Su platformun korsan oyun sattigindan supheleniyorum. Vampire The Masquerade Bloodlines satin almistim iade etmeme ragmen indirebiliyorum oyunu. Hic guven vermiyor. Tek olayi sozde oyunu kopyalama hakki elde edebiliyormusuz. Epic'i bile tercih ederim bundansa.
Parasını verdiğiniz arabayı başkaları da kullanabiliyor, parasını verdiğiniz oyunu da kullanmalarında problem yok bence.

Kapitalist bir duzende yasiyoruz kim niye bu hakki tanisin sana, kesin bunda bir cikarlari vardir, ilerde gorecegiz gercek yuzlerini, az daha populerlessin.
Oyunu alırken parasını ödüyoruz ya hani hocam :D

Bu güzel karşılama beni mutlu etti :D

1780500883583.webp

Parasını verdiğiniz arabayı başkaları da kullanabiliyor, parasını verdiğiniz oyunu da kullanmalarında problem yok bence.

Oyunu alırken parasını ödüyoruz ya hani hocam :D
Bak ne diyorum, oyunu aldiktan sonra kopyalarim millette dagitirim, sonra iade ederim. Yapimcinin bunu onleyecek bir mekanizmasi yok mu? Varsa ne var? Simdi bunun korsan indirmekten ne farki var? Korsanda para da vermiyorsun, oyuna sahip olmak boyle bir sey olmamali. Veriyorsan dosyalarini oyunun, onu koruma adina her hesaba ozel bir key uret, millet kurarken o keyi kullansin, eski usul. Zamaninda CDler vardi, o zamanlar oyuna sahip olsan bile cogu oyunda CD takmadan oyunu calistiramiyordun, ya crack atacaktin ya da CD'yi takip takilacaktin, bu daha guven verici mesela. Aksi durumda ben bu firmaya guvenmem. Nereden bilecegim korsan oyun satmadigini ya da urun ben miyim burada yani? Sonucta oyunu aldim, kopyaladim sakladim hafizamda sonra iade ettim. Eee sonra? Kimse laf etmesin bu firmaya zerre guvenmiyorum.

Yapimcinin bunu onleyecek bir mekanizmasi yok mu?
E kendileri bilerek yapmıyor hocam, onlar için sıkıntı değil ki işte :D

Güvenmeyebilirsiniz zaten o yönden eleştirmiyorum, sadece en azından parası ile alabiliyoruz benim beğendiğim bir sistem. Yoksa 70 dolar parasını verdiğim oyun sırf EA App başlatılamadığı için açılmadığında GOG'un önemini daha iyi anlıyorum.

Steam yine iyi, kopyalayamıyorsun ancak offline modu sonsuza kadar internet olmadan çalışabilecek şekilde tasarlandı. Bu gayet iyi bence. Dediğiniz gibi GOG aşırı serbest ama işimize geliyor öyle de :D

Nereden bilecegim korsan oyun satmadigini
Büyük yapımları böyle para karşılığı sattırmazlar ki zaten hocam merak etmeyin, direkt yapımcılar tarafından platforma koyuluyor ki paragöz EA bu platformda yok, kendisi DRM'den vazgeçemiyor sanırım :D

Son düzenleme:
Bak ne diyorum, oyunu aldiktan sonra kopyalarim millette dagitirim, sonra iade ederim. Yapimcinin bunu onleyecek bir mekanizmasi yok mu? Varsa ne var? Simdi bunun korsan indirmekten ne farki var? Korsanda para da vermiyorsun, oyuna sahip olmak boyle bir sey olmamali. Veriyorsan dosyalarini oyunun, onu koruma adina her hesaba ozel bir key uret, millet kurarken o keyi kullansin, eski usul. Zamaninda CDler vardi, o zamanlar oyuna sahip olsan bile cogu oyunda CD takmadan oyunu calistiramiyordun, ya crack atacaktin ya da CD'yi takip takilacaktin, bu daha guven verici mesela. Aksi durumda ben bu firmaya guvenmem. Nereden bilecegim korsan oyun satmadigini ya da urun ben miyim burada yani? Sonucta oyunu aldim, kopyaladim sakladim hafizamda sonra iade ettim. Eee sonra? Kimse laf etmesin bu firmaya zerre guvenmiyorum.
Bir oyuna DRM eklenmemesi aynen dediğin gibi yapımcının problemi, dağıtıcının değil. Her dağıtıcıda olduğu gibi GOG'un da kendi anlaşma şartları var. Bunu kabul eden yapımcı oyununu yayınlar, bu kadar.

