Okann40

Gelişen
Fazla kiloları vermek için yürüyüş yapmaya başladım. Geçen bir iş için dışarıda epey dolandım ve 2-3 saat yürümüşümdür sanırım ve neredeyse hiç yorulmamıştım. Böyle olursa her gün rahat rahat böyle yürürüm diye düşündüm. Sonra eve gelince yatağa uzandım bir yorgunluk başladı sonra yorgunluğu bacaklarda daha fazla hissettim. Yürüyüş sırasında çok az yorulmuştum aslında :D

''Hamlama'' deniyor buna. Normal bir durum. Laktik asit birikmesinden dolayi oluyor. Uzun sure yuke sokulmayan kaslariniz bir anda yuke sokuldugu icin birikiyor. Sporu duzenli hale getirdiginizde hamlama durumu da ustunuzden yavas yavas kalkar.

Laktik asit birikimine iyi gelen seylerden biri de masaj yapmak ve spor yogunlugunu kademeli sekilde arttirmak, bir anda degil.

En çok sakatlanma da ilk zamanlar olayın sıcaklığı ile birden yüklenme sonucu gerçekleşiyor ve insanların hevesi kırılabiliyor.

Bir aktiviteye yeni başladığınızda vücudunuzu dinleyin. Ufak ağrı sızı varsa vanilla'nın dediği gibi kademeli devam edin. Zaten bir noktadan sonra vücut daha fazlasını istiyor.