Makaleler
1
Google Cloud Next 2024 etkinliğinde duyurulan yapay zeka destekli "Vids" uygulamasını resmi olarak tanıttı.

Uygulamanın amacı birkaç basit adımla kolaylıkla kurgu, tasarım, ve görseller oluşturmak. Kısacası video oluşturmanıza yardımcı olan bir uygulama.

Görseller oluşturabiliyor, içeriğini yazabiliyor veya sizin yazdığınız şeyleri içerikte kullanmanız için sesli bir şekilde okuyabiliyor. Ayrıca halihazırda bulunan resimlerinizi videoya dönüştürebiliyor.

images (1).webp

Sırayla geliyor sırada da yazılım programlama dilleri var bitmeyecek diyebilirsiniz fakat en kolay onu harcayacak gibi görünüyor.

Zamanında bilgisayarlar ilk geldiği dönemlerde Matematik öğretmenleri işsiz kalacağı söylenilmiş. Fakat işler hiç öyle olmamış. Ben harcanılacağını zannetmiyorum, tam tersine yeni alanlar oluşacaktır. Yapay zeka kendini yönetene kadar eninde sonunda biri onu yönetmesi gerekiyor, yani bilgisayarları biz nasıl kullanıyorsak.

Zamanında bilgisayarlar ilk geldiği dönemlerde Matematik öğretmenleri işsiz kalacağı söylenilmiş. Fakat işler hiç öyle olmamış. Ben harcanılacağını zannetmiyorum, tam tersine yeni alanlar oluşacaktır. Yapay zeka kendini yönetene kadar eninde sonunda biri onu yönetmesi gerekiyor, yani bilgisayarları biz nasıl kullanıyorsak.
İyi güzelde yapay zeka ilk olarak dilleri bitirecek çünkü bitirmesi en kolay şeyler arasında dil var buna programlama dilleride dahil zamanında onu söyleyenlere gelecek olursak bilgisayarların kronik sorunlarıyla uğraşmaktan acaba matematiği nasıl bitireceklermiş bu bence hesap makinesinin çıkmasıyla matematikçilerin işinin biteceğini öngörmekle aynı şey.

İyi güzelde yapay zeka ilk olarak dilleri bitirecek çünkü bitirmesi en kolay şeyler arasında dil var buna programlama dilleri de dahil zamanında onu söyleyenlere gelecek olursak bilgisayarların kronik sorunlarıyla uğraşmaktan acaba matematiği nasıl bitireceklermiş bu bence hesap makinesinin çıkmasıyla matematikçilerin işinin biteceğini öngörmekle aynı şey.

Programlama konusunda uzman olsaydım doğru yorum yapabilirdim. Bu işe onlar yorum yapsa daha doğru olur. Benim anlatmaya çalıştığım kısım bilgisayarlar ilk geldiğinde "000, 111 veya 0101" şeklindeydi, halen öyledir belki bilemiyorum. Yazılım o zamanlar o kadar meşhur değildi. Şu ankine nazaran o zamanlar çok daha zor olduğunu biliyorum. Yani bilgisayarları yönetecek veya yazılım yapacak birilerine ihtiyaç oldu. Anlatmaya çalıştığım şey buydu. Yapay zekayı yönetecek birilerine gene ihtiyaç olacak. Bir kapı kapanır bir kapı açılır.