1772456160205.webp

VDDP voltajı bulup 1.1V olarak değiştirin. MCR, PDM, iGPU, Fast Boot kapalı kalsın.

TestMem ile bakın, test öncesi bellek temizliği yapın.

TestMem'den Settings kısmından Ryzen3D profili seçeceksiniz. Bir de orada Highest Possible Adress ayarı başında tik olsun. İlk açışta AWE hatası verir, Restart atın. O hata yok iken test yapmanız lazım. HWiNFO sensör yanda açık kalsın, RAM ve CPU IOD değerleri takip edin. Arka plan boş olsun, Memory Cleaner ile bellek temizliği sonrası testi açın. @raidin

1772456344864.webp

1772456401007.webp

@raidin Memory Timings kısmından 6000 CL30-38-38-96 olarak değiştir birincil zamanlamaları. Voltaj ve ayarlar attığım gibi olsun. TestMem ile bak, hata yok ise yoktur. Diğerlerini pas geç. Bu ikisi bulamıyorsa başka sorun var diğerlerinde.

PBO Auto kalsın, diğer tüm ayarlar yapılı olsun.

TestMem'de AWE verecek ilk açışta, Settings kısmından dediğim şekilde ayarla 2 ayarı. Sonra Restart atıp tekrardan bakacaksın o hata yok iken. Bir daha vermez hatayı. Bellek temizliği yap attığım programla test öncesi.

Oyunlarda ve uygulamalarda sıkıntı var mı? TestMem5 baktınız mı?
Hem oluyor hem olmuyor diyebilirim ama bayadır olmadı. Son günlerde yoğun bir şekilde oyun oynamadım açıkcası. Arc Raiders oynarken olmuştu oyun kapanıp masaüstüne atıyordu hiç bir hata vermeden. CS2 oynarkende olmuştu onun ne hata verdiğini hatırlamasamda tarayıcı geçmişinden buldum.

Dosya Ekleri

• keeps-getting-corrupted-constantly-v0-akx5p2qnr2rb1.webp
    keeps-getting-corrupted-constantly-v0-akx5p2qnr2rb1.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 30
Ayarları yapıp tekrar deniyeceğim hocam. AWE muhabbeti de muhtemelen bir hata yapmamışımdır. TestMem5 ilk açtığımda sürekli hata veriyordu AWE dediğiniz o sanırım. Yeniden başlattıktan sonra o hatayı vermedi Ryzen3D seçip test etmiştim 0 error bitmişti o testte.

Hem oluyor hem olmuyor diyebilirim ama bayadır olmadı. Son günlerde yoğun bir şekilde oyun oynamadım açıkcası. Arc Raiders oynarken olmuştu oyun kapanıp masaüstüne atıyordu hiç bir hata vermeden. CS2 oynarkende olmuştu onun ne hata verdiğini hatırlamasamda tarayıcı geçmişinden buldum.

Hepsini uygula attığım ayarları, düzelmesi lazım. Dediğim şeylere dikkat ederek testi gerçekleştir. Tweaker'dan voltajları ve birincil zamanlama olayını hallet. 6000 30-38-38-96, VDD-VDDQ 1.45, VDDIO 1.43, VDDP 1.1, VSOC 1.3 yeterli.

Ayarları yapıp tekrar deniyeceğim hocam. AWE muhabbeti de muhtemelen bir hata yapmamışımdır. TestMem5 ilk açtığımda sürekli hata veriyordu AWE dediğiniz o sanırım. Yeniden başlattıktan sonra o hatayı vermedi Ryzen3D seçip test etmiştim 0 error bitmişti o testte.

Dediğim gibi bu son verdiğim ayarlar ile tekrar bak, test süresi 90 dakika yerine 150 dakika olarak değiştir oradan. Eğer hata yok ise yoktur. Oyunlarda dene sonra. MemTest ve Windows aracını pas geç.

Nasıl bakacağını, nelere dikkat etmen gerektiğini ve ayarları ilettim. Sil baştan uygula hepsini. 2.5 saat TestMem5 hata yok ise yoktur.

Test anında makineye elleme, 2.5 saat bitince kendi durur.