yweld

Üstün
Makaleler
3
Merhaba, bu iki model arasında kararsız kaldım. 2014-2016 arası 1.4 TSI'ya da 2021-2022 1.0 e-TSI golf alacağım.

2014-2016 arası alacağım aracın cam tavanı olacak, arka süspansiyonları bağımsız olacak ve kullanıcılar iç mekan kalitesi yeni nesile göre daha başarılı diyorlar.

2021-2022 alacağım araçta ise direksiyon ısıtma, koltuk ısıtma, anahtarsız giriş ve çalıştırma, dijital göstergeler, LED far ve stoplar gibi artılarım olacak. En önemlisi ise 6-7 yaş daha genç bir otomobil almış olacağım.

Bana kalsa Golf 8 derim ama torsiyon arka süspansiyon, cam tavan ve 48V arızaları kafamı karıştırıyor. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Performansı benim için çok önemli değil o yüzden 1.0 e-TSI yönünden sıkıntım yok. Daha önce 1.0 TFSI A3 kullanmıştım gayet memnundum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem 1.500.000₺. Daha önce A3 kullandığım için ergonomi ve otomobil olarak VW grubunu çok beğeniyorum. Bu yüzden yeniden bir VW arabası almak istiyorum. Kilometre en fazla 70-80 bin olmalı.

Bu ikisi arasında kalmanız şaşırtıcı, Golf 8'i de bu kadar dolu alabiliyorsanız Golf 7 bakmanın manası yok, araç 2012'de çıkan bir araç.

Bu ikisi arasında kalmanız şaşırtıcı, Golf 8'i de bu kadar dolu alabiliyorsanız Golf 7 bakmanın manası yok, araç 2012'de çıkan bir araç.

Vag grubunda E-TSI motorlar başa belalar. 48V kroniği kesin arkadaşın başına bela açacak ve serviste 100.000 TL'den fazla değişim ücreti çıkartacaklar. Ayrıca değiştikten sonra yine o sorunu yaşatmayacak diye bir şey yok.

Golf 8 alırsanız, en azından iyi niyet garantisinin devam edip etmediğini önlem olarak netleştirin. Garantisi devam ediyor mu alacağınız araçlarda? Alternatör problemi çıkarsa iyi niyet garantisinden ilerlersiniz. Son çıkanlarda bunu iyileştirdiler ama yine de kafalarda soru işaretleri var. Ayrıca her Golf 7 modelinde bağımsız süspansiyon yok, sizin baktığınız motorda var tabii. VW bu konularda biraz Ali Cengiz oyunları yapıyor. Torsiyon yarı bağımsız Golf modellerinin de konfor ve yol tutuşu gayet iyidir. Hatta Golf 8, son çıkan A3 modelinden yalıtım dahi olmak üzere birçok konuda daha iyi. Sizin kullandığınız A3 modeli de torsiyon aslında, muhtemelen biliyorsunuzdur. Çift kavramayı da kontrol ettirmeyi sakın unutmayın.

Volvo V40 Cross Country bakabilirsin mesela. Şanzıman sorunu yok, motor derdi yok gayet iyidir. Bütçen kurtarıyor. Bağımsız süspansiyon standart geliyor. Ebatları da büyük değil. Kemik gibi arabadır. Ben bu bütçede bu arabayı tercih ederim.