SSD markası nedir? 100-125 gibi hızlarda (125 en maksimum değerdir genel olarak mümkün değil yani) indiren bir internete yetişebilecek kadar güçlü mü? (Sohbette yazdıysanız gözümden kaçırdıysam özür dilerim)
1.5 sene önce felan m2 ssd yoktu bende mecburi harddiske yüklüyodum ve dalgalı indiriyodu 30 mb ile yüklüyodum m2 ssd ye geçince şimdi daha iyi sabit dalgalı indirmiyom şükür

Speedtest yaptığınız sitenin verdiği sonuç genellikle pek gerçekçi olmaz, orada 1000 yazıyor diye 1000 almazsınız yani.

https://www.waveform.com/tools/bufferbloat Sitesinden bir hız testi yapıp çıkan değeri paylaşırmısınız?
1775337358627.webp

Yaşadığınız sorunun düzeleceğini sanmıyorum, Türkiye ISS sağlayacılarına kadar uzanır bu sorun, dediğiniz hızları stabil aldığınız sürece sorun yok. İnternette yazan tüm yöntemleri bende denedim zamanında, size tavsiyem kurcalamayın bir hata yapar elinizdekinden olursunuz yoksa. Ne demişler; çalışıyorsa dokunma.

Yapacak bir şey yok sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Goodbye DPI, Steam'de indirme hızını düşürür mü?" >>> Hayır. Sistemde ve internetinde sorun yok. Windows'u da M.2 SSD'ye kurarsan belki biraz daha hızlanabilir ama onun dışında şu an gayet normal değerlerin hepsi.

Aslında Speedtest'te görünen 926 Mbps ile Steam'de görünen 66-70 MB/sn değerleri birbiriyle teknik olarak gayet uyumlu. Aradaki fark sadece 'ölçü birimi' farkı:

• Speedtest (Mbps): internet servis sağlayıcılarının kullandığı 'megabit' birimidir?
  • Steam (MB/sn): dosyanın diskte kapladığı 'megabayt' birimidir?
Basit bir hesapla; 8 Mbps = 1 MB/sn eder. Senin 926 Mbps internetinin teorik sınırı saniyede 115-120 MB civarıdır. Steam'de 70 MB/sn görüyorsan, hattının yaklaşık %60-70'ini o an aktif kullanıyorsun demektir. Geri kalan kısım ise tamamen o anki işlemci yükü ve diskin veriyi işleme kapasitesine ayrılıyor. Yani rakamlar arasında bir tutarsızlık yok, her şey olması gerektiği gibi işliyor."