@KakaoluKekAdam, Yıllarca uBlock Origin ile Brave kullanmış birisi olarak söylüyorum: uBO ile Brave kullanmayın. Ya sadece Brave'in kendi adblocker'ını kullanın ya da uBlock illa ki zorunluysa Firefox geçin. Brave'de yaşadığım her 10 sorunun 8 kadarı uBlock Origin ve Google'un uBlock Origin karşıtı geliştirdiği saçmalıklardan kaynaklanıyordu. 1.5 yıl kadar önce de MV3 olayları daha da kızıştığı an artık yeter diyerek Firefox geçtim ve oldukça memnunum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Emin misiniz? Bize açık kaynak diyorlar. Gidip derlemedim ama tonla MV3 isimli dosya var.
Kaldı ki açık kaynak olması sizin için niye bu kadar önemli? MV3 halini hiç kullanmadım, MV2 halini ise çok kısa bir süre denedim ama yeterince iş görür dokümantasyonu var. İçerik gizleme syntax'i standart zaten. Beta olarak var mış.
techolay.net##body yazdım ve bir güzel çalışıyor.Bu "bayağı detaylı ayarlar"ı açabilir misiniz? Belki de o kadar da detaylı değildir.
KakaoluKekAdam
Yetkin
Ben Brave adblockerı sevmiyorum ve sorun yaşamadım.@KakaoluKekAdam, Yıllarca uBlock Origin ile Brave kullanmış birisi olarak söylüyorum: uBO ile Brave kullanmayın. Ya sadece Brave'in kendi adblocker'ını kullanın ya da uBlock illa ki zorunluysa Firefox geçin. Brave'de yaşadığım her 10 sorunun 8 kadarı uBlock Origin ve Google'un uBlock Origin karşıtı geliştirdiği saçmalıklardan kaynaklanıyordu. 1.5 yıl kadar önce de MV3 olayları daha da kızıştığı an artık yeter diyerek Firefox geçtim ve oldukça memnunum.
Brave ile UBO birlikte kullanmanıza gerek yok. Brave reklam engelleyici ayarlarına katı yapın gerekirse filtrelere gidip kendiniz de istediğiniz filtreleri etkinleştirebilirsiniz. Tavsiyem twitch, bypass paywalls clean filtrelerini etkinleştirmeniz.Bide Brave geçerseniz uBlock Origin kullanabilirsiniz.
AdGuard uzantısı, uygulaması her şeyini denedim. Halen uyuz bir yavaşlık sorunu var. Bu soruna da filtrelerinden biri yol açıyor. Yani düz reklam engelleme filtrelerinden biri ya iyi çalışmıyor. Ya da uygulama, uzantı tarafında sorunlu bir ayarı var. O yüzden Ublock Origin Lite. Ama UBL'de öğe engelleme yok. Gerçi AdGuard'ın da ileride bu ayarı tutabileceği şüpheli.
UBL'de AdGuard Türkçe filtresi ve kendi reklam engelleme filtreleri siteler için yeterli. V2 uzantısı tamamen kalkınca asıl bu uzantıların ne kadar işe yarayıp, yaramadığını göreceğiz. O zamana göre Brave veya Firefox geçme düşüncem var. DNS ile engelleme halen kusursuz çalışmıyor.
@16593 Chromium mağazalarındaki ana uzantı direkt V3 geçti. Ublock Origin gibi ayrı geliştirmeye devam etmediler. Firefox'da V2 devam ediyorlar mı bilmiyorum.
UBL'de AdGuard Türkçe filtresi ve kendi reklam engelleme filtreleri siteler için yeterli. V2 uzantısı tamamen kalkınca asıl bu uzantıların ne kadar işe yarayıp, yaramadığını göreceğiz. O zamana göre Brave veya Firefox geçme düşüncem var. DNS ile engelleme halen kusursuz çalışmıyor.
@16593 Chromium mağazalarındaki ana uzantı direkt V3 geçti. Ublock Origin gibi ayrı geliştirmeye devam etmediler. Firefox'da V2 devam ediyorlar mı bilmiyorum.
@KakaoluKekAdam, Attığın fotoğrafta gözüktüğüne göre uBlock Origin ile birlikte Brave Adblocker'ında arkada açıkmış. Google'dan bağımsız ikisinin çakışıp sorun çıkarması sadece zaman meselesi diyebilirim. uBlock origin ile başka hiçbir içerik engelleyicisinin kullanılması kesinlikle önerilmiyor.
- Makaleler
- 6
@Vavien., şimdiye kadar hep kapalı-kaynak olduğu söyleniyordu o sebeple öyle söylemiştim. Kapalı-kaynak kullanmak istemememin sebebi belki arkada ben farkında olmadan veri çekiyordur, sıkıntılı bir şey yapıyordur falan. Yani tam anlamıyla bilgim yok ancak pek içim rahat etmiyor açıkçası. Ayarlarımı atıyorum şimdi. Detaylıdan kastım öyle saatlerce uğraştığım aşırı derecede teknik detay falan değil aslında. uBlock Origin Lite eklentisinde bu kadar detaylı ayarlar yok, onu kastediyorum. Buyurun ayarlarım bu şekilde.
KakaoluKekAdam
Yetkin
@KakaoluKekAdam, Attığın fotoğrafta gözüktüğüne göre uBlock Origin ile birlikte Brave Adblocker'ında arkada açıkmış. Google'dan bağımsız ikisinin çakışıp sorun çıkarması sadece zaman meselesi diyebilirim. uBlock origin ile başka hiçbir içerik engelleyicisinin kullanılması kesinlikle önerilmiyor.
- Makaleler
- 6
@KakaoluKekAdam, Google Chrome'u değiştirmeyi düşünürsem, Brave değil Mozilla Firefox'a geçerim hocam.
Geçtiğine dair kaynak atar mısın? Şimdi tekrar baktım ve adguard mv3 beta uzantısını ayrı olarak geliştiriyorlar. Mevcut uzantıyı mv3 e geçiremezler zira kaynak kodlarına büyük değişiklik yapmaları gerekiyor. Mümkün olsaydı ublock origin de mevcut uzantıyla devam ederdi.@16593 Chromium mağazalarındaki ana uzantı direkt V3 geçti. Ublock Origin gibi ayrı geliştirmeye devam etmediler. Firefox'da V2 devam ediyorlar mı bilmiyorum.