olmayan sürümünü kullanıyorum. Sürükle bırak çalışıyor.

Doğrudur bende yeni sürümde denemiştim olmamıştı.