Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 2 Ağustos 2024
- Makaleler
- 5
DuckDuckGo yada Yandex'i tercih ederdim.
Ücretsiz olmasına rağmen neden kullanılıyor sorusunun cevabını bile anlamış değilim. Arama sonuçları tamamen saçma, özel olarak ayarlanmış anlaşmalı sonuçlar çıkıyor. Buna rağmen insanlar kullanıyor. Startpage, DuckDuckGo, Qwant var; neden insanlar gider Google kullanır, anlamıyorum.
Hem yıllardır tüm bilgilerimin içinden geçecekler, benim datalarımla reklamlardan ve verilerimi satmaktan para kazanmış olacaklar hem de bunları yapmaya devam etsinler diye para mı vereceğim? 1 saniye bile düşünmem, Google tabanlı ne varsa anında kullanmayı bırakırım. Sırf yılların alışkanlığının hatırına kullanıyorum, başka ürünlere geçmeye üşeniyorum ve sadece oyun PC'sinde özel işlerimi yapmadığımdan bilgileri çok önemsemediğim için göz yumuyorum. Böyle bir şey yapacak olsalar sıfır Google ürünlü hayatıma adım atmam için iyi bir tetikleyici olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
Paralı olsa DuckDuckGo kullanırım.
Paralı olmadan da kullanabilirsiniz. Google arama motorları içerisinde ilk 5'e zor girer. DuckDuckGo ya da Startpage güzeldir.
- Makaleler
- 5
Hocam bence Google'nin tercih edilme sebebi geniş ekosistemi olmasından kaynaklı olabilir.Paralı olmadan da kullanabilirsiniz. Google arama motorları içerisinde ilk 5'e zor girer. DuckDuckGo ya da Startpage güzeldir.
Arama motoru ile geniş ekosistemin alakası nedir, anlamış değilim. Tarayıcı olsa neyse, diyeceğim. Açıklar mısınız bana?Hocam bence Google'nin tercih edilme sebebi geniş ekosistemi olmasından kaynaklı olabilir.
- Makaleler
- 5
Gmail, YouTube, Haritalar gibi hizmetler birbirine bağlı olduğu için, insanlar tamamen kopmakta zorlanırdı. Kısacası, Google ücretli olsa bile ekosistem yüzünden tamamen terk edilmezdi.Arama motoru ile geniş ekosistemin alakası nedir, anlamış değilim. Tarayıcı olsa neyse, diyeceğim. Açıklar mısınız bana?