shitokaze

Çalışkan
Arkadaşlar işaretlediğim vida M.2'yi ayakta tutsun diye mi? Yani M.2 SSD için mi?

Screenshot_2026-06-27-15-00-12-500_com.android.chrome.webp

Yükseltme vidası o. M.2 SSD'yi sokete taktığında düz dursun diye.

Öncelikle teşekkür ederim. M.2 aldım, kaç gündür benim yok diye boş yere para verecektim. Bu işlerden anlamıyorum, bir soru daha sorabilir miyim? Ben onu oradan çıkardığım zaman sıkıntı olmaz değil mi? Normalde çünkü farklı yerde duruyormuş. Anakartim B450 Tomahawk Max.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkür ederim. M.2 aldım, kaç gündür benim yok diye boş yere para verecektim. Bu işlerden anlamıyorum, bir soru daha sorabilir miyim? Ben onu oradan çıkardığım zaman sıkıntı olmaz değil mi? Normalde çünkü farklı yerde duruyormuş. Anakartim B450 Tomahawk Max.
Herhangi bir sorun olmaz, çıkartabilirsin.

Eğer M.2 SSD'yi yükseltme vidası olmadan takarsan aşağı büker ve zarar verebilirsin. Dediğim gibi bu vida da düz durması için.

Öncelikle teşekkür ederim tekrardan biraz zamanınızı çalacağım kusura bakmayın. Şimdi benim yükseltme vidam var resimde görüldüğü gibi ama içinde vida yok. Attığım vidalardan biri onun içine girebilir mi?

Eki Görüntüle 261499
Rica ederim, hiç problem değil.

Bu şekilde görselden pek anlayamam, sizin denemeniz daha doğru olur ancak sanki olmaz gibi bunlar. Uçları biraz kalın göründü bana. En sağdakini bir deneyin isterseniz, o uyabilir.

Anakart kutunuz duruyorsa içinde çeşitli vidalar olur, onları kullanabilirsiniz. Yoksa da uyacak bir vida bulsanız yeter, bir önemi yok. Düz tutsun yeter yani.

Rica ederim, hiç problem değil.

Bu şekilde görselden pek anlayamam, sizin denemeniz daha doğru olur ancak sanki olmaz gibi bunlar. Uçları biraz kalın göründü bana. En sağdakini bir deneyin isterseniz, o uyabilir.

Anakart kutunuz duruyorsa içinde çeşitli vidalar olur, onları kullanabilirsiniz. Yoksa da uyacak bir vida bulsanız yeter, bir önemi yok. Düz tutsun yeter yani.
Keşke dursa ama içinden çıkmıyor, çıksa da ben hatırlamıyorum. Ama attığımı düşünmüyorum çünkü bu direkt olarak kasaya monteli gelmişti. Sanırım eski laptoptan bulmaya çalışacağım, illa biri olur diye düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler, iyi geceler diliyorum.