Maalesef öyle bir durum da var hocam. Google'ın ROM'lara ve Root'a kafayı taktığının bende farkındayım.
Bana kendi ekosistemine yönlendirmesi için yapıyor gibi geliyor, çünkü rom olarak benzer romlu cihazlar elbette vardır. Az önce bahsettiğiniz telefon mesela öyleydi diye hatırlıyorum. Ama bu sefer de güvenlik güncellemesi desteği ve Android sürüm desteği daha kısa olabiliyor. Google'da ise hem rom olarak güzel hem de güncelleme desteğini uzunca veriyor.

Açık kaynak ile kapalı kaynak hala karıştırılıyor. Açık kaynak demek bunda virüs ve her şey olabilir demek değil. Ona kaldıysa kaynak olan Apple suncularında ünlülerin ICloud'daki fotoları her sene hep sızdırılıyor?
Sanırım beni yanlış anladınız hocam.

Bu server kayıt olayını anlamadım. IMEI atmak ile aynı mı, farkı nedir? Bir de yasal mı? Bir kaynakta yasal olarakta yapılıyor yazıyor da.

Son düzenleme:
Bildiğiniz üzere, son zamanlarda Google, Custom ROM ve rootlu cihazları engellemeye başladı. Yüksek ihtimalle, Custom ROM devri bitecek gibi duruyor. Stok ROM olarak güzel cihazları araştırırken, Google pixel dikkatimi çekti. Güvenlik ve sürüm güncellemelerini uzunca bir süre veriyor ve PixelExperience, Evolution X gibi pixel deneyimi sunan ROM'lar kullandığım için pixel ROM ilgimi çekti. Gayet sade geliyor bana ama kafamı karıştıran konular var. Her şeyden önce, Google'ın bir telefonunu onca yıl anti-Google yapıp, Google'ın telefonunu almak çok garip bir şey. İkincisi, güvenlik güncellemelerini ne sıklıkla veriyor? 7 sene verdiği yazıyordu bir sitede. Ondan ziyade, kısa sürede ne zaman veriyor? Ayda bir, iki ayda bir gibi?

Kendilerini güncelleme konusunda toparladılar ayda bir geliyor alınır mı? Derseniz tek kelimeyle alınır.