Arkadaşlar merhaba.
Kaç zamandır Godot ile oyun geliştiriyordum. Sevdim bayağı ama bugün öğrendim ki, Android sürümü de var mış. Yani Android'den Godot kullanarak oyun geliştiriyorsunuz. Harbiden manyak ötesi bir boyuta geçmiş Godot.
Godot ile Android'den oyun geliştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Godot Android Editor'ü İndirin: Android cihazınızda Godot Editor'ü kullanabilmek için Google Play Store'dan Godot Editor uygulamasını indirin.
2.
Gerekli Araçları Kurun:
-
Android Studio: Godot'un Android platformundaki çıkışlarını oluşturmak için Android Studio yüklü olmalıdır. Yükleyip kurduğunuzdan emin olun.
-
SDK ve NDK: Android Studio ile birlikte SDK (Software Development Kit) ve NDK (Native Development Kit) kurulumlarını gerçekleştirin.
- Android Studio içinden bu bileşenleri yükleyebilirsiniz.
3.
Godot Projelerinizi Ayarlayın:
- Godot projenizin bulunduğu dizinde bir
build klasörü oluşturun.
- Proje ayarlarını yaparak Android platformunu hedef olarak seçin.
4.
Proje Ayarlarını Güncelleyin:
- Godot Editor'de projenizi açın, "Project" menüsünden "Project Settings" kısmına gidin.
-
Application sekmesinde Android ile ilgili metadata ve özellikleri (paket ismi, versiyon vs.) ayarlayın.
5.
İzinleri Belirleyin:
- Eğer uygulamanızın belirli özelliklere (kamera, internet erişimi vb.) ihtiyacı varsa, bunları projenizin
AndroidManifest.xml dosyasında tanımlayın.
6.
APK Oluşturun:
- Godot Editor'de, "Project" menüsünden "Export" seçeneğine tıklayın.
- "Add" butonuna basarak Android platformunu seçin ve gerekli ayarları yapın. Ardından "Export Project" ile APK dosyasını oluşturun.
7.
Test Edin:
- Oluşturduğunuz APK’yı Android cihazınıza yükleyin. Bunu yaparken USB hata ayıklamasını etkinleştirdiğinizden emin olun.
- APK’yı yükledikten sonra uygulamanızı başlatarak test edin. Hataları kontrol edin.
8.
Hata Ayıklama (Gerekirse):
- Uygulamanız hata verirse, Android Studio’nun Logcat özelliğini kullanarak hataları tespit edin ve düzeltin.
Bu adımları izleyerek Godot ile Android'de oyun geliştirmeye başlayabilirsiniz. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız daha fazla yardım için buradayım.