WebSmith

Deneyimli
Makaleler
1
Spor salonuna başlayalı 3 - 3.5 ay oldu, arada 2 - 3 hafta gidemedim. Spor salonunda birçok bölgeyi hissederek çalışabiliyorum ancak bu iki bölgede sorun yaşıyorum. Hareketleri doğru yapıyor muyum bilmiyorum ya da başka sebepten mi, onu da bilmiyorum.

Omuz ve göğüs neden hissedilmez?
Omuz ve göğüs için kol kasları önemli midir?

Hissedilir aslında. Doğru yapamıyor olabilirsin belki. Mesela göğüste asıl mesele hareketi açtığında hissettiğin germedir. Omuzlar da belli bir süre sonra yanmaya başlıyor ister istemez hissediyorsun, omuz çalışmak kolay bir şey değil.

Kol kasları pek çok harekette sinerjist olarak aktive olur kol çalışmasan da. O nedenle tutuş da kol da önemlidir tabii ki.

Antrenman yaparken videonu çektir birisine, hareketleri doğru pozisyonda yapmaya çalış.
Sırt olsa neyse derdik ancak göğüs ve omuz bölgeleri kolaylıkla hissetmen gereken bölgeler.

Antrenman yaparken videonu çektir birisine, hareketleri doğru pozisyonda yapmaya çalış.
Sırt olsa neyse derdik ancak göğüs ve omuz bölgeleri kolaylıkla hissetmen gereken bölgeler.
Bende öyle biliyorum hocam, ama bende durum tam tersi şekilde. Sırtı çok güzel çalışabiliyorum, sırtı güzel hissediyorum. Tanıdığım pek kimse yok spor salonunda ama telefonu bir yere sabitleyip çekmeyi de deneyebilirim. Bir de yağ oranından dolayı da olabilir mi?

Bende öyle biliyorum hocam, ama bende durum tam tersi şekilde. Sırtı çok güzel çalışabiliyorum, sırtı güzel hissediyorum. Tanıdığım pek kimse yok spor salonunda ama telefonu bir yere sabitleyip çekmeyi de deneyebilirim. Bir de yağ oranından dolayı da olabilir mi?
Yağ oranı ile ilgili olduğunu zannetmiyorum, kasını dâhâ fazla hissetmen için kaslara doğru pozisyonda stres bindirmen gerekiyor o kadar.

Hangi hareketleri çalışıyorsun omuz ve göğüs için?

Yağ oranı ile ilgili olduğunu zannetmiyorum, kasını dâhâ fazla hissetmen için kaslara doğru pozisyonda stres bindirmen gerekiyor o kadar.

Hangi hareketleri çalışıyorsun omuz ve göğüs için?
Hocam, hareketlerin isimlerini pek bilmiyorum valla. Bildiğim kadarıyla chest press machine (bu harekette son egzersizde yere sağlam basıp, sırt düz, göğüsler öndeyken güzel sonuç almıştım aslında), pec deck fly ve flat barbell bench press göğüs hareketleri bunlar. Hareketlerin isimlerini pek bilmiyorum, bazılarına internetten bakıyorum, doğru olmayabilir. Omuz hareketlerinden yalnızca machine shoulder press hatırlıyorum.

Son düzenleme: