@LazJedi, peki hocam geliştirici neden yeni bir uygulama yapmıyor ya da Lite sürümünü muadili kadar iyi hale getirmiyor? Milyonlarca indirmeye sahip. AdGuard gibi yapamıyorlar mı?
Adguard bir şirket. Kaynakları ve geliştirici sayısı çok daha fazla. uBlock Origin ise yapımcısı tek kişi olan bir eklenti. Elbette topluluk tarafından destekleniyor ama yine de bir şirketin sahip olduğu kaynaklara sahip olamazlar. Belki de MV3 için kapsamlı bir eklenti geliştirmeyi gerekli görmemiştir.

Adguard'ın eklentilerini önemsediğini pek sanmıyorum. Esas yatırımı uygulamalarına yapıyorlar ve onu kullanmayı tavsiye ediyorlar. Ama hala güçlü bir alternatif tabii ki.
En az ücretli hizmetleri kadar önemsiyor ve sürekli güncelliyorlar. Eğer eklentilerini önemsemeseydiler MV3 destekli bu kadar kapsamlı eklenti geliştirmezlerdi. Elbette eski sürüme kıyasla eksikleri olacaktır. O da Google'ın azizliği işte.

Hem pc uygulaması hem de tarayıcı eklentisiyle Adguard saflarındayım. Chrome Manifest v3'ü bildirdikten kısa bir süre sonra Adguard uyumlu hale getirmişti eklentisini. Öneririm.

@LazJedi, bugün tavsiyenizle AdGuard'ı indirdim. 2 yıldır kullanmıyordum, bambaşka bir noktaya taşımışlar. uBlock Origin Lite'dan daha hoşuma gitti. Bir süre daha kullanacağım. Büyük konuşmuşum. Umarım YouTube için geri adım atmazlar.

OpenWRT router'e kendi adblock yazılımını kurdum, mis gibi network bazında reklamları engelliyor ama Youtube reklamlarını engellemiyor. Bunun için de sadece Youtube reklamlarını engellemek için yapılan küçük bir eklenti kurdum. Aslında bir tane 1GB'lık Raspberry Pi alarak pihole kurup network bazında reklam engelleyebilirsiniz.