• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Göze vuran ışığın baş ağrısına sebep olması migrenle ilişkili olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 99
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 605
Migren yaşayan arkadaşlar böyle bir sorun yaşıyorlar mı? Yoksa bu sinuzitle alakalı bir şey midir?

Benim de gözüme güneş vurunca hapşırasım geliyor.

İlk defa duydum bunu da, geçmiş olsun.

Migrenim ve evet, karanlıkta aniden yüksek ışığa maruz kalınca başım ağrıyor.

Karanlık bir odada beyaz ışık vurunca baş ağrısı yapıyor şu an. Migren atağı olabilir mi diye düşünüyorum çünkü ağrı kesici pek etki etmedi.

Migren teşhisim yok ve sinuzitim var uzun yıllardır. Genellikle alın tarafında çok çarpıcı bir ağrı oluyor. Sende de bu durum öyle midir?

Hem migren hem bir göz kusurun var ise (Miyop veya astigmat) bunlar da yapabilir. Işık bir zamandan sonra bende bulanıklık ve baş ağrısı yapıyor mesela.

Var hocam. Migrenden mi yoksa bundan mı diye daha bir araştırma yapacağım.

Karanlık bir odada beyaz ışık vurunca baş ağrısı yapıyor şu an. Migren atağı olabilir mi diye düşünüyorum çünkü ağrı kesici pek etki etmedi.

Aniden aşırı şekilde etki etmemesi lazım ya da ben alıştığım için bana öyle geliyor. Şu an ağrınız geçmediyse karanlık bir ortamda 30 dakika kadar uyumaya çalışın, migrense geçer.

Migren teşhisim yok ve sinuzitim var uzun yıllardır. Genellikle alın tarafında çok çarpıcı bir ağrı oluyor. Sende de bu durum öyle midir?
Evet. Ozellikle sakak bolgesinde daha da fazla oluyor. Sinuzit icin zaten yapmissinizdir ama, tuz iceren solusyonlar oluyor, sicak halde iken burna fiskirtip temizlemeye yariyor sinusleri. Onerebilirim onlardan, eczanelerde olmasi lazim.

Aşırı ısık geldigi anda goz agrısı yapıyor normal. Migren dedigin olay cok daha kotu ve gecmeyen bir şey.

İfadeler: 99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…