Şu an Galaxy Note 20 Ultra kullanıyorum. Model eskidiği için yeni bir telefona geçmeyi düşünüyorum. Saf Android olduğu için Google'ın telefonları ilgimi çekti. Pillerin az dayandığını duydum ama şu anki telefonumdan daha kötü olacağını sanmıyorum. Kafamda iki soru işareti var. Birincisi, bu telefonlara kaçak IMEI atılıp atılmaması; ikincisi ise işlemcileri Samsung'a kıyasla zayıf kaldığı için ileride kasma, donma vb. sorun çıkarıp çıkarmayacağı. Bilenler cevap verirse çok memnun olurum.

Şu an Galaxy Note 20 Ultra kullanıyorum. Model eskidiği için yeni bir telefona geçmeyi düşünüyorum. Saf Android olduğu için Google'ın telefonları ilgimi çekti. Pillerin az dayandığını duydum ama şu anki telefonumdan daha kötü olacağını sanmıyorum. Kafamda iki soru işareti var. Birincisi, bu telefonlara kaçak IMEI atılıp atılmaması; ikincisi ise işlemcileri Samsung'a kıyasla zayıf kaldığı için ileride kasma, donma vb. sorun çıkarıp çıkarmayacağı. Bilenler cevap verirse çok memnun olurum.

Server kaydı yapılabiliyor ücreti dahilinde. Kayıt probleminiz olmaz. Pixel arayüzü çok çağ dışı ve çirkin. Beğenen olduğunu sanmıyorum donanımsal olarak da rakiplerine göre çok güçsüz. Ben tercih etmezdim. Bir hevesle alıp geri satıyor herkes, piyasa kayıtlı ikinci el Pixel cihazlarla dolu.

Xiaomi tarafında da kayıt yapılabiliyor, Samsung’a göre daha ucuz.
Samsung tarafında kayıt işi çok problem, fiyatlar uçuk. S24 Ultra için 1.5 sene sonra kayıtlar açılmıştı ve ücreti 10-12K civarındaydı.

Şu an alacağınız yurt dışı telefonu 2027 Ağustos’a kadar problemsiz kullanabilirsiniz. O yüzden Samsung öneririm.

Pixel arayüz olarak rakipsiz. Android’in en stabil yazılımına sahip. İşlemcisi biraz zayıf kalabilir rakiplerine kıyasla, ancak gayet iyi. Server kayıt yapılabiliyor. Tek sorununuz burada tamir veya garanti desteği. Burada tamir ettirmek zor olur.
@Aakons @Simon

Hocam google onu evirip çevirip uyarlar işlemci sorun yartamaz imei atılıyo mu bikmiyom yazılımla ila vardır ama direnç var mı bilmemekle birlikte pixel 10 pro xl bence güzel bir cihaz ama hala türkiyede neden satılmıyo o da ilginç bir soru.
Tabi imeyi atırmak yasa dışı evet ama direnç imei anakrt uygulandığından telefon bazı fonkwion bozulanilir ve yazılım imei gğncelme ve bakavılık uygulmaları için aorun.

Piyasa ikinci el iPhone ve Samsung ile de dolu. Bu insanların memnun kalmadığı anlamına gelmez.

Dislike yağmuru yemeye hazır olun çünkü herkes çok seviyor :D

Piyasa ikinci el iPhone ve Samsung ile dolu çünkü biri kayıt edilemiyor diğerinin ise kayıt ücreti minimum 10K

Pixel ise kayıtlı şekilde ikinci el dolu. Ayrıca “Optimize Android” diyenlere de gülüyorum. Google servislerini devre dışı bıraktığınızda ekran süresi 6-7 saatten 10-11 saate fırlıyor nasıl bir optimize sistem ise :)

Bu tarz kenarda köşede kalmış cihazları sözlü olarak yüceltiyorsunuz ama kullanmaya gelince yok. Niye?

Sanırım Samsung'dan devam etmek gerek. S24U bile işimi uzun bir süre görecektir. Bir ihtimal Honor ve OPPO'nun amiral gemisi modellerine de bakabilirim.