Kinghaze performance editiondan farkı var mı bunun

Var, bu daha iyi. 25H2 LTSC ve Pro'su var. Şimdi 26H2 Pro'su yolda. Update sorunu yok Haze'deki gibi, ayrıca Defender devre dışı, silik değil. FACEIT ve Vanguard'da dahi sorun çıkartmayan bir sistem. Haze'de FACEIT vs. sıkıntılı. İlk kurulum sonrası Restart atınca 60 işlem bandına geriliyor, sonrası senin özelleştirmene bakar.

Var, bu daha iyi. 25H2 LTSC ve Pro'su var. Şimdi 26H2 Pro'su yolda. Update sorunu yok Haze'deki gibi, ayrıca Defender devre dışı, silik değil. FACEIT ve Vanguard'da dahi sorun çıkartmayan bir sistem. Haze'de FACEIT vs. sıkıntılı. İlk kurulum sonrası Restart atınca 60 işlem bandına geriliyor, sonrası senin özelleştirmene bakar.
Güzelde bunu kim yapıyor modluyor bi linki birşeyi yok mu okusak etsek ne yüklediğimizi az çok bilsek

Güzelde bunu kim yapıyor modluyor bi linki birşeyi yok mu okusak etsek ne yüklediğimizi az çok bilsek

26H1 ile işiniz yok, özellikle RAM timing uğraşan kullanıcılar 25H2 LTSC ya da Pro kurabilir modifiye.

26H1 ile işiniz yok, özellikle RAM timing uğraşan kullanıcılar 25H2 LTSC'ya da Pro kurabilir modifiye.

2200 FCLK stabil olmadı 2167 bıraktım. Tr_by kurdum şimdi 2 kez restart attım. Sanal bellek açtım, ayarlardan oyun modu açtım. Başka yapmam gereken bir ayar var mı?

2200 FCLK stabil olmadı 2167 bıraktım. Tr_by kurdum şimdi 2 kez restart attım. Sanal bellek açtım, ayarlardan oyun modu açtım. Başka yapmam gereken bir ayar var mı?

Boşta restart sonrası işlem sayısı kaç arka plan ve başlangıç programları devre dışı iken?

Store zaten kurulu değil, ihtiyacın olursa Store, Xbox vs. komut ile hallediliyor LTSC'lerde. Onun haricinde Store uygulamaları ile vs. işin olmadığı için Edge WebView vs. kaldırabilirsin Revo ile ama bir müddet sonra tekrardan Update vasıtasıyla kuruluyor. Update blocker ile Update'yi devre dışı bırakabilirsin ihtiyacın olmadığı noktada.

@user44 26H2'ye yükseltebilirsin buradan, bir de Update temizlik kullanmanda fayda var her Update sonrası. TR_by bunu Pro'ya entegre etti, LTSC için harici kullanman lazım. Easy Context Menu ile yapılıyor, bir bakarsın. Onu da bulursam ileteyim.

Boşta restart sonrası işlem sayısı kaç arka plan ve başlangıç programları devre dışı iken?

Store zaten kurulu değil, ihtiyacın olursa Store, Xbox vs. komut ile hallediliyor LTSC'lerde. Onun haricinde Store uygulamaları ile vs. işin olmadığı için Edge WebView vs. kaldırabilirsin Revo ile ama bir müddet sonra tekrardan Update vasıtasıyla kuruluyor. Update blocker ile Update'yi devre dışı bırakabilirsin ihtiyacın olmadığı noktada.

Windows 49, arka plan işlemleri 22. Update gerek var mı sizce? Yoksa onu da devre dışı bırakayım.

Windows 49, arka plan işlemleri 22. Update gerek var mı sizce? Yoksa onu da devre dışı bırakayım.

Tavsiyem Update uygula öncesinde, sonrasında 26H2 yükselt attığım bağlantıdan. Metodu anlatmış, işlem başarılı olursa bir de her Update sonrası uygulaman gereken Update temizlik script'leri çalıştıran bir komut var. Onu kullanman da iyi olur, sistem zamanla şişiyor çünkü. Stok 11 için de geçerli bu durum. Pro'suna bunu entegre etti, LTSC'de yok. Sağ tık araçlar menüsü için Easy Context Menu adlı yazılım gerekiyor. Paylaşımını bulursam atacağım.

@user44 Pro'suna entegre ettiği sağ tık temizlik script'lerini paylaşmış burada, bunu bir dene. Her update sonrası yapılacak.

@shiiw Senin gibi İngiilizce çeviride sıkıntı yaşayanlar için .bat vermiş, bir ara dene bunu. 26H2 upgrade yolu da açıldı şu anda bu sistemlerde.

@user44 @shiiw Bu temizlik aracını her update sonrası kullanın, 26H2 yükseltin bir de sistemlerinizi. Update aktif.

Son düzenleme:
Tavsiyem Update uygula öncesinde, sonrasında 26H2 yükselt attığım bağlantıdan. Metodu anlatmış, işlem başarılı olursa bir de her Update sonrası uygulaman gereken Update temizlik Script'leri çalıştıran bir komut var. Onu kullanman da iyi olur, sistem zamanla şişiyor çünkü. Stok 11 için de geçerli bu durum. Pro'suna bunu entegre etti, LTSC'de yok. Sağ tık araçlar menüsü için easy context menu adlı yazılım gerekiyor. Paylaşımını bulursam atacağım.

@user44 Pro'suna entegre ettiği sağ tık temizlik Script'lerini paylaşmış burada, bunu bir dene. Her Update sonrası yapılacak.

@shiiw senin gibi ingiilizce çeviride sıkıntı yaşayanlar için .bat vermiş, bir ara dene bunu. 26H2 upgrade yolu da açıldı şu anda bu sistemlerde.

@user44 @shiiw bu temizlik aracını her Update sonrası kullanın, 26H2 yükseltin bir de sistemlerinizi. Update aktif.

Update yaptım sonra 26H2 güncelledim, sağ tık menüsünde atadım güzel oldu. Şimdi temizlik yapayım bir.

Son düzenleme:
Update yaptım sonra 26H2 güncelledim, sağ tık menüsünde atadım güzel oldu. Şimdi temizlik yapayım bir.

Sağ tık nasıl oldu? Win+Shift+S kısayolu ile SS alıp iletebilirsin. Revo Uninstaller Portable indirip çerçöp kaldırmanı öneririm yine de, Windows Apps ve Startup kontrol et Revo'dan. İşine yaramayanların tikini kaldırıp sağ tık yapıp sil de.

Revo'da Advanced taratma özelliği var, Chipset driver öncesi bile ben bu şekilde taratıp silerim. DDU mantığında kullanılabilir, NVIDIA için DDU'nun yeri ayrı zaten de.

Son düzenleme:
Sağ tık nasıl oldu? Win+Shift+s kısayolu ile SS alıp iletebilirsin. Revo Uninstaller portable indirip çerçöp kaldırmanı öneririm yine de, Windows apps ve startup kontrol et Revo'dan. İşine yaramayanların tikini kaldırıp sağ tık yapıp sil de.

Revo'da Advanced taratma özelliği var, chipset driver öncesi bile ben bu şekilde taratıp silerim. DDU mantığında kullanılabilir, NVIDIA için DDU'nun yeri ayrı zaten de.

Windows App boş görünüyor, startup bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-09-08 233541.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-08 233541.webp
    140,2 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran görüntüsü 2026-09-08 233902.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-08 233902.webp
    53,4 KB · Görüntüleme: 5