Bruhistan

Başarılı
Merhaba deneme amaçlı küçük bir 2D oyun yapmayı planlıyorum. Fakat motor seçme konusunda kararsızım. Normalde Unity ile Unreal Engine'ı seçecektim ama PC bunlar için yetersiz olduğundan es geçtim. 2 seçeneğim kaldı Godot veya GDevelop. Fakat bu ikisi hakkında zerre bir şey bilmiyorum. Godot genelde 2D için fazla uygun görünüyormuş ama 3D için uygun olur mu bilmiyorum. GDevelop'u ise yeni keşfettim. Kendisi bana bayağı basit bir motor gibi geldi de bilemedim. Bu arada bu işlere ilk defa gireceğim için çoğu şeyleri bilmiyorum. Mesela assetleri nasıl yapılır ya da nereden bulabilirim? Hangi kodlama dillerini öğrenmeliyim? Sorun çıkarsa ne yapmalıyım? Sesleri veya müzikleri nasıl eklemeliyim? Nasıl karakter/nesne tasarlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba deneme amaçlı küçük bir 2D oyun yapmayı planlıyorum. Fakat motor seçme konusunda kararsızım. Normalde Unity ile Unreal Engine'ı seçecektim ama PC bunlar için yetersiz olduğundan es geçtim. 2 seçeneğim kaldı Godot veya gdevelop. Fakat bu ikisi hakkında zerre bir şey bilmiyorum. Godot genelde 2D için fazla uygun görünüyormuş ama 3D için uygun olur mu bilmiyorum. Gdevelop'u ise yeni keşfettim. Kendisi bana bayağı basit bir motor gibi geldi de bilemedim. Bu arada bu işlere ilk defa gireceğim için çoğu şeyleri bilmiyorum. Mesela assetleri nasıl yapılır ya da nereden bulabilirim? Hangi kodlama dillerini öğrenmeliyim? Sorun çıkarsa ne yapmalıyım? Sesleri veya müzikleri nasıl eklemeliyim? Nasıl karakter/nesne tasarlayabilirim?

2D oyun yapmak için genellikle en iyi motor Unity olarak gösterilir ancak sistemin yetersizse Godot kullanılabilir, ben önceden kullanıyordum düşük deneme amaçlı oyunlar için yeterli. Programlama dili olarak yanlış hatırlamıyorsam Godot'un kendi script dili var ama onun dışında C++ ve C# destekliyor. İleride Unity kullanmak istersen C# öğrenmen iyi olur. Asset konusunda ise internette telifsiz ücretsiz karakterler/assetler bulabilirsin veya Aseprite gibi programlarla kendin de oluşturabilirsin.

Godot ile 3D oyunda yaparsınız 2D oyunda yaparsınız. Kendi kodlama dilini veya C# öğrenip kodlayabilirsiniz.
Godot için assetleri buradan bulabilirsiniz. 2D karakter piksel yapacaksanız eğer aseprite öneririm. Şarkı yapmak için FL Studio öğrenebilirsiniz. Basit ses efektlerini bfxr yardımı ile yapabilirsin.

Ucu açık bir soru. Nasıl bir sorun?

Godot ile 3D oyunda yaparsınız 2D oyunda yaparsınız. Kendi kodlama dilini veya C# öğrenip kodlayabilirsiniz.
Godot için assetleri buradan bulabilirsiniz. 2D karakter piksel yapacaksanız eğer aseprite öneririm. Şarkı yapmak için FL Studio öğrenebilirsiniz. Basit ses efektlerini bfxr yardımı ile yapabilirsin.

Mesela kodlamada tasarımlamada optimizasyon vs.

2D oyun yapmak için genellikle en iyi motor Unity olarak gösterilir ancak sistemin yetersizse Godot kullanılabilir, ben önceden kullanıyordum düşük deneme amaçlı oyunlar için yeterli. Programlama dili olarak yanlış hatırlamıyorsam Godot'un kendi script dili var ama onun dışında C++ ve C# destekliyor. İleride Unity kullanmak istersen C# öğrenmen iyi olur. Asset konusunda ise internette telifsiz ücretsiz karakterler/assetler bulabilirsin veya Aseprite gibi programlarla kendin de oluşturabilirsin.
Sistemim İntel HD Family İ3 4005U GB RAM. Bunun ile oyun yapmak mümkün mü ona bile şüpheleniyorum.

Yine ucu açık bir soru. Kodlamayı az çok öğrenince zaten oradaki sorunun ne olduğunu anlayıp çözebilirsiniz. Eğer çözemezseniz forumlar mevcut veya Discord sunucuları. Tasarım hakkında pek bir şey diyemeyeceğim o kısma çok hakim değilim. Optimizasyon ise kodu temizlemekten geçiyor. Optimize etmek için daha yapılacak çok şey var ama gerek yok. Oyun yaptıkça, araştırdıkça öğrenirsin o kısımları zaten.

Sistemim Intel HD family i3 4005U GB RAM. Bunun ile oyun yapmak mümkün mü ona bile şüpheleniyorum.

Yazılım dilini öğrenmeye başlayınca hata alırsanız muhtemelen hataların neden kaynaklandığını ve nasıl çözülebileceğini anlarsınız. Eğer çözemezseniz Stack Overflow, kodlama forumları gibi yerlerden veya yapay zekadan yardım alabilirsiniz. Tasarım kısmında hata almak zor çünkü hata alınabilecek pek yer yok. Sistem olarak ise ben basit seviye 2D oyunları yeterli olabileceğini düşünüyorum. Özellikle oyun yaparken poligonları ve çözünürlükleri düşürürseniz daha iyi olabilir.

Godot'un scripting'i Python'a cok benziyor. Eger biliyorsa Godot ile baslangic olarak cok rahat ilerler.