ornitorenk

Uzman
Sen o hareketi yanlış yapıyorsuncular gelmeden öncelikle o hareketleri 2-3 farklı kişiden görüyorum zaten. Instagram reelslerimde de sık sık çıkıyor. Mesela incline dumbell press yaparkan kolları hafif kırıp yapıyorum ama abi yok. Göğüs bölgemin yandığını hissetmiyorum. Evde spor yapıyorum ama spor salonuna gittiğim zamanlarda makinede bile yapsam göğüs hareketlerini o hissiyatı alamıyorum. Arka kol çalışırken ya da biceps çalışırken o kasların yandığını hissedebiliyorum güzel bir şekilde.

Ne zaman göğüs çalışsam boşa çalışmış gibi hissediyorum. O bölgenin hissiyatını asla alamıyorum çünkü. 1.5 aydır falan spor yapıyorum bilmiyorum ileride düzelir mi bu durum?

Aynı şekilde sırt çalışırken de sırt kaslarımın yandığını hissedemiyorum. Bu iki bölgeden asla verim alamıyorum gibi. Omuz, ön ve arka kol, bacak çalışırken çok iyi hissediyorum ama ne zaman göğüs çalışsam ya da sırt çalışsam moralim bozuluyor.

Bu tamamen ne kadar süredir spor yaptığına bağlı. Ben de ilk başlarda spor yaparken göğsümü ve sırtımı hissetmiyordum. Bunun sebebinin bu bölgelerde kas olmaması olduğunu fark ettim. Zaman geçtikçe ve göğüs ve sırt kaslarım büyüdükçe bu kasları daha da fazla hissetmeye başladım spor yaparken. Sende de eğer bu bölgede herhangi bir kas gelişimi yoksa henüz muhtemelen bunları çok fazla hissetmeyeceksin.

Son düzenleme:
Başlangıçta kaslarını hissetmekt zorlanabilirsin, çok doğaldır. Statik beklemeler yaparak yanma hissiyatını oluşturabilirsin.

Başlangıçta kaslarını hissetmekt zorlanabilirsin, çok doğaldır. Statik beklemeler yaparak yanma hissiyatını oluşturabilirsin.

Hocam kol omuz ve bacağı ilk günden itibaren hissediyorum zaten. Sorun göğüs ve sırtta. O da Recep hocamın dediği gibidir muhtemelen. Yoksa yavaş bir şekilde yaptığım halde yine hissetme alamıyorum.

Hocam kol omuz ve bacağı ilk günden itibaren hissediyorum zaten. Sorun göğüs ve sırtta. O da Recep hocamın dediği gibidir muhtemelen. Yoksa yavaş bir şekilde yaptığım halde yine hissetme alamıyorum.
Göğüs kası hacmi olmadığı için hissedememeniz normal. Sırt göğüs gibi kaslar günlük hayatında çok aktif değiller ondan biraz ağırlıklar zor artar ağrı sonradan başlar.

Düzelir çünkü şu an olmayan kaslarındaki olmayan histen şikayet ediyorsun. Kuyruğumu hissetmiyorum gibi bir şey, olmadığı için hissetmiyorsun. Büyüdükçe ve sıkıştırabileceğin kas lifleri oluştukça önce varlığını ve çalıştığını hissedersin, daha da büyüyünce ise yandığını. Sıkıntı yok şu an sırt kaslarını, quad kaslarını, göğüs kaslarını ve shrug yaparkenki boyun kaslarını hissetmezsin çünkü oralarda kas henüz hissedilecek boyuta ulaşamadı. Sonraki gün ağrısı hissedebilirsin yine de.