17306

Becerikli
Google zamanında Android işletim sistemini satın almasaydı ve geliştirmeseydi, günümüz telefon/tabletleri hangi seviyede olurdu sizce? Apple ve diğer markalar ile sizce nerede olurdu bu teknoloji? Ayrıca bugünkü durumdan memnun musunuz?

Bence telefon markası kadar işletim sistemi olurdu. Bu kadar çeşitlilik olmazdı. Günümüz firmaları daha adam akıllı güncelleme veremiyor, bir de bunların işletim sistemi yaptığını düşünün. Ayrıca cihazlar daha pahalı olurdu diye düşünüyorum.

Google zamanında Android işletim sistemini satın almasaydı ve geliştirmeseydi, günümüz telefon/tabletleri hangi seviyede olurdu sizce? Apple ve diğer markalar ile sizce nerede olurdu bu teknoloji? Ayrıca bugünkü durumdan memnun musunuz?

Bence telefon markası kadar işletim sistemi olurdu. Bu kadar çeşitlilik olmazdı. Günümüz firmaları daha adamakıllı güncelleme veremiyor, bir de bunların işletim sistemi yaptığını düşünün. Ayrıca cihazlar daha pahalı olurdu diye düşünüyorum.

Küçük firmalar için avantaj büyük firmalar için avantajsız bana göre. Ama Google'ın alması genel olarak iyi oldu. Çok daha fazla telefon markası var bu yüzden.
Eğer Google Android'i almasaydı biri alırdı. Ama hiç kimsenin almadığını düşünürsek bence büyük firmalar kendi işletim sistemini yapardı. Küçük firmaların daha fazla zorlanacağını düşünüyorum.

Bence telefon markası kadar işletim sistemi olurdu. Bu kadar çeşitlilik olmazdı. Günümüz firmaları daha adam akıllı güncelleme veremiyor, bir de bunların işletim sistemi yaptığını düşünün. Ayrıca cihazlar daha pahalı olurdu diye düşünüyorum.
AB'de olmasa halen daha "sende onun bunun şarj aleti var mı?" gezerdik.

BlackBerry doğru bir şekilde touch ekrana geçseydi halen daha piyasanın en büyüklerinden olurdu.

Apple telefon sektörü üzerinde tekelcilik yapmaya başlardı İOS ile (Zira İphone'nın ilk çıktığı dönemler insanlar çok beğenmişti). HTC, Nokia (symbian)/Nokia Lumia (Windows Phone), Blackberry'nın çöküşü yavaş şekilde olurdu ya da hala ayakta olabilirlerdi.

AB'de olmasa halen daha "sende onun bunun şarj aleti var mı?" gezerdik.

BlackBerry doğru bir şekilde touch ekrana geçseydi halen daha piyasanın en büyüklerinden olurdu.

AB yi o kadar sevmeyin :) Samsung'a zorunlu Bootloader kilidini kapattırdı "güvenlik" sebebiyle.

AB yi o kadar sevmeyin :) Samsung'a zorunlu Bootloader kilidini kapattırdı "güvenlik" sebebiyle.
AB'nin iyi ve kötü yanları var tabii ki.

LG'ler zaten yıllar öncesinde kapalı BL (GFlex 2'ler vs.) idi, Samsung'da batırdığı firmaları kopyalamaya başladı.

Kullanıcıya tek değer veren firma benim için şuanlık sadece Sony. Her yanı kaliteli, 3.5'luk jak ve microSD bile var amiral cihazlarda. BL açınca kalitesiz fotograf, BIONZ çipinin deaktif olması, fingerprint yavaşlaması vb. olaylar sadece 2016'ya kadar vardı. Yanlışım yoksa XZ'den sonra kalkmıştı bunlar.

Son düzenleme: