Duzeltilmesi gereken seyler var evet. Ama islemci 9800X3D oldugu icin, sizin icin duz EXPO aktif edip 6000 MHz'ye almaniz yarariniza olur. Tedirginseniz 6400 kalsin, UCLK DIV 1 Mode kismini UCLK=MEMCLK/2 alabilirsiniz bir seye ellemeden. Siz yine de Integrated Graphics yani islemci uzerindeki dahili grafigi kapatin, stabiliteyi etkiler acik kalmasi. Harici ekran kartiniz var degil mi?

5070 Ti ekran kartım var. Şimdi doğru mu anladım: EXPO'yu aktif ediyorum, MHz'yi 6000'e çekiyorum, doğru mudur?

Eğer doğru anladıysam zaten şu an 6000 MHz'de çalışıyor, EXPO'yu açmanın ne faydası olacak o zaman?

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 Ti ekran kartım var. Şimdi doğru mu anladım: EXPO'yu aktif ediyorum, MHz'yi 6000'e çekiyorum, doğru mudur?

Eğer doğru anladıysam zaten şu an 6000 MHz'de çalışıyor, EXPO'yu açmanın ne faydası olacak o zaman?

Eger İncehesap 6000 duz yazip gectiyse alt zamanlamalar fazla gevsektir. EXPO onlari duzenler. Ekstra su an CL40 calisiyor.

Yukarda dediklerimi mi yapayım, bir de CL'nin şu an kaçta çalıştığı tam nerede yazıyor, nereden kontrol edebilirim?
Evet. Dediginiz gibi ellemek istemediginizden 6400 birakacaksaniz EXPO onu limitliyor. Ornegin 6000'de calistigi zaman UCLK 3000'de calisir, bu 1:1 mod oluyor. 6400'de oldugu zaman 1:2 calisir bu da performans kisar sizin icin.

En basta search kismi F9 olmasi lazim, o tusla Integrated Graphics'i disabled alin. Sonrasinda EXPO aktif edersiniz Tweaker kismindan. Sonrasinda System Memory Multipler kismini 64'den 60'a almaniz lazim. 6000'de olacaksa UCLK DIV1 Mode kismini UCLK=MEMCLK ayarlamalisiniz.

CL yazan kisim Tweaker > Advanced Memory Settings > Memory Subtimings kisminda. CAS Latency diye gecer. 6000 aldiktan sonra sadece CAS Latency ayarini 30 olarak ayarlarsiniz.

@demjr anakart Gigabyte. Yardimci olur musun menuler icin?

Evet. Dediginiz gibi ellemek istemediginizden 6400 birakacaksaniz EXPO onu limitliyor. Ornegin 6000'de calistigi zaman UCLK 3000'de calisir, bu 1:1 mod oluyor. 6400'de oldugu zaman 1:2 calisir bu da performans kisar sizin icin.

En basta search kismi F9 olmasi lazim, o tusla Integrated Graphics'i disabled alin. Sonrasinda EXPO aktif edersiniz Tweaker kismindan. Sonrasinda System Memory Multipler kismini 64'den 60'a almaniz lazim. 6000'de olacaksa UCLK DIV1 Mode kismini UCLK=MEMCLK ayarlamalisiniz.

CL yazan kisim Tweaker > Advanced Memory Settings > Memory Subtimings kisminda. CAS Latency diye gecer. 6000 aldiktan sonra sadece CAS Latency ayarini 30 olarak ayarlarsiniz.

@demjr anakart Gigabyte. Yardimci olur musun menuler icin?
Olurum ama şu an bilgisayardan çok uzağım hocam. CL için ayar yapacaksa arkadaş sizin yönlendirdiğiniz yer doğru.