GOG platformuna Türk lirası desteği geldi.

Kaynak:

A, ben mail öncesinde atmıştım. Eklemeleri ilginç.

1780505023950.webp

Bir gram alakası yok. Oyun fiyatlarını dijital oyun servisleri belirlemez. Yani oyun fiyatlarını Steam belirlemiyor. Hatta Steam yapımcılara oyunlarını Türkiye için daha ucuza satmasını tavsiye ediyor. Yerel fiyatlandırma bu yüzden var. Bu kurala uyup uymamak yapımcının elinde.

Ben gidip bir oyun yapsam fiyatını ben belirlerim, Epic veya Steam değil.

Dolar üzerinden satış yapması bize pahalı geliyor hocam. Steam'de bir oyun 500 ise Epic'te 200'e satıyor. Steam'de yerel fiyatlandırma yok bildiğim kadarıyla. En son getireceğiz falan dediler de, getirmediler sanırım. Basit örnek versek Cyberpunk 2077 diyelim, bu şirket zaten ülkeye yerel fiyatlandırma yapıyor ama 50 dolardan satılıyor, yani 2300 TL. Epic ise indirimsiz fiyata 1000 satıyor. İndirimde ise 350 TL. Adamlar indirim konusunda bile Steam'den iyi. Steam Türk lirası kaldırdığı günden bu yana bütün oyunlar pahalıya geliyor. Sırf Steam'de 3-5 özellik fazla diye Epic'i kötülemezdim. Basit bir adamım, oyunu sorunsuzca açıyorsa gerisi gereksiz benim için. Epic'in tek sıkıntısı bana sorarsan oyun kütüphanelerinin Steam'le kıyasla az olmaları.

Steam'de yerel fiyatlandırma yok bildiğim kadarıyla.
Var. En basit örnek: https://steamdb.info/app/1091500/

Cyberpunk 2077 normalde $59,99 ancak MENA bölgesine özel $44,99'a satılıyor.

Yerel fiyatlandırma dediğin Steam'in oyun yapımcılarına ''bu ülkede alım gücü açısından bu fiyatı uygulamanızı tavsiye ediyoruz'' demesi. Steam veya Epic Games kalkıp ''bu oyunun fiyatı bu olacak, ben belirliyorum'' diyemez. Oyunun fiyatını oyunun yapımcısı/yayıncısı belirler. Yerel fiyatlandırmaya uymak yapımcının inisiyatifindedir.

Adamlar indirim konusunda bile Steam'den iyi.
Değil. İndirim oranını da Epic Games değil, yapımcı belirliyor. Tek fark şu ki; yapımcılar Epic Games'te oyunlarının fiyatlarını güncellemedikleri için (Mesela verdiğiniz CP77 örneği) aynı indirim oranında daha ucuz fiyata satılıyor.

Sırf Steam'de 3-5 özellik fazla diye Epic'i kötülemezdim.
3-5 özellik değil ki, Epic Games sadece oyunu satın alıp oynayabileceğin bir platform. Bunun dışında bomboş. Steam ise devasa bir sosyal ortam barındırıyor. Atölye gibi hayati bir özelliği var mesela.

Basit bir adamım, oyunu sorunsuzca açıyorsa gerisi gereksiz benim için.
İşte burası tercih meselesi. Saygı duyarım.

Var. En basit örnek: https://steamdb.info/app/1091500/

Cyberpunk 2077 normalde $59, 99 ancak MENA bölgesine özel $44, 99'a satılıyor.

Yerel fiyatlandırma dediğin Steam'in oyun yapımcılarına "bu ülkede alım gücü açısından bu fiyatı uygulamanızı tavsiye ediyoruz" demesi. Steam veya Epic Games kalkıp "bu oyunun fiyatı bu olacak, ben belirliyorum" diyemez. Oyunun fiyatını oyunun yapımcısı/yayıncısı belirler. Yerel fiyatlandırmaya uymak yapımcının inisiyatifindedir.

Değil. İndirim oranını da Epic Games değil, yapımcı belirliyor. Tek fark şu ki; yapımcılar Epic Games'te oyunlarının fiyatlarını güncellemedikleri için (Mesela verdiğiniz CP77 örneği) aynı indirim oranında daha ucuz fiyata satılıyor.

3-5 özellik değil ki, Epic Games sadece oyunu satın alıp oynayabileceğin bir platform. Bunun dışında bomboş. Steam ise devasa bir sosyal ortam barındırıyor. Atölye gibi hayati bir özelliği var mesela.

İşte burası tercih meselesi. Saygı duyarım.

İşte kısacası Türk Lirası'nın üzerinden satış yapmaların faydaları diyelim.

İşte kısacası Türk Lirası'nın üzerinden satış yapmaların faydaları diyelim.
Orası öyle tabii ki. Türk Lirası desteği Epic Games'in elinde. Zaten insanların Epic Games'i tercih etmesinin tek nedeni ucuz olması. Sizin de dediğiniz gibi ''ben sadece açar oyun oynarım'' diyen kişiler alır. Bu da kişisel tercih zaten, bir şey diyemem.

Yapımcılar Epic Games'te fiyat güncellemeye pek uğraşmıyor. 3-5 liraya oyun alabiliyorsun hâlâ. Bir de tam tersi kol gibi fiyat giren yapımcılar var, Steam'deki dolarla alman bile daha ucuza geliyor bazılarında.