Korsandan çok farkı var. Her şeyden önce oyunun kendisini güvenilir bir kaynaktan indiriyorsun. Korsanda sana bu güvenilirliği sağlayan tek şey topluluğun kendisi ama onda da yine cracker'ın insiyatifine kalmışsın. Ayrıca korsandan bir diğer farkı şu, oyuna bir kez para verdiğin için istediğin zaman güvenilir sunuculardan indirebilirsin oyunu. Korsandaki gibi oyunu yerelde tutmana, yeni yamasını elle oyunun üstüne yazma derdin yok. Tamamen safsata yapıyorsun.

Savunduğun argüman çok saçma. GOG, yasal olarak sanal bir sahiplik lisansı sağlıyor, kullanım lisansı değil. Bu lisansı da bir tabi yapımcı ekip ile anlaşma sonucunda sağlıyor. Ancak senin savunduğun argümana göre dağıtıcının korsan içerik barındırma ihtimali var diyorsun ki bu başlı başına suç. Yani hepimizin zamanında aldığı o korsan disklere kıyasla çok daha etik kalıyor. Hem yapımcı, hem de dağıtımcı bu işten para kazanıyor. Ayrıca her şeyin sanalda dönmesi de sana oyunun kutulu halde ulaşma maliyetinden kısıp istediğin zaman sunucudan indirme hizmetini sunuyor. Kaldı ki oyunun fiziksel bir kopyasını satın alsan da temelde aynı mantık var. GOG sana bunu dijital ortamda bir hizmet olarak sağlıyor.

Ayrıca yasal olarak satın alıp üzerine faturalandırma yaptığın bir sisteme kıyasla korsan diskleri daha etik buluyorsan seninle tartışmaya girme gereği bile duymuyorum. Eğer platformun korsan içerik barındırdığını iddia ediyorsan beraber gidelim bu kapitalist düzene isyan edelim. Aksi halde bulundurabilir, bunu nerden bileyim diye bir argümanın mantıklı tarafı yok.

Düşmanı yanlış yerlerde arıyorsunuz. Hesap oluşturma haricinde bu hizmetin ücretsiz bir yanı yok. Bu durumda elbet ki kar amacı güden bir kuruluşun müşteri kitlesine de kendilerini tercih etmelerinden ötürü birtakım avantajlar sunacaktır. Esas parasını verip bir de üstüne rezil platformlara hesap sormalıyız. Playstation yakın zamanda online doğrulama sistemine geçiş yapacak ve birçok kişi buna alkış tutuyor. Düşmanın kim olduğu gün gibi ortada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Epic iflası çekerse Steam'de oyunları kol gibi fiyatlara almaya devam edersiniz. Hâlâ oyun alabiliyorsak bu Epic sayesindedir. Steam'de AAA oyunlarım bile yok, hepsi Epic'te.
Bir gram alakası yok. Oyun fiyatlarını dijital oyun servisleri belirlemez. Yani oyun fiyatlarını Steam belirlemiyor. Hatta Steam yapımcılara oyunlarını Türkiye için daha ucuza satmasını tavsiye ediyor. Yerel fiyatlandırma bu yüzden var. Bu kurala uyup uymamak yapımcının elinde.

Ben gidip bir oyun yapsam fiyatını ben belirlerim, Epic veya Steam değil. Özetle hâlâ oyun alabiliyorsan Epic sayesinde falan değil. Epic yarın bir gün iflas etse de Steam'de oyun fiyatları 2 katına çıkmayacak. Oyun 60 dolarsa 60 dolardır, Steam tekel diye oyunun fiyatı 90 dolar olamaz.